Boilerul electric vs. boilerul pe gaz

Total
0
Shares

Va intrebati daca boilerul electric este o mai buna optiune pentru voi, fata de boilerul traditional pe gaz? Am creat un mic ghid pentru a va ajuta in decizia finala, afland astfel daca boilerul electric este potrivit spatiului si nevoilor voastre.

Privire de ansamblu asupra boilerelor electrice

Boilerele electrice functioneaza conform aceluiasi principiu ca si boilere traditionale pe gaz, diferenta constand in faptul ca utilizeaza electricitate pentru incalzirea apei in loc de gaz.
Acest lucru le face o optiune ideala pentru proprietatile care nu au acces la sursele de alimentare cu gaze sau care au restrictii la boilerele pe gaz, oferind avantajele incalzirii unei centrale fara necesitatea alimentarii cu gaz.
Dimensiunea casei si cerintele voastre de incalzire vor determina ce capacitate de incalzire (kW) va fi necesara.

Avantajele boilerelor electrice

Eficienta energetica

Unul dintre cele mai mari atuuri ale boilerelor electrice este eficienta energetica a acestora, cu o rata de eficienta de 99%. Deoarece nu necesita arderea combustibililor fosili, cum ar fi gazul sau petrolul pentru a produce caldura, nu exista pierderi de caldura.

Nu este necesara alimentarea cu gaz

Mii de locuinte din Romania nu au acces la o alimentare cu gaze, ceea ce inseamna ca boilerele electrice reprezinta o metoda importanta de furnizare a apei calde in instalatiile termice.

Dimensiune compacta

Boilerele electrice sunt de obicei mult mai compacte decat cele pe gaze, deoarece nu necesita un cos de fum. Acest lucru permite, de asemenea, o mai mare flexibilitate in pozitionarea lui, deoarece apropierea de un perete de evacuare nu este o cerinta a acestora.

Costuri de instalare mai mici

Faptul ca un boiler electric nu necesita un cos pentru emisiile de deseuri, inseamna ca tarifele initiale de instalare sunt mai ieftine decat pentru un boiler pe gaz.

Silentioase

Boilerele electrice sunt foarte silentioase atunci cand sunt utilizate, deoarece ele nu necesita ca elementele din interiorul lor sa arda pentru a genera caldura.

Consideratii privind boilerele electrice

Nu sunt potrivite pentru niveluri ridicate de utilizare a apei calde de catre dispozitivele de incalzire.
Boilerele electrice sunt mult mai limitate in cantitatea de apa pe care o pot incalzi la un moment dat. Aceasta inseamna ca proprietatile mai mari sau cele cu niveluri mai mari de utilizare a apei calde, pot fi mai potrivite pentru un sistem centrala.

Costul energiei electrice – electricitatea este mai scumpa decat gazul, ceea ce inseamna ca ulterior, costurile de functionare ale unui boiler electric ar putea fi mai mari. Acest lucru trebuie sa fie cantarit in contrast cu eficienta energetica si a altor avantaje ale boilerului electric.

1
Lasa un comentariu

avatar
Evoldew
Musafir
Evoldew

ivermectin cost effets secondaires cialis prostate

Citeste si

Gazeificarea si arderea cu dubla combustie – la seminee si centrale

In cazul semineelor cu gazeificare, acestea sunt mai rare si foarte costisitoare. Multi client intampina probleme de confuzie atunci cand se gandesc sa aleaga un semineu cu gazeificare, deoarece nu se cunoaste diferenta dintre arderea ce se produce in urma realei gazeificari (prezenta la centrale si cazane) si arderea cu dubla combustie (prezenta la seminee).
Vezi articol