Achizitionarea cosului de fum din inox perfect pentru caminul tau

Total
0
Shares

Cosul de fum este o componenta vitala cand vine vorba de incalzirea caminului tau. Prin urmare, acesta necesita o atentie deosebita, din momentul cumpararii si pe tot parcursul procesului de intretinere.

Ce il face un element esential?

Cand vorbim de alegerea unui cos de fum, vorbim despre siguranta familiei si a caminului. De aceea, este esential sa alegi un cos de fum profesional pentru a evita posibilele accidente precum incendiile. Este adevarat totodata, ca si sursa caldurii trebuie sa fie una calitativa (centrala pe lemne, soba sau semineu) insa ca fumul sa fie evacuat in mod corespunzator, cosul de fum ramane componenta vitala!
In zilele noastre este foarte usor sa te lasi influentat de imaginea unui cos de fum creata prin publicitate si diferite strategii de marketing insa, chiar daca acesta nu este printre variantele cu un pret scazut, trebuie acordata o deosebita atentie si caracteristicilor si descrierii produsului.
Acest articol prezinta raspunsuri la cele mai frecvente intrebari legate de cosurile de fum din inox, acestea reprezentand la momentul actual cea mai mare cerere pe piata. Pentru cei care doresc sa recurga la acest tip de cos de fum, speram ca veti gasi indrumarile noastre folositoare! In prezentarea ce urmeaza, vom ilustra intr-o ordine si cu o anumita logica lucrurile de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti achizitionarea unui astfel de produs pentru a face cea mai buna alegere!

Va vom oferi cat mai succinct raspunsurile la 12 intrebari frecvente pe care clientii le pun inainte de a cumpara un cos de profesional:

1. Prezinta cosul de fum un certificat de calitate?


Un sistem de cos de fum profesional are la baza un certificat asa ca asigura-te ca nu vei scapa din vedere acest element atunci cand faci alegerea potrivita pentru tine!
Nu te baza pe teorii nesustinute si nu cumpara un cos de fum din auzite. Incearca sa eviti genul de cosuri de fum construite in garaj sau underground si gandeste-te mereu la siguranta casei si familiei tale, indiferent de cat de pompoasa este imaginea unui produs!
In cazul unui producator profesionist, produsul scos pe piata trece mai intai prin numeroase teste si controale, fiind incadrat mai apoi in diverse normative. Cand vorbim de astfel de produse esentiale sigurantei noastre, un certificat de conformitate si functionare, eliberat de un producator autorizat, vine cu promisiunea ca produsul respectiv a fost suspus unor teste si are ca destinatie satisfacerea clientului.

2. Cum stiu daca cosul de fum este certificat pentru sursa de caldura a caminului meu?
Calitatea si tipologia materialelor incluse in construirea cosurilor de fum determina clasificarea si certificarea acestora in functie de combustibilul folosit si sursa la care se racordeaza cosul de fum. Astfel, utilizarea unui cos de fum certificat pentru gaz sau peleti este neadecvata pentru instalarea si racordarea unei centrale pe lemne sau unui semineu clasic.

3. Care este tipul de otel inoxidabil din structura cosului de fum?
Documentarea tipului de inox folosit in fabricarea cosului de fum este esentiala pentru a alege un produs rezistent si cu o durata de viata lunga. Inoxul se regaseste in multe variante conform compozitiei acestuia, care este data de cantitatea de nichel sau carbon. Exista o mare diferenta intre inoxul folosit in domeniul alimentar si cel folosit in scop industrial.
Importanta acestui aspect intrece chiar si grosimea materialului. Prin urmare, inoxul de pe partea inferioara trebuie sa fie cel cu grosimea si rezistenta cea mai mare din moment ce aici se ating cele mai ridicate temperaturi. Materialul tip 316 L (140114) este cel mai des recomandat pentru interior, in cazul surselor pe lemne, carbuni sau ulei. Acest material se descrie ca: Acid resistant steel. Nu este intamplator faptul ca o varietate larga de producatori folosesc doua tipuri de inox, unul pentru exterior si altul de o mai buna calitate si mai rezistent, la interior.

Datorita faptului ca este necesara o rezistenta la intemperii si coroziune dar si la acizii din combustibili si la temperatura, canalul interior al cosului este cu mult mai vital decat partea exterioara. Un alt timp de inox proiectat in special pentru arderea combustibilului solid fara condensare este Heat resistant stainless steel (1.4828). Prin urmare, putem afirma ca 315L este cel mai comun si cel mai recomandat tip de material folosit pentru cosurile de fum din inox.
Aspectul materialului din care este fabricat cosul de fum este extrem de important atunci cand vine vorba de siguranta pe termen lung si durabilitatea cosului de fum.

