Cum poti avea cel mai bun cos de fum pentru semineul tau?

Total
0
Shares

Cosul de fum este cea mai importanta componenta a sistemului de incalzire a casei – este cauza principala cand vine vorba de incendii si de aceea, trebuie tratat ca atare. Chiar si atunci cand construiesti un semineu sau montezi o centrala, atentia trebuie sa fie concentrata catre cosul de fum, fiind cel care asigura in mare parte buna functionalitate a acestora.

Cosul de fum este un sistem important de ventilatie care nu permite fumului, gazelor arse sau aburului periculos sa patrunda in incapere. Deci, functia principala a unui cos fum este de a directiona gazele arse spre exteriorul casei, departe de sursa de incalzire.
Cosul de fum este motorul care controleaza arderea iar fara unul care functioneaza bine, cu tiraj suficient, semineul nu va functiona in mod corespunzator.

Cel mai bun cos de fum functional, zidit, il puteti avea doar folosind materialele adecvate, apeland la profesionisti pentru montare, intretinere si curatare si respectand masurile recomandate.
Alegerea celui mai bun horn pentru casa voastra este o chestiune serioasa in care trebuie sa tineti cont de foarte multe aspecte si o serie de factori. Iata cum puteti avea cel mai bun cos fum din toate punctele de vedere: de la alegerea modelului si a dimensiunii corecte, la intretinere, montaj, accesorii si pana la finisajul exterior.

Cosurile de fum ceramice

Exista mai multe tipuri de cosuri de fum disponibile pe piata, insa un tip de horn care iese in evidenta prin calitate si durabilitate, este cel din ceramica (ceramica interior si beton exterior). De ce?
Ele raspund cerintelor energetice ale unui sistem modern de cosuri si ajuta la economisirea eficienta a costurilor energetice. In plus, au o greutate mai mica decat alte sisteme si avantajul lungimii mai mari ale tuburilor, cat si tipul imbinarii acestora.
Un kit complet profesional este recomandarea noastra (sistem izolat ceramic cu manta beton la exterior) intrucat va va oferi toate cele necesare constructiei cosului de fum.
Un sistem izolat si cu mantale de beton la exterior va asigura o buna functionare a cosului de fum.


Cosurile de fum ceramice pot fi racordate la soba, semineu sau centrala pe lemne, pe peleti, termoseminee sau alte surse de caldura si pot inlocui un cos de fum traditional zidit din caramida cu succes, avand chiar mai multe avantaje.

Avantaje:
– cosurile de fum ceramice nu ruginesc; sunt rezistente la coroziune, avand o durata mare de viata
– sunt rezistente la foc si funingine
– prezinta rezistenta mecanica si la abraziune
– sunt o varianta mai profesionala a cosurilor de caramida zidite


– sunt ecologice, pot fi reciclate
– compatibile cu toate tipurile de combustibil, fie el solid, lichid si gazos (lemn, bricheti, carbuni, gaz, peleti)
– constructie si montaj rapid si usor cu ajutorul elementelor prefabricate din ceramica si beton.

Sistemul de cosuri de fum Hoch

Hoch este un brand german ce se concentreaza pe calitate si consecventa.
Sistemele de cosuri de fum Hoch sunt testate conform standardelor de ultima generatie si realizate din materiale de calitate inalta – ceea ce este esential pentru o functionare sigura a integului sistem. Sunt supuse unor controale stricte de calitate si indeplinesc toate standardele necesare. Acest lucru este demonstrat de aprobarea emisa de Institutul German pentru Tehnologia Cladirilor.
Sunt produse de incredere avand o garantie de 30 de ani a producatorului, motiv pentru care le si recomandam.

Importanta cosului si alegerea dimensiunii corecte a acestuia

Semineele au o frumusete aparte, iar caldura pe care acestea o emana pot transforma o zi rece, intr-o zi calduroasa, creand o atmosfera confortabila.
Cosul de fum este cea mai importanta parte a sistemului de incalzire a casei, elementul cel mai expus solicitarilor extreme, motiv pentru care, alegerea lui trebuie facuta cu atentie.
Toata bucuria si confortul potential al unui semineu depinde partial de dimensiunea corespunzatoare a cosului de fum si a semineului.


