Shhht… secrete pentru o casa si un somn mai linistite

Zgomotul din jurul casei va tine treji sau va deranjeaza pe tine si familia ta? Iata cateva idei despre cum sa aveti o locuinta si un somn mai linistit.

Sunetul vecinilor care rad noaptea tarziu sau asculta muzica, un telefon zgomotos pe noptiera, un claxon de masina – exista o serie de zgomote din viata de zi cu zi care pot provoca probleme de somn. Unele sunete pot spori somnul, in timp ce altele – precum un copil care plange sau o alarma- sunt importante pentru a ne trezi.

Din cauza constructiei caselor, planurilor deschise si unei multitudini de masini zgomotoase sau vecinilor petrecareti, casele de astazi sunt mai zgomotoase ca niciodata.
Chiar si cand o casa beneficiaza de izolare fonica, aceasta poate fi uneori insuficienta.

Cum functioneaza sunetul?

Fundamental, sunetul provine din energia care este produsa atunci cand un obiect vibreaza, creand unde in aerul din jurul sau.
Membrana sensibila din urechile noastre, timpanul, detecteaza aceste vibratii in aer si inregistreaza aceste informatii in creier ca diferite tipuri de sunet.
Uniformitatea unei suprafete afecteaza caracteristicile sale de transmitere a sunetului. Suprafetele plane tind sa imprastie undele sonore in jur, creand uneori un efect ecologic de durata daca suprafetele (sau peretii) sunt direct paralele intre ele.
Cu cat suprafata este mai putin uniforma, cu atat este mai putina sansa ca sunetul sa se imprastie. In plus, daca 2 pereti nu sunt paraleli unul cu altul, sunetul este mai putin probabil sa se ricoseze inainte si inapoi.

Acesta este motivul pentru care panourile cu spuma acustica sunt populare in mediile in care reducerea sunetului este esentiala, cum ar fi intr-un studio de inregistrare sau un dormitor.

Cum reducem zgomotul cu ajutorul materialelor

Suprafetele dure reflecta undele sonore; suprafetele moi le absorb. Ideea generala este de a avea suprafete si materiale mai moi. Materialele care ajuta la controlul sunetului intr-o camera sunt cunoscute majoritatii proprietarilor de case.
Daca doriti sa minimalizati sunetul in jurul unei incaperi, optati pentru materiale „moi”, cum ar fi plafoane acustice si mochete captusite, mai degraba decat lemn tare, faianta sau laminat.
In locurile in care aveti suprafete mari, folositi covoare pentru a absorbi zgomotul.

Zgomot la ferestre

Perdelele si draperiile groase, cat mai mari, care blocheaza si atenueaza sunetul sunt o modalitate ieftina de a absorbi unele sunete interioare ale camerei si pot minimiza zgomotul exterior.

Absorbtia sunetului de tavan

Exista pe piata o gama larga de plafoane, care sunt deosebit de populare pentru diminuarea sunetului intr-o incapere si pot ajuta la reducerea transferului de zgomot catre si dinspre subsoluri si alte zone de activitate.
Cu plafoanele, ca si in intreaga casa, cel mai eficient mod de a minimiza zgomotul este de a combina o serie de metode diferite de blocare a sunetului si de reducere a sunetului.

Blocarea sunetului cu ajutorul usilor

Cea mai mare deschidere in majoritatea zidurilor este o usa. Unul dintre cele mai eficiente moduri de a impiedica zgomotul sa patrunda dintr-o camera in alta este sa instalati usi solide ceva ce puteti face cu usurinta, indiferent daca renovati sau construiti. Aceasta este o tehnica excelenta de reducere a zgomotului. Majoritatea usilor interioare prezinta ”miez scobit” – interiorul lor este o constructie tip fagure plina de aer. Sunt foarte ineficiente la blocarea sunetului.
Desigur, usile cu miez solid sunt mai scumpe decat usile cu miez scobit, dar sunt disponibile si intr-o selectie mult mai larga de stiluri elegante.

Cea mai mare parte a sunetului nu iese prin usa, ci se strecoara pe langa aceasta. De obicei, cel mai usor si cel mai bun material de utilizat pentru izolare sunt membranele elastice montate pe placile de gips carton.

0 0 votes
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

Calculate Dosage For Amoxicillin 400 5ml stromectol kopen

Citeste si