4. Ce nivel de incalzire poate atinge cosul de fum?
Tine cont de urmatoarele elemente pentru a putea anticipa cu exactitate si pentru a face alegerea corecta in conformitate cu transferul termic pe care il prezinta cosul de fum si de care tu ai nevoie in caminul tau:

A. Cat de gros este materialul izolator
Acesta ar fi primul element de luat in considerare. Aici ne referim la vata pozitionata intre peretii de inox (sistemul cel mai comun). Acest aspect este simplu de dedus pentru o minte logica – cu cat materialul izolator este mai gros, cu atat eficienta acestuia creste in cazul unui transfer termic mai mic. Cosul de fum ce prezinta un transfer mai mic de caldura reprezinta varianta cea mai sigura!

B. Ce densitate prezinta materialul izolator
Inca un aspect ce nu trebuie scapat din vedere! Grosimea mai mare a vatei izolatoare a unui cos de fum de inox nu este singurul element important. Vata de izolare trebuie sa aiba totodata si o anume densitate care la randul ei va determina un grad de izolare si un transfer termic. Ambele aspecte necesita o atentie deosebita daca iti doresti sa achizitonezi cea mai sigura varianta!


C. Distanta dintre cosul de fum si materialele inflamabile
Acest lucru este mentionat in certificatul european de conformitate, unde este precizata distanta la care trebuie sa se afle cosul de fum fata de materialele care s-ar putea aprinde. Acest aspect reprezinta de asemenea “polita de asigurare” pentru producatorii din acest domeniu in momentul cand vine vorba de posibile incendii. In asemenea situatii, accentul cade intotdeauna pe cat de mult s-au conformat sau nu producatorii cu privire la acea distanta mentionata in certificat.
Distanta fata de inflamabile se regaseste in certificat sub forma: G10=1cm, de unde se deduce faptul ca este un cos de fum de inalta calitate si cu un grad ridicat de izolare. Alte exemple de mentionari mai sunt: G 65 = 6,5 cm, G 100 = 10 cm, etc.

Nu te lasa influentat de aparente si verifica in amanunt daca acest principiu este respectat pentru a face cea mai buna si sigura alegere pentru tine!

5. Care este temperatura maxima de lucru la care rezista cosul de fum?
In certificatul de performanta al cosului de fum trebuie specificata clar temperatura maxima de lucru, in functie de materialele aflate in compozitia acestuia, testele prin care a trecut hornul cat si aspectele discutate la punctele 3 si 4. Temperatura maxima certificata apare cu un “T” in fata, de exemplu: T200/T400 sau T600.


Care sunt lucrurile ce trebuie luate in calcul? Asigura-te ca temperatura de lucru suportata de cosul de fum este in conformitate cu sursa de incalzire la care urmeaza sa fie racordat! Nu este un secret faptul ca din moment ce in compozitia unui cos de fum exista materiale de inalta calitate si grosimea acestui este mai mare, acest horn va rezista mult mai bine la temperaturi ridicate. Si acest aspect poate fi regasit in certificatul de performanta al produsului.

Aceasta caracteristica nu este in topul recomandarilor pentru simplul fapt ca certificatul nu reprezinta definitia produsului. Posibilitatea de a cadea prada unei inselaciuni nu este exclusa si din acest motiv este foarte important sa te asiguri ca certificatul prezentat este in conformitate cu produsul achizitionat si temperatura de lucru potrivita sursei tale de caldura!
Un lucru ce trebuie scapat din vedere este acela ca, chiar daca cosul prezinta un certificat cu o rezistenta de 600 ºC insa are o calitate scazuta a vatei, valoare G (distanta fata de materialele inflamabile) risca o modificare, adica poate fi cu mult mai ridicata si atunci acest lucru devine un dezavantaj.

6. Exista branduri recunoscute pe piata cosurilor de fum?

Raspunsul la aceasta intrebare reprezinta un element foarte important atunci cand alegem sa achizitonam cel mai potrivit cos de fum pentru locuinta noastra. Brandurile cunoscute fac de obicei vanzari in cantitati mari, la nivel international sau chiar mondial. Iar acest lucru se vede.
Decizia asupra unui celui mai bun cos de fum ce este reprezentat de un brand recunoscut vine cu o multitudine de avantaje. In plus fata de siguranta pe care ti-o ofera un produs recunoscut, acesta iti mai ofera si solutii la eventualele probleme ce pot aparea pe viitor deoarece astfel de branduri au in spate o echipa profesionista si specializata pe acest domeniu.
Renumele unui astfel de brand de incredere este construit in timp, nu peste noapte. Producatorii recunoscuti la nivel international sau chiar mondial, au in spate zeci de ani de experienta, professionalism atat in fabricarea produselor, cat si in garantarea calitatii, raportului pret-calitate cat si raspunsurile si metodele de rezolvare a posibilelor defectiuni. Aceasta serie de elemente esentiale rezulta in final in conturarea unei imagini calitative si competitive in care sa te poti increde.

