Cum instalam chiuveta pe blatul de bucatarie

Total
0
Shares

Chiuveta de bucatarie este un element esential al oricarei gospodarii. Aici pregatim alimentele si spalam vasele. Chiuveta poate fi montata in 3 moduri: deasupra blatului, sub blat sau avand corp comun cu blatul de bucatarie.

Inainte de a efectua o achizitie, trebuie sa va asigurati ca noua chiuveta se potriveste cu blatul si dulapul de dedesubt, astfel incat sa masurati latimea si adancimea dulapurilor inferioare.

Pentru a instala eficient o chiuveta de bucatarie deasupra blatului, urmati instructiunile de mai jos:

Pasul 1

Primul pas atunci cand instalati o noua chiuveta este sa amplasati corect deschiderea. Amplasati corpurile in asa fel incat sa aiba 2-3cm sub blat, pana la marginea exterioara a acestuia. Amplasati deci, chiuveta pe decupaj, apoi trasati conturul deschiderii incastrabile cu ajutorul unui creion sau a unei benzi de hartie.

Pasul 2

Masurati cu atentie adancimea si latimea spatiului in care urmeaza sa fie montata chiuveta. In majoritatea cazurilor, acestea sunt prevazute cu un gol de incastrare de 60 de cm.

Pasul 3

Chiuveta se aseaza cu cuva in sus astfel incat sa se incadreze perfect in masca din corp. Dupa trasarea chenarului, marcati ambele colturi cu cate un orificiu, prin care va incepe decuparea, cu ajutorul lamei ferastraului. Va recomandam sa taiati blatul doar atunci cand montati chiuveta. Daca este cazul, puteti mari decupajul blatului.

Pasul 4

In cadrul acestui pas, va trebui sa asigurati chiuvetei suficient loc in partea de jos, astfel incat trebuie sa taiati peretele despartitor. Marcati astfel, latimea necesara apoi masurati si latimea chiuvetei si adaugati 1 cm in plus pentru ambele parti.

Pasul 5

Montarea bateriei si a instalatiei de scurgere. Pentru evitarea patrunderii apei intre chiuveta si blat, va recomandam sa aplicati silicon pe conturul chiuvetei si sa lasati sa se usuce, in cazul in care aceasta nu este prevazuta cu cheder sau banda izolanta.

Pasul 6

Montati cu atentie chiuveta in golul decupat, verificand in acelasi timp daca sunt necesare si alte interventii. Se monteaza bateria cu racordurile de apa, apoi se aplica un material etansant (silicon).

Pasul 7

Fixati marginea chiuvetei cu ajutorul siliconului si sistemelor de sustinere, care se prind in partea de jos a blatului de bucatarie.

Pasul 8

Pasul urmator cuprinde prinderea racordurilor robinetelor pentru apa calda si rece, dar si montarea strecuratoarei pe teava de scurgere.

Pasul 9

Porniti apa si lasati-o sa curga in chiuveta. Apoi verificati racordurile tevilor pentru a vedea daca totul functioneaza cum trebuie.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si