Seminee in Maramures, sobe si cosuri de fum in Baia Mare!

Cel mai recent studiu in topul cautarilor pe cuvantul “semineu” pe cel mai puternic motor de cautare de pe internet, ne arata ca judetul Maramures se afla pe primul loc in Romania. Astfel, pentru alegerea unui semineu, romanul se informeaza si face un search si in mediul online, iar zona maramuresului este in topul cautarii – in Baia Mare, Targu Lapus, Borsa, Sighetul Marmatiei, Viseul de Sus, dar si imprejurimile. 

Zona Maramuresului ne arata ca oamenii iubesc caldura si ambianta creata de jocul si trostentul focului, bucurandu-se mai mult de autenticitate si simplitate in prezenta unui semineu. 

De ce aleg maramuresenii sa caute seminee in mediul online? Pentru ca accesul la informatii este mai simplu si mai bogat, conditii bune fara presiune, comoditate, timp de gandire, dar si un raport pret-calitate excelent. 

Unul din cei mai mari distribuitori de sobe si seminee la nivel national, compania PEFOC.RO, ne-a funizat date pretioase cu privire la vanzarea si cautarile online pe aceste segmente de produse, atat statistic, cat si explicativ!

Deoarece tot mai multe companii au magazine online si o activitate mare in mediul online, aceste rezultate sunt confirmate, si ne arata ca zona Maramuresului cele mai cautate produse in materie de dispozitive de incalzire sunt: semineele pe lemne, sobelele pe lemne sau semineele electrice, dar si toate produsele necesare constructiei, intretinerii, accesorizarea si curatarea acestora.

Mediul online a avut un impact foarte bun si asupra domeniului semineelor, observand o avanasare si o dezvoltare mare in ultimii ani, lucru datorat internetului si transporturilor – avand acces la informatii mai usor si rapid, o logistica optimizata, si toate componentele necesare ce compun un semineu in numai 24 de ore, la preturi avantajoase! Iar maramuresenii au contribuit la evolutia acesta, avand incredere in mediul online – pe primul loc in acest aspect!


Grafic cu datele de cautare si aflarea judetului Maramures pe prima pozitie a topului, avand un scor pe Google de 100 de puncte.
sursa: pefoc.ro

Va prezentam cele mai cautate dispozitive termice, dar si cele mai populare in Baia Mare si intreg judetul Maramures, prezentandu-va mai multe informatii despre fiecare categorie.

  1. SEMINEE PE LEMNE


Desi in topul cautarilor la nivel de tara sunt probabil seminee electrice, insa in zona Maramuresului, in Baia Mare dar si in împrejurimi, semineele pe lemne sunt cele mai cautate in mediul online, punandu-se accent pe cuvantul “semineu”, fiind pe locul intai. In acesta categorie, exista doua tipuri de seminee: seminee construite/personalizate si cele modulare prefabricate, de sine statatoare, produse in serie.

Seminee pe lemne construite in Maramures, stiluri si imbraminte diferita
Conform graficului cea mai mare pondere de cautare in Jud. Maramures pe termenul “semineu pe lemne”
sursa: pefoc.ro

A. Seminee pe lemne personalizate


Semineele personalizate sunt compuse dintr-un focar ales de client, in functie de nevoile casei, dupa care in jurul focarului se construieste si ia “viata” semineul dupa dorintele clientului. Astfel, clientul alege absolut tot, de la cum sa arate focarul pana la imbracamintea exterioara. Atunci cand se opteaza pentru un semineu personalizat costurile sunt mai ridicate, si trebuie sa gasesti un meserias specializat si dedicat domeniului termic. O persoana recomandata si de incredere, ce se ocupa exclusiv cu montajul si constructia semineelor – acestea fiind si garantia calitatii si de durata.

sursa: pefoc.ro

Semineele cu sticla pe colt sau sticla cu doua laturi este preferata de catre maramureseni, bucurandu-se de focare mare cu vedere larga asupra focului. 

In acesta zona oamenii pun accent pe puterea focarului, alegand mai intai caldura inaintea esteticii, focare cu deschidere mare si confort termic foarte ridicat – gama de seminee standard construite din fonta sau otel, sticla cu 2 sau 3 laturi, din gama clasică sau premium. 