7. Exista posbilitatea configurarii si accesorizarii unui cos de fum pentru mai multe situatii?

Este absolut necesar ca producatorul sa puna la dispozitie o gama variata de accesorii pentru cosul de fum astfel incat acesta sa reprezinte siguranta si facilitate. Acest aspect determina o functionare cat mai buna si indelungata a hornului.
Un cos de fum de inox este deseori cea mai buna varianta tocmai multumita acestui lucru: ca ofera posibilitatea accesorizarii si poate fi pozitionat in spatii unde amplasarea unui cos de fum traditional nu ar fi posibila! Totodata, avantajele mai sunt reprezentate si de faptul ca ofera optiunea de a alege o gama mai mare de elemente ce intra in structura cosului de fum:

Un sistem de instalare mai rapid si mai eficient, cunoscut meseriasului;
Etansare la acoperis si record conform unghiului acestuia;
Gama larga de terminatii de unde se poate alege; acestea determina aspectul sau functionalitatea (ex: terminatie antiscantei);
Schimbare a pretului total in functie de elementele dorite;
Igienizarea ulterioara si intretinerea: posibilitatea alegerii unor componente si alternative ce amplifica mentenanta cosului;
Optiunea de deviere a cosului pe langa streasina, conform nevoilor;
Pozitionarea unui ventilator pentru un tiraj fortat;
Mecanisme de ancorare static sau asigurare a cosului pe cladire;
Diverse optiuni de pornire a cosului (de la sol/suspendat);
Varietate larga de diametre (de la fi 130 la fi 250)
Racordarea sursei la diverse unghiuri, conform necesitatii;
Prelungirea traseului pana la sursa de caldura;
Inchiderea peretelui izolat

Daca doresti sa beneficiezi de cele mai bune accesorii in cazul unui cos de fum si astfel sa ai parte de toate avantajele precum: structura, functionalitate, rezistenta si un aspect placut, atunci costurile nu vor fi cele mai mici. Cu toate acestea, siguranta primeaza iar pretul isi va dovedi meritul!

8. Aspectul cosului este unul agreabil?

Stim cu totii ca aspectul conteaza foarte mult in alegerea componentelor potrivite pentru caminul nostrul iar cosul de fum nu face nici el exceptie de la regula! In ultima perioada, majoritatea clientilor opteaza pentru cosurile de fum de inox vopsite pe exterior in negru sau alte culori din paletarul de nuante RAL. Acest lucru se datoreaza dorintei de a mentine un design placut al exteriorului locuintei si pentru a incadra hornul cat mai bine in restul peisajului!
In zilele noastre, cosul de fum nu mai reprezinta un element demn de ignorat doar pentru ca strica imaginea de ansamblu a locuintei! Lucrurile stau complet diferit acum. Hornurile moderne transmit o nota de eleganta si inovatie si pot fi atribuite oricarui tip de casa (vintage, clasic, modern, contemporan s.a.m.d). Daca nu esti fan culori, atunci poti merge pe varianta cea mai sigura care rezista in mod eroic trecerii timpului – negru.

9. Raportul calitate – pret este unul benefic?


Cand te gandesti la cosul de fum ideal, acesta trebuie sa fie unul calitativ atat ca pret, cat si din punct de vedere calitativ. E normal sa alegi varianta mai accesibila dintre doua branduri, atat timp cat acestea sunt asemenatoare ca rezistenta si calitate.
Pretul determina valoarea! Deci, nu te grabi sa alegi un cos de fum ieftin doar pentru a economisi o suma de bani, ci alege mai degraba un produs de calitate care va oferi siguranta, durabilitate si care isi va demonstra valoarea in timp!
In alta ordine de idei, ia mereu in calcul raportul calitate-pret! Este mai mult decat probabil ca un brand recunoscut si care ofera produse de inalta calitate sa aiba preturi mai accesibile!

10. Ai facut masuratorile corecte pentru cosul de fum?
Pentru a alege un cos de fum care iti va satisface toate nevoile, trebuie sa fii atent la inaltimea pe care o are, diametrul si amplasarea corespunzatoare, astfel incat fumul sa poata fi evacuat in mod corespunzator si in maxima siguranta. Mai pe scurt, ai grija ce cos alegi, unde il montezi si care este cea mai buna optiune pentru tine.
Cosul de fum trebuie sa functioneze la capacitate maxima ceea ce va permite sursei racordate la acesta sa functioneze la randul ei in parametrii optimi.
Diametrele variaza atunci cand vorbim de cosurile de fum din inox si pot fi cuprinse intre 130 mm – 250 mm. Acestea se pot gasi si in variante mai mici, sau mai mari, in functie de cerinte. Cand alegeti diametrul cosului de fum, trebuie sa luati in calcul inaltimea acestuia, racordul, devierea – daca este necesar – si sursa racordata la cos.

