Cum se monteaza un sistem de cos de fum ceramic Hoch

Total
0
Shares

In acest articol va prezentam cum se monteaza un sistem de cos de fum ceramic HOCH! Ii multumim producatorului Hoch pentru ca ne-a pus la dispozitie toate informatiile si instructiunile necesare pentru montajul cosului de fum Hoch.

Cosul de fum universal ceramic Hoch este un produs modular si prefabricat, ce ofera montaj usor, sigur, durabil si rezistent in timp. La interior cosul de fum este dotat cu tubulatura ceramica izolata in mantale de beton.

Ofera solutii moderne de evacuare a fumului si sunt potrivite pentru orice casa, indiferent de sursa de alimentare fie seminee centrala cu sau fara gazeificare, centrale, termoseminee sau sobe – inlocuind cu succes traditionalul cos de fum. 

Asadar, toti pasii si etapele necesare a fi urmate pentru realizarea constructiei unui cos de fum universal Hoch:

Pregatirea locului de amplasare

Primul pas il reprezinta pregatirea bazei ce se realizeaza cu carton sau folie, pe o suprafata plana. Asezarea bazei este foarte importanta pentru intreaga structura a cosului.


2-cos-fum-hoch

Suport de pornire

Este asezata prima manta din beton, ce va reprezenta piatra de temelie. Iar cu ajutorul unui boloboc se aseaza drept si se umple cu beton.


3-cos-ceramic-hoch

Marcarea gaurilor de montaj

Cu ajutorul sablonului primit la livrare, sunt trasate pe mantalele exterioare din beton deschiderile pentru racordul de fum, grila de ventilatie si usa de curatare.


4-constructie-cos-fum-ceramic

Decuparea gaurilor de montaj

Cu ajutorul unui polizor unghiular se decupeaza gaurile din montaj in mantalele de beton folosind sablonul primit la livrare, ce indica masuratorile necesare, prezentate in Manualul cu Instructiuni pentru Montaj. Iar pe blocul de beton este inseamnata gaura aferenta grilajului de aerisire.


5-cum-se-monteaza-cos-fum-hoch

Aplicarea mortarului

Pe mantaua umpluta anterior cu beton asezati si nivelati un pat de mortar.


6-cos-fum-ceramic-hoch

Montaj colector de condens ceramic

Urmatorul pas reprezinta asezarea colectorului ceramic de condens pe patul de mortar aplicat anterior, indepartand la final cu un burete moale surplusul de mortar.


7-cos-de-fum-montaj

Instalarea mantalei de beton pentru grila de ventilatie

Sunt pregatite marginile, si este asezata mai intai mantaua din beton cu decupajul pentru grila de ventilatie in dreptul colectorului ceramic de condens.


8-constructie-cos-ceramic-hoch

Pozitionarea mantalei de beton pentru elementul ceramic cu usa de vizitare

Se aseaza mantaua de beton, cu decupajul realizat anterior pentru tubul ceramic cu usa de vizitare. Si se verifica din nou orizontal si vertical daca mantaua este asezata la nivel, folosind bolobocul.


adeziv-ceramic-cos-fum

Adeziv pentru ceramica

ATENTIE! – pentru imbinarea tuburilor ceramice se folosete numai adezivul original pus la dispozitie de catre producator, respecatandu-se cu strictete pasii si modul de preparare a adezivului urmand instructiunile primite.


9-instructiuni-montaj-cos-de-fum

Montaj element ceramic pentru vizitare

Montati mai apoi elementul ceramic cu usa de vizitare pe colectorul ceramic de condens asezat anterior in dreptul decupajului mantelei de beton, si imbracati mai apoi tubul ceramic cu vata minerala.


10-cum-construiesti-un-cos-hoch

Montaj element ceramic de racordare

Pasul urmator il reprezinta montajul tubului ceramic de racordare in dreptul mantalei de beton special decupate pentru acest pas, dar nu inainte de atingerea inaltimii necesare pentru racordare. Tubul ceramic este imbracat cu vata minerala, si se continua cu cu montajul urmatoarei mantale de beton. Surplusul de adeziv este indepartat cu un burete moale. – respectati pasul 5 din instructiunile de montaj inainte de asezarea tubului ceramic de racordare.


11-montaj-cos-universal-hoch

Montaj boltar de beton semi-usor, tub ceramic si vata minerala izolatoare

Sunt instalate urmatoarele mantale de beton, tuburile ceramice si izolatia de vata bazaltica pana se ajunge la inaltimea dorita a cosului de fum. – respectati pasul 4 cu atentie din instructiunile de montaj.


12-instructiuni-cos-ceramic

Montajul ultimei bucati de izolatie

Pentru montajul ultimei bucati de izolatie este obligatoriu sa taiati vata minerala cu 5 pana la 8 cm mai scurta fata de placa de etansare de inox pentru a asigura circulatia aerului pentru ventilatia cosului de fum.

