Cum decoram inteligent un apartament mic?

Pe masura ce apartamentele nou construite devin tot mai compacte, designerii si arhitectii se afla in fata misiunii de a veni cu idei care sunt multifunctionale, economisesc spatiu si sunt accesibile. Cu un twist vizual, un design de mobilier flexibil si un living open space, veti putea crea un mediu primitor, care va arata mult mai grandios decat este de fapt.
Iata cateva idei de design inteligente care va pot transforma micul vostru apartament.

Mini bucatarie

Producatorii de mobilier nu inceteaza sa ne incante cu idei minunate pentru spatiile compacte, iar in materie de mobilier de bucatarie, modelele “mini” sunt accesibile si usor de montat.
Conceptul permite proprietarilor de apartamente sa creeze o bucatarie deschisa si primitoare, chiar daca spatiul de locuit este mic sau nu ofera o solutie practica.

Alegeti mobilier extensibil

Multi dintre noi ne-am aflat in aceasta situatie: ne invitam prietenii la cina in micul nostru apartament, insa masa este prea mica si nu exista suficient loc pentru toata lumea. O masa extensibila, de exemplu, va rezolva aceasta problema.

Zonarea spatiilor in plan deschis

Cheia open space-urilor este definirea clara a diferitelor zone de locuit. Designul acestora permite ca anumite parti ale camerei sa fie inchise si sa pastreze intimitatea.
Usile glisante pot delimita sau ascunde zona aleasa.

Adoptati culorile inchise

Desi in multe cazuri exista tentatia de a vopsi peretii in alb, va vine sa credeti sau nu, nuantele inchise pot intensifica un spatiu mic.

Culorile inchise sunt potrivite pentru spatiile mici, datorita profunzimii si umbrelor lor complexe, tonurile mai bogate estompand de fapt limitele camerei. Incercati sa alegeti totusi, pe cele cu un ton mai cald, precum: cenusiu, albastru petrol, rosu un negru carbune.

Optati pentru mobilier compact

Acest concept de design este solutia salvatoare pentru “generatia chiriasa”.  Multi dintre noi experimentam adesea trecerea de la o proprietate la alta, astfel incat un mobilier usor de demontat si transportat va fi solutia perfecta. Totodata, designul apartamentului este imbunatatit vizual, dar si practic.

Profitati la maxim de tavanele inalte

Daca dispuneti de un tavan inalt, construirea unui mezanin care poate fi umplut cu rafturi de la podea pana la tavan, ar putea fi o modalitate nu doar de a crea un nivel suplimentar intre etaje, ci si o solutie pentru problemele de depozitare.

Fiti creativi cu materialele

Doar pentru ca aveti un spatiu mic, aceasta nu inseamna ca functionalitatea trebuie sa depaseasca estetica. Alegerea materialelor analizate cu atentie si a unei palete de culori limitate si calme, vor asigura un design de succes.

Utilizati trucuri vizuale

Cel mai bun truc pentru un spatiu mic este distragerea ochiului – oferiti-i un punct de interes vizual, astfel incat sa nu se concentreze pe cat de mica este camera, ci pe un design indraznet si interesant, amenajat cu decoratiuni.
Dungile orizontale mari pe perete, de exemplu, vor face un spatiu sa se simta mai larg.
In mod similar, crearea unui perete cu rame foto si tablouri de dimensiuni diferite si vor schimba perceptia de spatiu si proportii.

Sa fie lumina

Obtinerea cat mai multor lumini in casa este o necesitate pentru spatiile mici, astfel incat acestea sa se simta cat mai deschise si mai aerisite. Apartamentele cu vedere nordica si cele situate la parter necesita o atentie deosebita.

Oglinda, oglinjoara

O oglinda este o modalitate ieftina de a face o camera sa se simta mult mai mare. Oglinzile pot ajuta la extinderea spatiilor, la reflectarea luminii si la distrugerea dezordinirii vizuale.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si