Inainte de a achizitiona un cos de fum, verifica intotdeauna manualul sau cartea tehnica, pentru a alege diametrul corect si ca acesta sa poata deservi corect sursa de caldura pentru a functiona la capacitate maxima. In cazul in care esti confuz in legatura cu decizia corecta, ai mereu posiblitatea de a cere sfatul unui specialist in domeniu care sa iti ofere informatii legate de configurarea potrivita, dimensiunile corecte sau chiar si accesorizarea cosului de fum. Va fi nevoie doar de o schita, o poza cu dimensiunile locului sau deplasare la adresa locuintei.

Nu este greu sa alegi si de unul singur cosul de fum potrivit insa daca scapi din vedere dimensionarea corecta a acestuia, exista riscul ca sursa de caldura sa nu fie functionabila. Asa ca citeste mereu cartea pusa la dispozitie de producator sau consulta un specialist in acest domeniu pentru a stabili corect diametrul, in functie de inaltime. Iti poti configura de asemenea cosul de fum si singur aici: “formula calcul cos de fum” sau ia legatura cu o persoana calificata care va face munca in locul tau!

11. Cine se ocupa de montarea cosului de fum?


Calitatea produsului propriu-zis este foarte importanta insa la fel de important este si procesul de montare al acestuia. Asadar, este esential sa fii sigur ca persoana care se ocupa de montajul sistemului de evacuare isi cunoaste meseria si ca are o anumita experienta in montarea unei asemenea componente.
Ce face acest proces de montare atat de esential? In primul rand, un montaj necorespunzator si gresit poate duce la catastrofe serioase si poate pune chiar si viata in pericol. Pe langa asta, instalarea unui cos de fum prevede mai multe nivele de dificultate, conform amplasarii acestuia (interior/exterior), locatiei, structurii locuintei, deviatiei cosului dar si etansarii la racord sau acoperis.

12. Ai analizat cu atentie toate variantele?!
In zilele noastre, datorita tehnologiei avansate, ai posibilitatea, mai mult ca niciodata sa analizezi si sa compari produsele, diferitele sisteme, calitatea materialelor incluse in procesul de fabricare, caracteristicile produselor si chiar si pretul – cu doar cateva click-uri.
Nu e un mister ca producatorii seriosi si renumiti isi desfasoara activitatea si in online unde tu ai posibiliatea de a alege cel mai potrivit cos de fum pentru locuinta ta. Convinge-te daca un cos de fum din inox este cel ideal pentru tine prin a-l compara cu alte sisteme existente pe piata (cosuri de fum ceramice) apoi, in fucntie de specificatiile de care are nevoie cosul tau de fum, cere mai multe oferte.

O gama nelimitata din care poti sa alegi!
O multime de poze ce reprezinta cosuri de fum cautate in diverse circumstante, pe cladiri diferite si moduri de arhitectura. Indiferent de faptul ca optezi pentru un cos de fum de culoarea inoxului, pentru unul negru care nu se va demoda niciodata sau daca alegi culori mai indraznete, esteticul casei tale va fi garantat! Prin urmare, o multime de produse sunt disponibile pe piata iar brandurile sunt variate si ofera preturi accesibile! Nu mai ai nimic de facut decat sa studiezi piata, sa analizezi cu atentie variantele si sa faci cea mai buna alegere pentru caminul tau!


Ai grija sa compari producatorii si descrierile produselor intre ele. Cosul de fum reprezinta o achizitie serioasa si pentru a te asigura ca nu dai gres, urmareste fiecare pas din procesul de cumparare cu atentie. Nu te gandi sa alegi nici cel mai ieftin cos de fum, nici cel mai scump ci alege varianta cea mai potrivita pentru tine si locuinta ta. Ia in considerare pasii pe care i-am prezentat mai sus si pune totul in practica in mediul virtual!
Ai fi surprins sa afli ce poti descoperi prin cateva click-uri pe site-urile producatorilor specializati in domeniul cosurilor de fum! Poti face cea mai buna alegere printr-o analiza riguroasa a specificatiilor produsului si prin compararea acestuia cu altele existente pe piata!

Daca acest articol ti-a oferit un plus de valoare si am reusit sa te convingem ca un cos de inox va indeplini toate nevoile familiei si caminului tau, te incurajam sa apelezi la echipa profesionista Pefoc.ro, pentru a obtine consultanta sau raspunsurile la orice fel de nelamurire. Atfel, vei primi detalii si informatii care te vor ajuta faci cea mai buna alegere pentru sistemul termic al caminului tau.

1
Lasa un comentariu

avatar
Evoldew
Musafir
Evoldew

Achat Cialis Allemagne ivermectin for dogs dosage Costco Pharmacy Cialis Prices

Citeste si