Reguli obligatorii in amenajarea perdelor si draperiilor

La fel cum iluminatul de calitate si mobilierul sunt de obicei elementele de baza, accesorizante ale unei camere, perdelele sunt ca piesa vestimentara perfecta care completeaza o tinuta. Fara perdele si draperii o camera poate parea nefinisata si, indraznim sa spunem, putin demodata. Pe langa beneficiile lor decorative, perdelele si draperiile ofera si o serie de aspecte practice.

Perdelele sau draperiile de lungime potrivita pot oferi confidentialitate, lumina exterioara difuza si protejare a pieselor de decor fata de soare. Acestea fiind spuse, fereastrele camerelor noastre merita mai mult decat un simplu set de jaluzele din plastic. Cand vine vorba de perdele, personalizarea este cheia, la fel cum un blazer personalizat face toata diferenta intr-o tinuta.

Atunci cand vine vorba de aceste accesorii, exista cateva sfaturi de baza de stiut, de la regulile referitoare la lungime si culoare, pana la pozitionare.
Cu toate acestea, fiecare fereastra este diferita si necesita o atentie specifica si de aceea venim cu multa inspiratie pentru a va ajuta sa alegeti tipul potrivit.

Lasati lumina sa patrunda
Alegeti tesaturi luminoase, deschise, care permit luminii sa patrunda si sa creeze un aspect natural. Pe de alta parte, puteti incerca tesaturi mai groase precum catifeaua, atunci cand va doriti intimitate.

Separati panourile Cum procedati in cazul ferestrelor mari, cat un perete? Extindeti bara pentru perdele de la un perete la altul, creand astfel un efect de continuitate.

Alegeti jaluzele romane
Jaluzelele  romane sunt solutia perfecta atunci cand perdelele de la podea pana la tavan nu sunt o optiune (atunci cand ferestrele sunt in fata unui calorifer sau o cada, de exemplu.

Ascundeti obiectele nedorite
Exista anumite cazuri in care perdelele arata mai bine montate pe interiorul ramei ferestrei (in special atunci cand este vorba de ferestre mari).
In timp ce montarea in exteriorul ramei este cea mai frecventa, inseamna ca atunci cand tija de perdea este plasata in afara cadrului ferestrei si poate face ca o fereastra sa para mai mare, exista momente in care mai bine este sa ascundeti cadrul pentru un aspect minimalist.
Acest mic detaliu poate avea un impact urias asupra aspectului unui spatiu.

Asortati perdelele cu peretii
Rareori suntem fani ai perdelelor cu accent puternic, deoarece acestea pot iesi prea mult in evidenta atunci cand nu sunt executate corect. Pe de alta parte, perdelele care se potrivesc culorii exacte a peretilor si se imbina cu decorul sunt si placute din punct de vedere estetic.

Alegeti stilul rustic
Materialele naturale sunt fantastice pentru draperii mai ales daca va place un efect mai rustic. Acestea arata excelent montate pe interiorul cadrului, spre deosebire de jaluzelele romane, care arata mai bine atunci cand sunt montate pe exterior

0 0 votes
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

This type of pneumonia is found in persons who have not recently been in the hospital or another health care facility such as a nursing home or rehab facility. buy stromectol for humans in mexico cialis after expiration date

Citeste si