De ce sa alegi un cazan pe peleti pentru incalzirea casei tale?


Printre cele mai importante aspecte considerate de cei care opteaza pentru un sistem de incalzire a locuintei se numara eficienta termica, dar si avantajele din punct de vedere financiar! Chiar daca domeniul termicelor a cunoscut o dezvoltare substantiala in ultima perioada, fiind produse si furnizate tot mai multe dispozitive moderne de incalzire, multi dintre utilizatori raman in continuare adeptii unui principiu de functionare clasic, cum ar fi sistemele care folosesc combustibil solid.
Deoarece din ce in cei mai multi oameni isi doresc achizitionarea unor dispozitive termice pe baza de combustibil solid, brandurile si producatorii din domeniu pun un accent deosebit pe proiectarea unor dispozitive cu o eficienta cat mai ridicata si care reprezinta beneficii si din punct de vedere economic! Prin urmare, o noua solutie termica este reprezentata de cazanele pe peleti, mai exact niste echipamente de incalzire cu o functionalitate ridicata si care necesita resurse mai reduse decat centralele pe lemne!
Iata doua intrebari cheie la care va vom raspunde pe parcursul acestui articol:

  1. De ce sa optezi pentru un sistem de incalzire pe peleti?
  2. Care sunt costurile lunare pe care le presupune un cazan pe peleti?  1. De ce sa optezi pentru un sistem de incalzire pe peleti?

Aspectele esentiale care fac achizitionarea unui dispozitiv termic pe peleti o alegere inteligenta si pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand decizi care va fi sursa de incalzire a caminului tau sunt urmatoarele:

Reprezinta o  metoda fiabila atunci cand incalzirea pe gaz nu este o alternativa
Chiar daca dispozitivele pe baza de gaz reprezinta o metoda performanta de incalzire si care nu necesita costuri ridicate, utilizarea lor este strans legata de racordarea la o retea de gaz. Astfel, pentru cei care nu dispun de o locuinta intr-o arie unde infrastructura de gaz este valabila, dar care vor in continuare sa aiba parte de un sistem fiabil si economic, solutia ideala este data de un cazan cu functionare pe peleti! Acesta vine cu o inovatie in ceea ce priveste procesul de ardere si, diferit de modelele clasice, prezinta o eficienta mult mai ridicata, dimensiuni mai mici, precum si folosirea unei cantitati mai reduse de peleti pentru asigurarea confortului termic!

Functioneaza pe baza de combustibil ecologic


Utilizarea unui cazan pe peleti reprezinta o varianta de incalzire mai sustenabila datorita faptului ca acestia sunt compusi din rumegus si alte deseuri lemnoase, care sunt deshidratate si comprimate in granule, urmand sa fie folosite drept combustibil! Astfel, multumita materialelor biologice si biodegradabile, incalzirea pe peleti reprezinta o optiune prietenoasa cu mediul inconjurator, emisiile de dioxid de carbon rezultate in urma procesului de ardere fiind mai reduse!
Deoarece reziduurile produse in urma arderii peletilor nu au un impact negativ asupra mediului, cenusa poate fi utilizata chiar si ca ingrasamant pentru culturile agricole!

Ai promisiunea unei eficiente termice ridicate
Cea mai mare parte a persoanelor care aleg sa nu opteze pentru dispozitive de incalzire pe baza de combustibil solid traiesc cu impresia ca procesul de mentenanta nu este unul foarte confortabil si ca necesita eforturi mari!
Cu toate acestea, datorita inovatiei din domeniul termic, modelele de cazane pe peleti au fost proiectate pentru a oferi o metoda confortabila de asigurare a necesarului termic, atat in ce priveste configurarea dispozitivului, cat si modul de alimentare cu combustibil! Tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi peletii care sunt comercializati in saci si sa-i introduci in camera de alimentare, acestia venind direct taiati si pregatiti pentru ardere.
In plus, cazanele pe peleti folosesc o tehnologie performanta de functionare, toate elementele componente fiind controlate electronic de catre un microprocesor, care face ca functioarea sa fie una la nivel inalt, in conformitate cu parametrii setati, oferind o eficienta ridicata si siguranta in utilizare! In cazul in care optezi pentru un cazan pe peleti ce dispune de o camera de alimentare mare, procesul de combustie va fii mai indelungat iar sistemul va trebui realimentat o data pe saptamana!

Peletii dovedesc un randament crescut de ardere
Cum am mentionat si anterior, peletii sunt fabricati cu ajutorul deseurilor lemnoase care trec printr-un proces de compactare! Astfel, multumita densitatii ridicate si gradului minim de umiditate pe care il contin, acestia fac posibila arderea la temperaturi extrem de inalte, fapt ce determina producerea unui confort termic mai ridicat in intregul camin!

Costuri minime


Deoarece peletii reprezinta un combustibil compact cu o eficienta calorica mai ridicata, in comparatie cu alti combustibili solizi, acestia influenteaza si costurile financiare presupuse, ele fiind considerabil mai reduse.
Intr-adevar, achizitionarea unui cazan pe peleti ar putea constitui o investitie financiara mai mare la inceput, insa in ceea ce priveste beneficiile pe termen lung, aceasta solutie termica te va ajuta sa economisesti mult mai mult decat daca ai opta pentru o centrale pe gaz, electrica, pe lemne sau pe motorina!

Proces facil de curatare
Cantitatea de cenusa rezultata in urma procesului de ardere al peletilor este aproape insesizabila, datorita faptului ca acesta se produce in totalitate si in mod uniform! Reziduurile rezultate pot fi colectate cu usurinta si nu sunt daunatoare mediului inconjurator.
In plus, deoarece pentru producatorii de cazane pe peleti confortul in utilizare vine mereu pe primul lor, cea mai mare parte a modelelor incorporeaza diferite accesorii care faciliteaza procesul de curatare a reziduurilor, asigurand astfel o cat mai buna functionare a dispozitivului termic. Totodata, daca decizi achizitionarea unui cazan pe peleti cu autocuratare, indepartarea cenusii nu mai reprezinta o problema reala, aceasta fiind eliminata in mod automat!