Ventilarea corecta este de cea mai mare importanta pentru a ne asigura ca produsele secundare ale arderii sunt eliminate in exterior si nu in interiorul locuintei.
Este esential ca aerisirea pentru orice tip de semineu sau soba sa includa un cos cu diametrul adecvat. Asigurati-va ca diametrul cosului de fum are cel putin aceeasi dimensiune cu diametrul focarului. Am intalnit multe cazuri in care clientii isi aleg prima data cosul de fum, netinand cont de dimensiunea si puterea focarului pe care si-l doresc. Cand cosul de fum este subdimensionat, va duce la ineficienta si functionare corespunzatoare.

Atunci cand insa este supradimensionat, caldura se pierde pe cosul de fum, rezultand intr-o risipa a acesteia, dar si a combustibilului.
De aceea, este foarte important sa apelati la profesionisti care va vor ajuta sa alegeti cosul si focarul de semineu potrivite, evitand multe pericole si situatii de discomfort. Asigurati-va ca ati ales dimensionarea corecta pentru nevoile spatiului vostru.

Importanta montajului corespunzator

Acum ca am inteles cat de importanta este alegerea dimensiunii corecte a cosului de fum, urmeaza un pas cel putin la fel de important: montajul.
Montarea unui cos defum, fie ca este in interiorul casei sau exterior, trebuie facuta de catre personal specializat si autorizat in constructia cosurilor de fum, asigurandu-se astfel un montaj corespunzator, fara riscuri. Se recomanda ca persoana care efectueaza montajul sa colaboreze direct cu producatorul cosului de fum. Cosul de fum trebuiesa fie configurat si instalat tinand cont de tipul sursei de caldura, dar si de particularitatile cladirii in care este montat.Montajul corespunzator implica respectarea cu strictete a unei serii de parametri tehnici, de aceea acesta trebuie realizat de personal specializat.


Nu este momentul sa faceti improvizatii!
Cosurile de fum improvizate, infundate sau defecte va pot pune viata voastra si a familiei in pericol.

Racordarea – legatura de evacuare a fumului de la seminee, sobe sau centrale la hornul casei

Pentru un confort in conditii ideale de siguranta, orice soba, centrala sau semineu trebuie sa fie bine racordate la cosul de fum. Nu exista functionare corecta a semineului, fara o racordare corespunzatoare. Legatura intre sursa de caldura si cosul de fum se face cu ajutorul diferitelor accesorii, ce trebuie alese in functie de combustibilul utilizat, nivelul calitatii sau a hornului cu care se face legatura. Piesele de legatura pot fi alese in functie de designul spatiului. Acesta este deci, un alt pas spre alegerea celui mai bun cos de fum. Pentru o racordare corecta a cosului de fum, trebuie sa tineti cont de anumite specificatii tehnice extrem de importante precum:

– marimea focului de semineu si a sectiunii transversale trebuie sa corespunda
– atat semineul cat si cosul de fum trebuie construite unul langa celalalt
– inaltimea corespunzatoare dintre camera de fum si buza cosului: 4.5 m
– racordarea la cosurile de fum cu inaltimi reduse trebuie sa fie la 45°, in timp ce pentru cele cu inaltimi mai mari, la 90°
– admisia aerului de ardere sa fie facuta din exterior
Tinand cont de aceste indicatii, racordarea la cosul de fum va fi sigura si eficienta.

Intretinerea

Nu este nimic mai important decat mentinerea casei si familiei in siguranta in timp ce va bucurati de caldura semineului in zilele racoroase.
Pentru buna functionare a cosului de fum nu este suficient ca acesta doar sa fie montat corect. Trebuie de asemenea, sa fie bine intretinut si curatat in fiecare sezon de incalzire. Acesta este inca un pas important ce sta la baza asigurarii ca aveti cel mai bun cos de fum.