Cele mai cautate modele de seminee pe lemne de catre maramureseni
Garfic ce ne prezinta topul vanzarilor online de focare in Romania – acesta fiind Maramuresul!
sursa: pefoc.ro

B. Seminee modulare prefabricate


Ce sunt semineele modulare? Reprezinta niste kituri de seminee ce sunt livrate intr-un pachet complet continand: focar performant, imbracaminte metalica sau ceramica, dar si restul accesoriilor necesare montajului. Semineul modular reprezinta pe piata din Romania o inovatie, oferindu-ti posibilitatea sa cumperi un semineu complet sau “la gata”. Mai exact este vorba de un semineu tip soba sau un semineu prefabricat, ce nu au nevoie de alte finisaje sau lucrari, doar amplasate pe pozitie. Unul dintre avantajele acestui tip de semineu sunt costurile mai mici, deoarece nu este nevoie de un meserias profesionist la constructie, prezenta acestuia fiind necesara doar la racordarea cosului de fum.

De asemenea un alt mare avantaj il reprezinta lipsa santierului, fara deranj acasa si montate intr-un timp relativ scurt, pentru a te bucura cat mai repede de caldura si jocul focului. Desi semineele modulare sunt inca la inceput si au un segment redus in privinta vanzarilor, acestea inregistreaza cea mai mare crestere! In urmatori ani se va observa o crestere atat la nivel national, cat si la nivel european, ajungand sa fie in topul preferintelor clientilor.

sursa: pefoc.ro

2. SEMINEELE DE TIP SOBA PE LEMNE 

Atunci cand cautam pe internet “semineu” poate aparea o mica confuzie, pentru ca uneori de fapt cauta semineu tip soba pe lemne, astfel pe al doilea loc se gasesc sobele tip semineu pe lemne. Sunt fabricate din fonta sau otel cu samota, rezistente, durabile si robuste, la preturi convenabile, ce pot fi integrate cu usurinta in orice decor interior fie stilul clasic, modern, contemporan, rustic sau vintage. 

Soba pe lemne este de multe ori preferata de clienti deoarece montajul acesteia se realizeaza mult mai usor, timp scurt, dar si costuri reduse. Astfel te poti bucura de aceasi ambinata placuta in locuinta ta in detrimentul unui semineu traditional pe lemne, dar la preturi mult mai accesibile. Cresterile acestei categorii de “semineu” in ultimul an au fost de 300%, fiind o crestere foarte mare.

A. Sobele tip semineu din fonta pe lemne


Unul dintre dispozitivele termice cel mai cautat de catre maramureseni, fiind o alegere durabila si sigura! Cele mai populare modele de sobe sunt modelul K9 si modelul K6. Astfel, maramuresenii ne arata ca incontinuare un model robust, durabil si care tin o viata intreaga, este prima alegere inaintea esteticii si elegantei. Demostrand ca principalul factor este puterea dispozitivului si recomandarile prietenilor, vecinilor ( Borsa, Sighetul Marmatiei sau Baia Mare) ce dispun deja de o astfel de soba, fiind multumiti de performanta si confortul oferit de acesta soba tip semineu.

Soba K9 

Unul dintre cele mai cautate modele, datorita in primul rand designul ei, forma rotunjira si echipata cu motive tradiționale, dar si tehnologie moderna de fabricare , ce ofera confort si caldura caminului tau. Acest model dispune de doua sticle aditionale pe partea laterala, oferind o vizibilitate foarte buna asupra focului, admirand flacara cu usurinta din orice loc!

Probabil una dintre cele mai importante carcteristi ale acestei sobe este existenta peretilor dubli din fonta, un perete la interior care formeaza camera de ardere si un perete la exterior, partea care se vede cu ochiul liber, creand impresia ca este o incastrata o soba in alta soba. 

Astfel, soba K9 este o investie pe viata, fiind un model foarte trainic. 