Calitatea peletilor este asigurata
Contrar altor tipuri de combustibili solizi care nu pot fi verificati mereu in ceea ce priveste performanta si provenienta, peletii dispun de o calitate sigura, standardizata la nivelul Uniunii Europene prin certificare EnPlus! In acest mod, ai promisiunea calitatii garantate a peletilor atunci cand ii achizitionezi de la un furnizor autorizat!

Pot fi manevrati cu usurinta


Ai posibilitatea de a transporta si manipula intr-un mod facil peletii, acestia fiind ambalati, in majoritatea cazurilor, in saci de 15 kg si avand dimensiuni compacte! De asemenea, prezinta avantaje si in ceea ce priveste modul de depozitare, putand fi asezati in orice tip de spatiu sau anexa si ocupand un loc destul de redus!

Tehnologie performanta de fabricare
Cazanele pe peleti incorporeaza o tehnologie foarte avansata, fie ca vorbim de gradul de eficienta in asigurarea confortului termic sau de solutiile tehnologice pe care la includ! Spre deosebire de seminee clasice sau sobele pe lemne, unde intregul proces de realizare sau stingere a focului este complet manual, aceste dispozitive iti permit in schimb sa setezi un program de ardere, avand astfel parte de o temperatura constanta pe suprafata intregii locuinte si putand opta pentru intervalele de timp la care ai dori ca dispozitivul sa se opreasca sau sa functioneze la o intensitate mai redusa!
Totodata, cele mai inovative tipuri de cazane pe peleti includ in proiectarea lor si un algoritm modular care controleaza procesul de ardere, cantitatea de peleti fiind redusa in mod automat pe masura ce  temperatura setata este tot mai aproape de a fi atinsa!

2. Care sunt costurile lunare pe care le presupune un cazan pe peleti?


Daca iti doresti sa aflii costurile lunare reale pe care le poate presupune  un cazan pe peleti in generarea de caldura in locuinta si in asigurarea apei calde, iti recomandam sa ai in vedere o serie de aspecte cu privire la tipul sistemului de incalzire pentru care ai optat, cat si proprietatile caminului tau!

Pentru inceput, unul dintre factorii care au o contributie importanta in consumul de peleti si, automat, in ceea ce priveste costurile de la sfarsit de luna, este sistemul termic ales! Daca iti doresti sa ai parte de avantaje atat in ceea ce priveste partea financiara, cat si performanta, cea mai buna varianta este alegerea unui cazan pe peleti ce incorporeaza functia de control a arderii si cu arzator modulant! Acest tip de cazan dovedeste o eficienta mult mai ridicata,  control optim al puterii termice si optiunea de a fi conectat la un termostat de camera, permitand astfel o setare in mod  confortabil a temperaturii interioare!
In acelasi timp, cantitatea de peleti folosita este afectata si de alte elemente, cum ar fi gradul de izolare al casei, temperaturile din exterior, suprafata locuintei, temperatura interioara dorita sau cantitatea de apa calda necesara!
Pentru a exemplifica acest lucru, sa ne gandim la o locuinta ce dispune de o suprafata de 100 m patrati, izolata termic. In acest caz, ai posibilitatea de a beneficia de caldura necesara in camin din luna Octombrie si pana la finalul lunii Aprilie, necesitand o cantitate de aprox. 2.5-3 tone de peleti, in ideea in care temperaturile aflate la exterior coincid cu normalul multianual!
Considerand ca pretul unei tone de peleti se apropie de 1000 de lei, poti aproxima ca pe perioada celor 7 luni de utilizare a dispozitivului vei avea parte de un cost mediu lunar de aprox. 400 lei!

Important! Pe piata exista o varietate larga de preturi privind peletii, acestea variind in functie de cantitatea dorita si perioada de achizitionare a combustibilului! In general, poti beneficia de cele mai bune preturi pe perioada primaverii si a verii, atunci cand costurile pot fi si cu 30% mai reduse, comparativ cu anotimpul friguros! Totodata, nu uita ca si cantitatea poate influenta pretul final al combustibilului! Daca planuiesti sa folosesti o cantitate mare de peleti, furnizorul iti poate oferi anumite reduceri care vor avea o contributie semnificativa in costul final suportat pentru incalzire.

Cazanele pot fi folosite cu usurinta in orice tip de spatiu sau incapere, reprezentand o metoda de incalzire economica, fiabila, eficienta si prietenoasa cu mediul! Studiaza cu atentie modelele disponibile si opteaza pentru varianta potrivita in ceea ce priveste caminul si familia ta!

0 0 votes
Article Rating
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago
Evoldew
Evoldew
1 year ago

The sympathetic nerves stimulate the body in times of stress and crisis. ivermectin tablets for sale

Evoldew
Evoldew
1 year ago

do you need a prescription for stromectol Where Can I Buy Levitra In Massachusetts

admipse
admipse
1 year ago
Citeste si

Cos de fum pentru casa de lemn? Afla care e cel mai bun horn!

Cand cosul nu este instalat corespunzator sau gresit ales, acesta poate provoca incendii, pierderi materiale insemnate si poate pune in pericol siguranta celor dragi. Pentru a evita astfel de probleme si a avea un sistem de incalzire si un cos de fum care functioneaza ca la carte, noi recomandam proprietarilor de case de lemne urmatoarele solutii profesionale:
Vezi articol