Start program rabla electrocasnice 2020: ce trebuie sa stii

Incepand cu 15 Decembrie se da start inscrierilor in programul rabla pentru electrosnice, editia 2020. Astfel ca, pentru cei care doresc sa isi schimbe electrocasnicele vechi, cu unele noi, acum este momentul cel mai potrivit.

Incepand cu 15 Decembrie se da start inscrierilor in programul rabla pentru electrosnice, editia 2020. Astfel ca, pentru cei care doresc sa isi schimbe electrocasnicele vechi, cu unele noi, acum este momentul cel mai potrivit. Desi in anii trecuti electrocasnicele care faceau parte din acest program erau televizoarele, frigiderele sau masinile de spalat, editia de anul acesta vine cu o noutate mult asteptata: posibilitatea achizitionarii de laptopuri, tablete si aspiratoare.
Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Mediului, incepand cu jumatatea lui Decembrie, cei care doresc sa primeasca bani de la stat pentru a-si cumpara electrocasnicele de care au nevoie in gospodarie.

In data de 26 Noiembrie, a fost publicat Ordinul Ministerului Mediului nr. 2.089/2020, ce cuprinde ghidul complet de finantare a Programului National de inlocuire a electrocasnicelor second-hand, cu unele noi, si mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru electrocasnice). Astfel, conform noilor reguli, lista electrocasnicelor se largeste, iar pe baza voucherelor primite, va puteti achizitiona, la schimb cu altele vechi, un laptop, o tableta sau un aspirator.
Totodata, veti putea achizitiona si masini de spalat vase sau haine, frigidere, aparate de aer conditionat, uscatoare de rufe, combine frigorifice, etc.

Cati bani veti primi mai exact pentru inlocuirea electrocasnicelor vechi cu unele noi?

200 de lei – pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.
300 de lei – pentru tablete si masini de spalat haine clasa energetica cel putin A++
400 de lei – pentru masini de spalat vase clasa energetica cel putin A++, aparate de aer conditionat (inclusive portabile) cu eficienta energetica la racire cel putin A++, frigidere/combine/lazi frigorifice/ congelatoare cu eficienta energetica cel putin A++, televizoare cu eficienta energetica cel putin A si uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++;
500 de lei – pentru laptopuri

Daca doresti sa iei parte la programul Rabla pentru electrocasnice, trebuie sa stii ca inscrierile se fac exclusive online prin intermediul aplicatiei gestionate de Administratia Fondului pentru Mediu. Inscrierea celor interesati în programul Rabla pentru electrocasnice se va face online, prin accesarea aplicatiei gestionate de Administratia Fondului pentru Mediu si transmiterea urmatoarelor informatii, unde va trebui sa completezi urmatoarele date:

(nume, prenume, CNP, localitate, judet);
numar de telefon mobil valid;
declaratia pe propria raspundere potrivit careia nu aveti obligatii de plata restante la bugetul de stat si bugetul local;
acordul cu privire la prelucrarea de catre AFM a datelor si informatiilor furnizate, si transmiterea acestora catre terte institutii sau persoane juridice in vederea verificarii indeplinirii tuturor obligatiilor si clauzelor prevazute in ghid sau îin scopul elaborarii de situatii si statistici;
tipul aparatului electrocasnic pe care doriti sa il cumparati, precum si declaratia pe propria raspundere prin care sunteti obligat sa faceti predarea unui aparat uzat, in momentul achizitionarii.

Dupa transmiterea acestor informatii catre AFM, veti primi in aplicatie, un voucher electronic, valabil 15 zile. Ulterior, va trebui sa mergeti cu voucherul direct in magazinele acceptate in program, pentru predarea aparatului vechi, utilizarea banilor primiti si achizitionarea produsului dorit

Trebuie sa predau acelasi tip de produs electrocasnic cu cel pe care doresc sa il cumpar?
De regula da, insa exista si cateva exceptii, in cazul uscatoarelor de ruge si masinilor de spalat vase, la schimbul carora sunt acceptate si alte aparate vechi in lista anterioara.

0 0 votes
Article Rating
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

Propecia 90 Tablets stromectol over the counter usa Cialis 20mg Online Apotheke

binance推薦獎金
1 month ago

I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Citeste si