Stim cu totii avantajele hainelor negre sau de culoare inchisa. Culorile inchise ne fac sa aratam mai slabi. Sunt sic si usor de asortat. Totusi, hainele de culoare inchisa care s-au decolorat, sunt o problema cu care ne confruntam adesea.
Cu aceste 7 sfaturi utile, puteti invata cum sa spalati hainele inchise, astfel incat acestea sa isi pastreze culoarea timp indelungat si sa arate mai bine de fiecare data cand le scoateti din masina de spalat.
[powerkit_toc title=”Cuprins:”]
Sfat 1: Frecventa de spalare
De fiecare data cand il bagam hainele in masina de spalat, indiferent de culoare, fibrele tesaturii se deterioreaza si uzeaza. Aceasta uzura afecteaza culoarea si integritatea tesaturii.
Deci, inainte de a arunca hainele in masina, intrebati-va mai intai daca acei blugi trebuie neaparat spalati sau mai pot fi purtati 1 zi sau 2.
Puteti sa va protejati culoarea hainelor si sa economisiti timp si bani, spaland hainele mai rar decat o faceti de obicei.
Sfat 2: Sortarea hainelor
Prima consideratie atunci cand sortati hainele, este sa determinati daca un articol de imbracaminte trebuie spalat acasa sau curatat. Daca nu stiti ce sa faceti, cititi eticheta.
Nu spalati niciodata haine de culoare deschisa cu haine inchise, pentru a preveni transferul colorantului.
De asemenea, este important sa evitati combinarea tesaturilor inchise cu hainele sau lenjeria care produce scame. Scamele din aceste materiale se vor lipi de elementele inchise, facandu-le sa para scamosate si decolorate.
Sfat 3: Utilizati temperatura corecta
Utilizati intotdeauna cea mai rece temperatura a apei posibila la spalarea hainelor inchise.
Apa calda va bloca intotdeauna colorantii si va provoca mai multe scurgeri de colorant mai repede decat apa rece. Asigurati-va ca masina de spalat este intotdeauna configurata sa utilizeze un ciclu de clatire cu apa rece. Nu este niciodata nevoie de apa calda pentru a clati hainele.
Sfat 4: Alegeti detergentul potrivit pentru culorile inchise
Daca nu aveti un detergent special pentru culori inchise la culoare, utilizati cel putin cantitatea de detergent obisnuit necesara pentru curatarea hainelor. 1 pana la 2 lingurite sunt suficiente pentru o spalare. Cantitatile excesive de detergent pot provoca scurgeri in coloranti si pot lasa un reziduu in materiale, ceea ce le face sa para lipsite de stralucire.
Folosind un detergent lichid in loc de detergent pulbere, va impiedica particulele nedizolvate sa se lipeasca de hainele intunecate.
Daca trebuie sa indepartati o pata, testati mai intai solutia de curatare intr-un loc ascuns, cum ar fi o cusatura interioara sau un tiv, pentru a va asigura ca produsul nu va cauza decolorare.
Sfat 5: Utilizati cel mai bun ciclu de spalare
Cu exceptia cazului in care imbracamintea este foarte murdara, selectati un ciclu de stoarcere bland sau constant pentru culori inchise.
Acestea au cicluri de spalare mai scurte, cu mai putin miscare, fara a deteriora fibrele. De asemenea, alegeti un ciclu de centrifugare mai lent pentru a evita ruperea fibrelor.
Spalarea mainilor este intotdeauna o optiune buna pentru imbracamintea delicata.
Sfat 6: Cantitatea de haine corecta
Pasul unu: intoarceti intotdeauna articolele pe dos, inainte de spalare.
Acest lucru va impiedica deteriorarea fibrelor si aparitia scamelor.
Pasul al doilea: Asigurati-va ca puneti in masina, cantitatea corecta de haine si ca nu supraincarcati capacitatea masinii.
Sfat 7: Evitati soarele
Chiar daca uscatoarele de rufe economisesc bani, uscarea hainelor inchise in lumina directa a soarelui le poate afecta culoarea. Utilizati un suport de uscare interior, amplasat departe de lumina directa a soarelui sau un uscator automat.
Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!