Urmatorii pasi ii impartim in doua, unii pentru construirea cosului cu palarie din beton (13a si 14a) si unii pentru construirea cosului cu palarie usoara (13b si 14b):


13a-montaj-cos-fum-universal-hoch

Montaj placa de etansare – varianta palarie BETON

Atentie – la cosurile de fum cu placa de acoperire din beton, trebuie aranjata placa de inox pentru etansare, astfel tubul ceramic sa fie centrat cu aceasta.


14a-montaj-placa-beton-cos-fum

Montaj placa de acoperire BETON

Placa de beton este instalata pe ultima manta de beton cu mortar de zidire. Cu siliconul de etansare este sigilat golul dintre placa de inox pentru etansare si placa de beton.


13b-montaj-cos-fum-hoch-ceramic


Montaj placa de etansare – varianta palarie USOARA

Pentru cosurile de fum cu acoperire usoara sunt instalate diburile speciale de plastic in cele 4 goluri ale mantalei de beton pentru a asigura prinderea finala in etapa urmatoare


14b-montaj-cos-ceramic-hoch

Montaj placa acoperire USOARA

Placa de acoperire din beton compozit este asezata pe mantaua de beton si se efectueaza prinderea finala cu suruburile primite la livrare.


15-constructie-cos-universal-hoch

Montajul ultimului tub ceramic

Pentru montajul ultimului tub ceramic este necesara taierea la aceasi inaltime cu terminalul conic de inox.


16-cum-se-monteaza-cos-ceramic-hoch

Montajul conului de inox (terminal)

Conul de inox trebuie asezat pe ultimul tub de ceramica pentru finalizarea completa cosului de fum.


17-cos-de-fum-montaj

Instalarea accesoriilor

Ultimul pas al montajului  il reprezinta instalarea elementelor auxiliare primite la livrare pentru echiparea finala.


18-constructie-cos-fum-hoch

ELEMENTE ADITIONALE

In poza alaturata sunt prezentate elementele aditionale pentru cosurile de fum Hoch si instructiunile de montaj, primite la livrare. 

HOCH este unul dintre cele mai bune sisteme de cos de fum, reprezentand un producator cos de fum ceramic cu renume european.

Cosul de fum samotat Hoch reprezinta cea mai buna alternativa la clasicul horn din caramida. Este o solutie fiabila, o constructie sigura si trainica, pentru care se ofera o garantie de 30 de ani de la producator!

Cosurile din ceramica nu ruginesc, sunt absolut rezistente la coroziune si, prin urmare, au o viata extrem de lunga. Au o rezistenta mecanica ridicata si o rezistenta ridicata la abraziune, ceea ce contribuie, de asemenea, la longevitate.

Datorita performantelor si pentru ca este un cos ceramic izolat e gandit sa poata fi construit atat pe exterior, cat si in interiorul casei oferind siguranta.

Este foarte posibil ca un cos de fum ceramic zidit sa nu fie varianta cea mai ieftina in ce priveste pretul, dar cu certitudine ofera maxima siguranta si durabilitate in timp, inlocuind hornul de caramida traditional.


19-cos-fum-universal-hoch-instructiuni

Elementele care compun un cos de fum ceramic

In imaginea alaturata va prezentam kitul complet necesar pentru montajul unui cos de fum ceramic universal, fiind prezentate toate elementele pas cu pas.

Alege sa iti construiesti un cos de fum realizat din materiale de calitate superioara, economic, sigur si ecologic. 

Pentru mai multe informatii despre cosurile de fum, care se regasesc intr-o varietate de sisteme, accesati pagina producatorului www.hoch.ro.

Dupa toate explicatiile de mai sus, iti lasam un video in care sa observi secventele de montaj ale cosului de fum:

5
Lasa un comentariu

avatar
Ghita Popa
Musafir
Ghita Popa

am auzit ca sunt cele mai bune hornurile ceramice. Intradevar e ceva mai complicat zic eu sa montezi unul dar e ce trebe. Nu sunt prosti nemtii astia.

Mircea cel Batran
Musafir
Mircea cel Batran

Acest cos de fum este foarte bun! Recomand cu Incredere

Evoldew
Musafir
Evoldew

Cialis Compresse stromectol tablets For Sale Amoxicilina On Line Pills

Evoldew
Musafir
Evoldew

Cheap Valtrex Uk ivermectin rosacea Amoxicillin Crystal

Citeste si

Cos de fum pentru casa de lemn? Afla care e cel mai bun horn!

Cand cosul nu este instalat corespunzator sau gresit ales, acesta poate provoca incendii, pierderi materiale insemnate si poate pune in pericol siguranta celor dragi. Pentru a evita astfel de probleme si a avea un sistem de incalzire si un cos de fum care functioneaza ca la carte, noi recomandam proprietarilor de case de lemne urmatoarele solutii profesionale:
Vezi articol