Soba din fonta K9 cu vedere asupra focului din orice unghi, montata in Brosa si Baia Mare
sursa: pefoc.ro

Soba K6 

Soba K6 cunoscuta ca si sora mai mica a sobei K9, un model mai compact, fiind un mare avantaj in diferite situatii, avand lipsa geamurile laterale, dar dispunand de aceleasi optiuni, caracteristici si dotari ca si modelul mai mare, precum: rezistenta, reglaj automat al admisiei de aer, varianta tip centrala pe apa a sobei ce poate fi racordata la sistemul de incalzire al casei (calorifere). Datorita dimensiunilor reduse si pretul acesteia este mai mic, oferind aceasi calitate la un pret avantajos! Optional poti adauga: decor pe sticla frontala, plite in partea superioara, tabla/sticla de picioare sub picioarele de sustinere. 

sursa: pefoc.ro

Sobe de fonta – echiparea lor!

Sobele de fonta pot fi echipate cu diverse optiuni suplimentare, precum:

  • Reglaj automat al admisiei aerului
  • Ventilator turbo pentru incalzire uniform
  • Plite in partea superioara 
  • Bazin de apa pentru sobele tip centrala

Clientii din Maramures aleg cel mai des pentru sobele pe lemne dotate cu ventilator, ce ajuta la o distribuire mai uniforma a aerului cald in spatiul unde este amplasata soba – oferind un schimb termic mai rapid. Reglarea temperaturii se efectueaza imediat, fara eforturi suplimentare – astfel, obsservam ca clientii aleg un plus de caldura, alegand uneoori chiar si supradimensionarea dispozitivului termic.

B. Sobele tip semineu samotate


O alta alegere sunt sobele tip semineu din otel cu samota, ce au designuri moderne, integrandu-se perfect in unele situatii in decouri interioare ultramoderne, elegante sau contemporane, influente nordice sau vestice, cu forme futuriste, semirotunde si cilindrice, cu sticla rotunjita, pe doua laturi sau de tip tunel. Desi la o prima vedere acest tip de soba nu pare sa se potriveasca cu tipicul zonei, oraselor: Baia Mare, Borsa, Sighetul Marmatiei, Somcuta Mare, Viseu de Sus, Baia Sprie – totusi se observa o continua crestere a acestui trend, ce a luat amploare tot mai mult.

Iata factorii care stau la baza acestei cresteri: design inovativ si modern, consum mic – dar randament crescut, si ardere curata! Acesta categorie a avut o crestere de 300% in cautarile online pe “sobe tip semineu”, iar toate aceste beneficii au contribuit la aceasta crestere.

sursa: pefoc.ro


Modele acestea sunt reprezentate de caracteristicile aminte si mai sus, randament crescut, consum mai redus de lemne si un design inovativ. Estetica acestor sobe are un rol important, deoarece multi aleg acestea sobe in detrimentul unui semineu clasic pe lemne.

sursa: pefoc.ro

3. SEMINEE TIP CENTRALA PE LEMNE – TERMOSEMINEE

Termosemineele ocupa locul 3, si pot fi montate ca sursa principala de incalzire sau in paralel cu alte surse: centrala termica, incalzire prin pardosea sau sistemul de calorifere. Maramuresenii le cauta deoarece au o eficienta buna, durata mare de viata si o putere ridicata, observand ca se opteaza pentru focare de puteri mari peste 20kW sau cu deschidere mare. Deci clientii din Maramures nu pun accent neaparat pe designuri minimaliste sau pe cele cu consum mai mic de lemn, ci pe focare care incalzesc foarte bine si au o vizibilitate larga pe sticla asupra focului. 


In zona Maramuresului sectorul turistic este foarte dezvoltat, insa lipsa gazului este foarte des intalnita, se pune accent in mod special pe dispozitive ce incalzesc cu combustibil solid, lemn. Termosemineele sunt in topul cautarilor in aceasta zona, fiind o solutie excelenta de incalzire a intregii locuinte, prin incalzirea in calorifere sau pardosea. 

4. SEMINEE DECORATIVE

Un loc distinct in topul preferentilor in zona Maramuresului este destinat categoriei de seminee decorative – fiind o optiune ideala pentru cei care nu doresc sa investeasca mult, dar doresc sa se bucure de prezenta unui semineu la ei acasa, alegand un semineu decorativ de interior sau exterior. 

