5 moduri de reducere a alergenilor din locuinte

Total
0
Shares

Alergenii din casele noastre reprezinta o amenintare pentru siguranta si sanatatea familiei. Alergenii de interior includ acarienii, praful de casa, polenul, tesaturile si parul animalelor de companie.

Deci, cum va luptati cu acesti alergeni? Ce puteti face pentru a reduce acarienii in casa voastra? Pastrati-va gospodaria sanatoasa si curata, urmand aceste 5 modalitati de reducere a alergenilor:

Mentineti lenjeria curata pentru a reduce aparitia acarienilor

Cand sunteti expus in mod regulat acestora, veti dezvolta simptome cauzate de inflamarea cailor nazale. Va veti confrunta cu tuse, durere si presiune faciala.

Indiferent cat de mult ne petrecem timpul curatand si filtrand aerul din interiorul casei noastre, este o sarcina imposibila sa pastram un loc complet lipsit de acarieni. Dar, nu va faceti griji, puteti sa ii evitati si sa reduceti in mod semnificativ numarul lor, pastrand lenjeriile curate. Lenjeriile de pat antialergice sunt o modalitate foarte buna de a preveni colonizarea patului cu acarieni.

Spalarea lenjeriei saptamanal este de asemenea importanta. Toate lenjeriile, paturile si fetele de perna trebuie spalate la cel putin 60 ° C pentru a distruge acarienii si pentru a elimina alergenii.

Mentineti temperatura si umiditatea sub control

In general, mentinand o umiditate relativa de 50% sau mai mica, descurajati alergenii sa se stabileasca in casa voastra. In ceea ce priveste temperatura, mentineti-va casa la 20-22° C folosind un aparat de aer conditionat atunci cand simtiti nevoia. Casele calde si umede sunt un loc de joaca pentru acarienii de praf si mucegai.

Un dezumidificator are rolul de a regla umiditatea din zona. Si, daca doriti sa masurati nivelurile de umiditate din locuinta, o puteti face cu ajutorul unui higrometru.

Rutina de curatenie saptamanala

Mentinerea curateniei in interiorul casei este un obicei greu de construit. Dar daca sunteti foarte preocupat de starea de sanatate a familiei, veti face tot ce este necesar pentru a sta departe de germenii care provoaca boli si alergeni. In curatarea casei, asigurati-va ca veti curata podeaua cu un mop umed.
Pentru covoare, un aspirator cu filtre HEPA sau particule mici este eficient in aspirarea murdariei de pe podea si pastrarea ei in sacul aspiratorului. Pardoseala, covoarele si mobilierul tind sa acumuleze mult praf iar aspirarea in mod regulat va mentine praful departe.

Verificati ventilatia aerului

Daca aveti un sistem de aer conditionat, utilizati filtre HEPA pentru a reduce cantitatea de praf care circula in casa voastra. O casa bine ventilata devine prima linie de aparare impotriva elementelor daunatoare din exterior.
In sezonul polenului, tineti ferestrele inchise, mai ales in perioadele in care valorile polenului sunt cele mai ridicate, de la 10am la 3pm.

Eliminati lucrurile care nu sunt necesare

Declutteringul este o provocare pentru fiecare gospodarie. Adevarul este ca pastram multe lucruri inutile. Eliberati-va casa si decideti-va asupra unui sistem organizatoric.
Adunati-va bunurile personale si etichetati-le in 3 categorii: ce aruncati, ce pastrati, ce donati sau ce vindeti.

Minimizarea cantitatii de lucruri din locuinta noastra face mai usoara respiratia si contribuie la scaderea productiei de praf provenind din materiale vechi cum ar fi lenjeria si hartia.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si