Cum poti avea o casa calduroasa iarna si racoroasa vara? Izolatie termica

In timpul constructiei unei cladiri, procesul adoptat pentru a preveni transferul de caldura intre exteriorul si interiorul acesteia este cunoscut sub denumirea de izolatie termica.

Izolatia termica a devenit esentiala in procesul de constructie pentru a preveni transferul de caldura intre exterior si interior. In termeni simpli, izolatia termica impiedica intrarea caldurii exterioare din peretii si tavanul exterior al cladirii si trasferul de aer cald sau rece din incaperile interioare spre exterior.
Mai jos enumeram principalele beneficii ale izolatiei termice realizate corect in tavan si pereti.

Principalele avantaje ale izolarii termice

Camerele si cladirile izolate termic se mentin calde iarna si racoroase vara, asigurand confort in toate anotimpurile.
Izolatia garanteaza absorbtia caldurii si disiparea ulterioara.
Camerele bine izolate nu au nevoie de climatizare suplimentara, de racire sau incalzire, economisind costuri suplimentare si energie.

In consecinta, o cladire cu izolatie termica va necesita mai putina energie pe toata durata existentei sale.
Datorita izolarii termice, transferul de caldura intre interiorul si exteriorul camerei este sever restrictionat, ceea ce duce la reducerea energiei necesare pentru mentinerea temperaturii dorite.
Un alt avantaj al izolatiei termice este ca este foarte usoara, ceea ce ajuta la prevenirea stresului termic pe acoperisuri. De obicei, materialele de izolare sunt mai usoare decat alte materiale de constructie, de exemplu, betonul.

Poate unul dintre cele mai importante aspecte ale izolatiei termice este faptul ca este rezistenta la foc (in functie de materialul de baza). Izolatia termica este usor de instalat, nefiind necesara intretinere suplimentara.

Cladiri mai puternice si mai durabile

Izolatia termica reduce circulatia de caldura si condensul de vapori. Prin urmare, previne inghetarea, deformarea si slabirea din cauza coroziunii; ajuta totodata la conservarea cladirii.
Constructia va avea o durata de viata extinsa si durabilitate crescuta datorita izolatiei termice, care contribuie, de asemenea, la siguranta la cutremur.

Efect pozitiv asupra sanatatii umane

Distributia omogena a caldurii intre zonele interioare cu aplicarea corecta a izolatiei termice sporeste confortul in spatiile de locuit. Mai mult decat atat, izolarea termica in afara cladirii contribuie pozitiv la sanatatea umana prin prevenirea unor factori precum umiditatea, mucegaiul, ciuperca, umiditatea, praful, zgomotul si poluarea aerului care pot avea efecte negative asupra sanatatii umane.

Ajutor la izolarea sunetului

Izolatia termica reduce zgomotul, precum si efectele meteorologice din exterior; prin urmare, ajuta la prevenirea efectelor nocive ale zgomotului asupra oamenilor.

Eficienta energetica si economisirea energiei

Datorita izolatiei termice aplicate constructiei, puteti utiliza energia necesara mai eficient, fara a restrictiona confortul vietii voastre. Prin urmare, minimizati energia irosita si utilizati resursele energetice mai eficient.

Aplicatiile de izolare termica care ofera eficienta energetica pot fi considerate un cost suplimentar in ceea ce priveste investitiile initiale ale proiectelor. Cu toate acestea, realizarile economice importante sunt obtinute atunci cand se calculeaza rata rentabilitatii.

Atunci cand este aplicata corect, izolatia termica reduce cheltuielile cu energia cladirii cu 50% in medie, asigura mai multa incalzire cu un consum de energie mai mic in timpul iernii si previne caldura excesiva in spatiile de locuit vara.

0 0 votes
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Florin
Florin
4 years ago

In tara noastra izolatia termica cea mai eficienta avand in vedere raportul calitate-pret este polistirenul expandat. Acest mijloc de izolatie termica este avantajos atat ca pret, mod de aplicare dar si ca eficienta termica. Pentru alegerea unui polistiren expandat de care avem nevoie pentru a asigura o eficienta termica optima este necesara o alegere corecta, pentru aceasta este necesar sa cunoastem cateva aspecte importante pe care le puteti urmari aici: https://www.rombadconstruct.ro/alegere-polistiren-expandat.html

Citeste si