Mat vs. Lucios – „Batalia” blaturilor de bucatarie

Cum alegi cel mai bun luciu pentru blaturile de bucatarie

Blaturile sunt un element dominant in bucatariile noastre iar selectarea optiunii perfecte si potrivite este o decizie serioasa. Pe langa faptul ca va trebui sa alegeti materialul de baza (granit, cuart, marmura, cuartit, etc.) va trebuie sa va decideti asupra finisajului.

Luciul blatului este dat cantitatea de straluciri pe finisaj. Blaturile de bucatarie sunt disponibile in doua variante: lucioase si mate, fiecare avand avantajele si dezavantajele sale.

Blaturi lucioase

Blaturile cu finis lucios sunt o selectie populara si cele mai utilizate de pe piata. Acest finis este adesea considerat standard deoarece este cel mai raspandit pentru toate materialele de granit, marmura, cuart, beton si alte materiale.

Caracteristicile blaturilor lucioase:

Aspect: un blat lucios este perfect pentru ascunderea amprentelor si a murdariei. Chiar daca stiti ca exista urme si amprente pe blat, nu le puteti vedea cu adevarat.

Disponibilitatea: Blaturile lucioase sunt disponibile pentru majoritatea materialelor, deci vine cu foarte putine limitari in ceea ce priveste disponibilitatea. Chiar si plasticul laminat, care in mod traditional are o suprafata mata, este disponibil in variante lucioase.

Accesibilitate: Deoarece finisul lucios este considerat “standard”, in mod obisnuit nu implica costuri mai mari.

Blaturile mate

Finisul mat este la fel de raspandit si disponibil ca cel lucios, dar popularitatea-i crescanda incepe sa schimbe asta.

Caracteristicile blaturilor mate:

Aspect: Blaturile mate sunt mult mai putin reflectante decat blaturile lucioase.

Din cauza multelor lumini din bucatarie, pot aparea multe reflexii deranjante. Blaturile lucioase pot crea chiar si un efect de oglinda care adauga o stralucire foarte incomoda. Dezavantajul este ca pe suprafetele blaturilor mate urmele si amprentele vor fi mai vizibile.

Disponibilitate: Unele materiale de blaturi nu sunt disponibile cu un finisaj mat. Versiunile anterioare ale blaturilor de cuart erau vandute numai cu finisaje lucioase, dar acum cuartul este din ce in ce mai raspandit cu luciu mat.

Accesibilitate: un luciu mat poate fi considerat o optiune de upgrade, in functie de fabricant. Acest lucru poate duce la costuri suplimentare, dar nu intotdeauna.

Cand nu stii ce sa alegi, testeaza!

Nu va fie teama sa testati materialul in showroom si apelati la ajutorul vanzatorului dvs.

0 0 votes
Article Rating
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

stromectol side effects Direct Legally Macrobid Bacterial Infections Discount

admipse
admipse
1 year ago
Citeste si