Ponturi in procesul de instalare a centralei termice

Instalarea centralei termice presupune pe langa costuri, si eforturi si cunostinte considerabile. Exista multe taskuri necesare – de la montarea conductelor in interiorul casei, plasarea radiatoarelor gata de utilizare in camere si, bineinteles, instalarea boilerului.
Desi este posibila instalarea intregului sistem si pe cont propriu, se recomanda ca aceasta sa fie efectuata de un instalator profesionist datorita naturii complexe a sistemului.

Alegeti instalatorul potrivit

Sistemul dvs. de incalzire este vital pentru o casa calda si confortabila in acelasi timp. Acesta este motivul pentru care trebuie sa faceti alegerea potrivita chiar si in ceea ce priveste persoana care il va instala. Mai degraba decat sa luati o decizie urgenta si sa alegeti prima sau cea mai ieftina companie sau instalator, faceti-va timp sa analizati mai multe oferte.
Daca alegeti modele si instalatori mai ieftini, calitatea ar putea avea de suferit si ar putea exista defectiuni atat la instalare, cat si la functionare, ceea ce ar duce la costuri neasteptate mai tarziu. Evitati costurile suplimentare si durerile de cap, comparand mai multe companii sau instalatori.

Ce implica instalarea sistemului de incalzire centrala?

Pentru a instala o centrala pentru instalatia termica, exista mai multe sarcini, altele decat montarea unui boiler si a caloriferelor. Un sistem de incalzire centrala este complex si este alcatuit din mai multe componente, care vor varia in functie de tipul pe care il alegeti. Va trebui sa instalati un boiler, rezervoare de apa, calorifere, tevi, vase de expansiune, pompa si diverse alte componente.
Desi instalarea centralei este complexa, taskurile pot fi restranse in 6 pasi principali.

  • Selectati tipul boilerului si ale caloriferelor, in functie de nevoile si compatibilitatea la locuinta dvs.
  • Gasiti spatiul potrivit pentru boiler si instalati boilerul si diversele sale componente.
  • Montati caloriferele in camera
  • Instalarea tevilor in interiorul casei si conectarea lor la supapele boileruui, radiatoarelor, rezervoarelor de apa si iesirilor.
  • Asigurati-va ca toate gurile de aerisire ale caloriferelor sunt inchise (mai ales cand e vorba de centrale pe gaz) si umpleti sistemul cu apa. Ventilati prin fiecare radiator pentru a evacua cat mai mult aer.
  • Porniti boilerul pentru a incalzi apa. Echilibrati fluxul de apa fierbinte pentru fiecare calorifer folosind valvele.
0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si