Cele mai bune pardoseli pentru camera copiilor

Total
0
Shares

Tipul de pardoseala pe care il alegeti pentru dormitorul copilului va avea efect asupra intregii camere. Aceasta inseamna ca trebuie sa va concentrati asupra unei varietati de caracteristici atunci cand cantariti optiunile.
Calitatea pardoselei, precum si aspectul si textura vor afecta modul in care copilul va interactiona cu camera. De asemenea, trebuie sa fiti constienti de posibilitatea ca anumite pardoseli sa provoace miros sau sa dauneze calitatii aerului.

Mocheta

Mocheta este alegerea traditionala intr-un dormitor si este deosebit de comuna in camerele pentru copii. Acest lucru se datoreaza in mare masura faptului ca este moale, ceea ce ii permite sa actioneze ca o perna. Aceasta suprafata asigura un confort tactil spatiului ajutand, de asemenea, la prevenirea ranilor provocate de alunecari si caderi.
Mochetele mai groase pot creste acest efect.

Un alt beneficiu al mochetei in camerele pentru copii este faptul ca poate actiona ca un tampon izolator. Acest lucru va ajuta la reducerea zgomotului ambiental care poate fi generat de copiii care se joaca, topaie si sar prin camera. Avand acest strat izolator de mocheta este deosebit de important atunci cand camera copilului este situata la nivelul superior al casei.

Dezavantajele mochetei in dormitorul copiilor

Copiii sunt dezordonati, iar mocheta se va murdari cu usurinta. Aceasta se pateaza usor deci o mocheta deschisa la culoare reprezinta o idee proasta in aceste spatii. In acelasi timp, fibrele din mocheta tind sa atraga si sa retina murdaria si praful, care pot contribui negativ la calitatea aerului din camera.

Pardoseala din pluta

Pluta este o alegere unica pentru dormitorul copiilor, care poate oferi multe dintre calitatile, fara multe dezavantaje. Cand este instalata, pluta este natural moale si elastica, in ciuda faptului ca arata mai mult ca lemnul de esenta tare. Cu toate acestea, spre deosebire de mocheta, pardoselile din pluta sunt antimicrobiene, iar materialul va respinge in mod natural cresterea mucegaiului si a altor microorganisme. Este, de asemenea, anti-statica si va respinge murdaria si praful, facand camera mai curata si mai sanatoasa in mod natural.Atunci cand este instalata in mod corespunzator, acesta poate fi aproape impermeabila, iar intretinerea este de obicei rezumata la maturare sau aspirare periodica.

Dezavantaje
Pluta este foarte moale, ceea ce inseamna ca poate fi deteriorata relativ usor. Daca aveti animale de companie, in special caini de talie mare, acestia pot sa distruga suprafata plutei. Marginea ascutita a jucariilor din plastic tare pentru copii poate provoca, de asemenea, rupturi si scobituri in pardoseala. Acest lucru poate fi compensat intr-o oarecare masura prin utilizarea placilor de pluta, care pot fi inlocuite la loc dupa cum este necesar.

Pardoseala din cauciuc

Cauciucul este podeaua folosita in mod obisnuit la locurile de joaca pentru ca este un material foarte moale, foarte rezistent, care poate impiedica impacturile si caderile de la distante chiar si moderate.
Pardoseala din cauciuc este, de asemenea, foarte durabila si poate rezista la deteriorari. Acest lucru este combinat cu faptul ca este o intretinere redusa, usor de curatat si greu de patat, facandu-o foarte populara in dormitoarele pentru copii.

Un dezavantaj important pe care aproape toate pardoselile pentru copii il au, este adezivul care este folosit pentru fixarea acestuia pe substrat. Asta inseamna o cantitate mica de emisii toxice, care pot afecta calitatea aerului. In cazul pardoselilor din cauciuc, nu trebuie sa utilizati adeziv. Mai degraba, tractiunea naturala a materialului (care, de asemenea, impiedica alunecarea copiilor) il mentine in loc, combinat cu greutatea densa a masei sale.

Pardoseli de vinil

Vinilul este ieftin, are o intretinere redusa, este rezistent la pete, la apa si este foarte greu de deteriorat prin rupere. Dezavantajul vinilului este ca nu este natural si este destul de daunator pentru mediul inconjurator. Acesta poate contine toxine care sunt stocate sau eliberate in atmosfera, combinand, in acelasi timp, combustibil si utilizand resurse nerentabile.

Design Children Interior Search Interior Solutions

Unele pardoseli de vinil de calitate slaba vor avea si emisii de substante organice volatile timp de cateva zile sau saptamani dupa instalare, ceea ce poate reduce calitatea aerului interior al dormitorului copilului.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si