Sistemul de incalzire hidronica in pardoseala. Merita investitia?

Total
0
Shares

Ati auzit despre sistemele de incalzire hidronica? Acestea sunt sistemele care utilizeaza apa sau alte lichide pentru transportul caldurii in intreaga casa.
Acestea sunt complet opuse fata de instalatiile de incalzire conventionale care utilizeaza ventilatoare pentru a sufla caldura. Sistemele hidronice folosesc o metoda unica pentru incalzirea casei si astfel prezinta o serie de avantaje.
Cunoscand avantajele sale, veti fi in masura sa decideti daca aceste sisteme sunt potrivite pentru nevoile voastre de incalzire sau nu.

Silentios

Daca instalati acest tip de sistem intr-o locuinta sau spatiu de birouri, veti constata ca acesta nu produce zgomot. Uneori, s-ar putea sa auziti un zgomot usor care se datoreaza boilerului in momentul in care incalzeste apa. Zgomotul insa, nu seamana cu cel produs de sistemul de incalzire divizat sau cu conducta.

A two-pipe system supplies water to each radiator throughout the system at nearly the same temperature. All radiators are connected between a common supply main and a common return main. Two-pipe systems are more common in commercial buildings, and are a good match for condensing boilers.

Optiune ecologica

Acestea sunt unitatile care utilizeaza o sursa naturala pentru incalzire precum gazul natural si apa. De asemenea, energia utilizata este cu aproximativ 50% mai mica in comparatie cu alte sisteme, cum ar fi sistemele cu ciclu invers, etc. In plus, acest sistem emite foarte putine emisii. Prin urmare, este considerata o optiune ecologica.

Ofera controlul temperaturii specifice intr-o camera

Radiatoarele sistemelor de incalzire hidronica prezinta posiblitatea controlului temperaturii, ceea ce ajuta la setarea temperaturii potrivite pentru fiecare camera. Aceasta optiune nu este accesibila in cazul sistemelor de incalzire divizate sau conducte care incalzesc spatiul in care termostatul este reglat la temperatura dorita.

O optiune sanatoasa

Cea mai buna parte a acestor sisteme este ca ofera caldura in mod natural prin radiatii si convectie naturala. Aerul nu se usuca prin ardere si nu duce la umiditate. Acest lucru face ca sistemul sa fie rezistent la alergeni si praf, facandu-l optiunea cea mai potrivita pentru persoanele care sufera de astm.

Alegere accesibila

Folosind un sistem de incalzire hidronica, locuinta voastra este incalzita prin apa, ceea ce inseamna o optiune mai ieftina in comparatie cu sistemele alimentate cu electricitate.

Alte sisteme functioneaza pe energie electrica, iar aceasta poate implica facturi mari la energie. Cu toate acestea, in aceste sisteme, apa ajuta la mentinerea temperaturii, iar conductele expuse sunt izolate, ceea ce reduce necesitatea de energie.

O optiune sigura

Acest sistem este etansat corespunzator si complet si nu are conexiuni care pot duce la pericol de incendiu sau flacari. Temperatura apei circula la temperatura reglabila ceea ce ajuta la o temperatura confortabila a camerei.

Optiune de incredere

Aceste sisteme sunt compuse din piese foarte putin mobile. Daca sunt utilizate elemente de calitate si instalarea se face prin intermediul unui profesionist, sistemul nu va necesita intretinere pentru anii urmatori.

Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care luarea in considerare a sistemelor de incalzire hidronica poate fi o idee buna pentru casa sau biroul vostru.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si