Cresterea cea mai mare in domeniul semineelor din ultimul an o au semineele decorative. O crestere de 550%
sursa: pefoc.ro

A. Semineele electrice de interior

In judetul Maramures cele mai cunoscute seminee decorative de interior sunt semineele electrice, acestea fiind cea mai buna alternativa la semineu traditional pe lemne, deoarece designul si forma autentic se pastreaza, dar produsul in sine este mult mai ieftin si foarte economice. Cele mai alese modele sunt cele pe culoarea alba, ce se integreaza cu usurinta in orice decor, ce ramane mereu in trend, dar si in alegerile personelor cu mult bun gust!

Imediat dupa semineele elecrtice cu rama alba din MDF, sunt cele pe alte culori si in nuanțe in contrast cu interioul. 


De asemenea tot din acesta categorie fac parte si si modelel cu focare incorporabile, ce reprezinta niste dispozitive cu ecran cu afisaj LED, ce pot fi incastrate/incorporate in orice loc: zid, pereti falsi, mobila, etc.

B. Seminee cu bioetanol pentru interior


Ideale pentru cei care isi doresc prezenta flacara adevarata, la un buget mic, aleg un biosemineu de interior cu rezervor. Este un semineu simplu, ce nu ocupa spatiu, design minimalist in general, fiind o alegere ieftina, potrivita pentru orice buzunar. 

C. Seminee decorative de exterior


Din aceasta categorie fac parte vetrele de foc cunoscute si sub denumirea de fire pit, dar si semineele de exterior pe gaz – ideale pentru incalzirea pe terase, fiind intr-o continua crestere in ultima perioada, iar cei care deja detineau un semineu de interior si-au dorit si un model pentru exteriorul casei – ieftin si o intretinere usoara!

In anul ce tocmai a trecut, si situatia creata de pandemie, dar si datorita turismului dezvoltat, multi clienti s-au orientat catre aceasta categorie de incalzitoare de exterior – foarte simplu: cautand, comandand si platind online produsele dorite, cu doar un click!

5. SEMINEELE SI SOBELE PE PELETI

Maramuresul reprezinta o zona foarte pitoreasca din tara noastra, cu potential turistic extraordinar, semineele si sobele pe peleti au o mare trecere. Astfel, dispozitivele termice sunt printre favoritele propietariilor de case private, dar mai ales sunt indragite de catre propretarii de cabane, pensiuni sau case de vacanta, in special pentru ca acestea sunt automatizate, programabile, durabile si eficiente – fiind una dintre cele mai bune solutii pentru multe dintre locuinte rezidentiale si locurile de cazare din Maramures!

6. SISTEM COMPLET CU TOATE ACCESORIILE NECESARE

Pe langa toate modelele de seminee precizate in articol, fie sobe pe lemne, sobe pe peleti, seminee decorative sau semineele de exterior, maramuresenii cauta in general pachete complete pentru sistemele lor termice, dorindu-si sa isi construiasca seminee cu materiale termorezistente, dedicate domeniului, si sa isi racordeze sursa termica la cosuri de fum profesionale, dar si o accesorizare cu componente si accesorii utile si parctice sau sa foloseasca caldura emanta din plin de sursa prin montarea unui recuperator de caldura!

In acesta zona trebuie stiut ca nu sunt foarte cautate semineele si sobele pe gaz, mai ales ca in unele zone accesul la gaze naturale nu este posibi;a, preferand incalzirea cu lemn sau peleti. Nici biosemineele exterioare nu sunt cele mai cautate, pentru ca puterea lor de incalzire este mica, comparativ cu un semineu pe gaz exterior, acestea avand mai mult rol decorativ. 

Dorim sa va prezentam la final cateva modele de seminee construite in proximitatea loc. Baia Mare, in stil maramuresean autentic, avand finisaje deosebite si speciale.


0 0 votes
Article Rating
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

Viagra Generico Femenino buy stromectol online Amoxicillin Dosage For Treating Uti

Evoldew
Evoldew
1 year ago

Zithromax For Std buy stromectol online usa Viagra Interacciones Medicamentosas

Citeste si