Multe persoane folosesc in mod regulat semineul fara sa se gandeasca vreodata la curatarea sau la verificarea acestuia. Multi oameni nu isi dau seama de toate lucrurile marunte pe care le-ar putea face pentru a imbunatati semnificativ eficienta semineului lor. Gudronul, de exemplu, desi poate parea un lucru minor, daca nu este indepartat la timp si se aprinde, poate cauza probleme grave, chiar incendii.
Un cos de fum curat inseamna un semineu mai sigur, mai eficient. Curatarea periodica a cosului de fum ar fi impiedicat multe dintre incendiile provocate de neintretinerea acestuia.
Apelarea la serviciile unui cosar profesionist pentru curatarea si inspectia cosului de fum este o miscare inteligenta si sigura. Acesta va face verificarea si va va oferi o adeverinta de functionare. Chiar daca alegeti sa va curatati singur cosul de fum, acesta tot va trebui verificat de catre cosar.

Accesorizarea cosului de fum

Un cos de fum are nevoie de accesorii; nu poate functiona singur. Nu este indeajuns doar sa fie montat si atat. Cosul de fum este fiind o componenta atat de importanta a locuintei, accesoriile potrivite pot face o diferenta in functionarea la capacitate maxima a semineului sau sobei. Fara accesorii precum palarie beton sau inox, guler, reductii, tubulatura ceramica, racorduri cosuri de fum sau etansari, functionarea eficienta si sigura a cosului de fum si implicit a intregului sistem in sine, nu este posibila.
De exemplu, palariile antivant pot rezolva multe probleme, ele oferind o bariera de protectie impotriva vantului, rezistenta la coroziune, inghet, umiditate si fluctuatii de temperatura sau atacuri chimice cauzate de substantele corozive din interiorul combustibililor. Palaria antivant din inox se monteaza pe o palarie beton, ceea ce ii asigura o stabilitate maxima.
Elementele de racordare pentru etansare si imbinarea la horn, sunt de asemenea esentiale pentru evacuarea fumului si gazelor arse, in siguranta.

Finisajul exterior – ultimul dar nu cel din urma pas

Finisarea exterioara a cosului de fum ofera protectia impotriva intemperiilor exterioare si este necesara pentru rezistenta si consolidarea acestuia dar si pentru o durata de viata mai mare. Daca nu se tencuieste cosul de fum, pe timpul precipitatiilor, apa poate intra prin beton si patrunde in casa, cauzand alte probleme. Acesta se realizeaza folosind tesatura fibra de sticla, adeziv refractar sau tencuiala (nisip + ciment + var).
Tencuirea cosului de fum este un suport excelent pentru cosul de fum, indiferent de materialul din care este realizat finisajul: piatra naturala, caramida, tencuiala decorativa.

In concluzie, cel mai bun cos de fum nu presupune doar achizitionarea un produs scump de la un brand de renume. Cel mai bun cos de fum, pornind de la design, pana la functionare, este acela care este realizat din materiale de calitate, care respecta standardele de siguranta, acela care este montat de catre un specialist si ulterior, intretinut corespunzator.
Doar atunci puteti spune ca ati gasit cel mai bun cos de fum.
Daca va doriti un cos de fum de calitate, un semineu sau de ce nu un sistem complet, precum si accesoriile necesare, apelati la profesionistii Pefoc.ro.

7
Lasa un comentariu

avatar
Neag Elena
Musafir
Neag Elena

de aceasi parere ! cel mai bun cos de fum e cel ceramic !

trackback

[…] casnic, vă invităm să accesați infocasa.ro care vă așteaptă cu subiecte diverse precum cel mai bun cos de fum, decorarea camerei perfecte pentru cei mici sau amenajarea cu stil a grădinii de […]

trackback

[…] cel mai bun cos de fum, expresii precum “ieftin și bun”, “lasă că merge și așa” ar trebui eliminate cu […]

cosar eugen
Musafir
cosar eugen

felicitari Hoch pentru preturile bune pe care le practicati

Evoldew
Musafir
Evoldew

Levitra Para Durar Mas stromectol sales

SkipseDes
Musafir
SkipseDes

But science does not stand still and thanks to modern technologies we have an improved analog of the branded drug Viagra Soft Tabs 100 mg how to buy cialis It s a good way to get even more value when taking advantage of the Cialis Mexico cost

admipse
Musafir
admipse
Citeste si