Cat consuma un calorifer electric?

‌Exista multe dispozitive termice pe piata care ne pot oferi confortul termic de care avem nevoie. Printre acestea se enumera si caloriferul electric. Acesta reprezinta o alternativa ideala atunci cand zona in care locuiesti nu-ti permite instalarea unui sistem de incalzire centralizat sau ai nevoie de o varianta mai accesibila si usor de utilizat.

Consumul unui calorifer electric va depinde de puterea pe care o are. Asadar, daca alegi un calorifer cu o putere calorica mare, consumul acestuia va fi mai ridicat. In general, un calorifer electric va consuma aproximativ 2 kW/ora si 16kW/ zi, la o utilizare de 8h/zi.

Vom dezvolta aceste aspecte mai in detaliu, in continuare, ca sa te ajutam sa-ti faci o idee mai clara despre care este consumul unui calorifer electric.

Ce este un calorifer electric?

‌Un calorifer electric este o sursa de caldura care functioneaza pe baza de ulei si care e alimentat cu ajutorul energiei electrice. Majoritatea modelelor sunt prevazute cu 3 trepte de putere, ceea ce inseamna ca vei putea alege cata caldura vrei sa emane, de obicei in functie de suprafata pe care trebuie sa o incalzesti.

calorifer-electric-langa-fotoliu

Cand este caloriferul electric o alegere buna?

‌Caloriferul electric este o alegere buna atunci cand locuiesti intr-o zona in care n-ai posibilitatea sa optezi pentru incalzirea centralizata, cum ar fi cabanele din zonele de munte sau locuintele rurale.

Caloriferul electric mai poate fi o optiune buna si atunci cand ai de incalzit o camera de dimensiuni mici, cum ar fi camera copilului sau cand ai nevoie de o sursa de caldura rapida.  

Cat consuma un calorifer electric?

‌Consumul unui calorifer electric o sa difere in functie de puterea calorica. Pe piata exista mai multe modele, insa majoritatea sunt prevazute cu 3 trepte – 1200, 1800 si 3000W.

Ca sa aflii exact cat va consuma caloriferul tau electric, trebuie mai intai sa alegi un anumit model. In functie de caracteristicile acestuia si puterea calorica, vei putea calcula consumul pe o anumita perioada de timp.

Cat consuma un calorifer electric pe ora?

‌Acest consum difera usor de la un model la altul, dupa cum am spus si mai sus. Cu toate acestea, in mod normal, la un calorifer electric cu o putere de 2000 de W, consumul pe ora va fi de 2 kW.

Daca alegi un calorifer de 2500 W, consumul pe ora va fi de 2,5 kW. Deci, acesta va creste in functie de capacitatea calorica a caloriferului. Cu toate astea, anumite modele sunt prevazute cu termostat care are rolul sa opreasca din cand in cand sursa de caldura, lucru care inseamna ca el nu va consuma constant 2,5 kW/ora.

Cat consuma un calorifer electric pe zi?

Pe zi, un calorifer electric poate ajunge sa consume 16 kW, daca alegi un model de 2000W. Asta, daca el functioneaza 8h. In cazul in care nu ai nevoie sa-l tii in functiune atat timp, consumul lui va fi mai mic.

De altfel, cu cat puterea calorica a modelului ales va fi mai mare, cu atat si consumul va fi mai ridicat. O modalitate prin care poti afla consumul exact/zi a caloriferului tau electric este folosirea unui calculator online. Dupa introducerea anumitor informatii, acesta iti va afisa consumul dar si costurile aferente acestui consum. 

calorifer-electric-in-priza

Cat consuma un calorifer electric pe luna?

Consumul unui calorifer electric/luna va varia in functie de cat de mult va fi in functiune. In lunile friguroase, cel mai probabil acesta va functiona cel putin 8h/zi, ca sa-ti asigure caldura de care ai nevoie. Cand deja incepe sa se incalzeasca, s-ar putea sa folosesti caloriferul undeva la 3-4h/zi. Asadar, consumul va scadea drastic.

Totusi, ca sa-ti faci o idee generala in ceea ce priveste consumul unui calorifer electric/luna, sa presupunem ca ai ales un model de 2000W si ca acesta va functiona 8h/zi timp de 30 de zile. Asta inseamna ca intr-o luna, vei consuma 480 kW. La un cost mediu al unui kW de 0,60/kW, asta ar rezulta intr-un cost de 288 lei/luna.

Caloriferul electric poate reprezenta o varianta perfecta atunci cand trebuie sa incalzesti o suprafata mica sau medie, cum ar fi livingul sau dormitorul. In plus, aceasta sursa de caldura este usor de utilizat si poate fi mutata usor dintr-o incapere in alta. Consumul ei va depinde cel mai mult de cat timp va sta in functiune si de treapta la care se afla.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si

Cos de fum pentru casa de lemn? Afla care e cel mai bun horn!

Cand cosul nu este instalat corespunzator sau gresit ales, acesta poate provoca incendii, pierderi materiale insemnate si poate pune in pericol siguranta celor dragi. Pentru a evita astfel de probleme si a avea un sistem de incalzire si un cos de fum care functioneaza ca la carte, noi recomandam proprietarilor de case de lemne urmatoarele solutii profesionale:
Vezi articol