Trucuri pentru a face livingul sa para mai mare

Am experimentat cu totii lupta de a avea un spatiu care nu este suficient de mare. Fie ca locuiti intr-un apartament mic, fie ca va luptati cu spatii prea inghesuite, aveti nevoie un spatiu luminos, deschis si aerisit. Tuturor ne plac spatiile largi deschise si accentele naturale. Chiar daca spatiul in care locuiti este putin inghesuit in prezent, exista o multime de modalitati de a crea spatiu si aerisire in casa voastra. Daca doriti sa faceti ca livingul sa arate si sa se simta mai mare, puneti in aplicare aceste trucuri super-utile.

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

Pardoseli cu dungi

Acesta este o optiune indrazneata, insa poate face minuni pentru living. Pardoseala cu dungi poate fi realizata in cateva moduri diferite.
O modalitate usoara este de a scapa de covor si de a adauga pardoseala din lemn pentru a crea linii verticale. Puteti incerca, de asemenea, pardoseli in dungi alb-negru pentru un aspect indraznet.

Utilizati tesaturi deschise

Tesaturile de culoare inchisa si dense – fie pe mobila, fie pe perdele – ingreuneaza aspectul camerei si creeaza un aer destul de sufocant. Alegeti tesaturi luminoase si aerisite si asigurati-va ca prioritizati culorile mai deschise pentru a nu inghesui camera cu culori intunecate. Stati departe de culori cum ar fi rosu sau galben aprins, ci incercati verde pastel, albastru si gri.

Utilizati spatiul cu intelepciune

Daca spatiul de depozitare din camera este vizibil, asigurati-va ca lasati marginile libere in special in cazul rafturilor si biblioteci. In plus, incercati sa folositi rafturi din podea pana in tavan deoarece acestea pot face ca incaperea sa para mai inalta.

Pastrati perdele si pereti la aceeasi culoare

Acesta este un truc inteligent, care este foarte usor de implementat. Perdelele puternic contrastante (sau covoarele, de pilda) vor domina prea mult spatiul. Alegerea acelorasi culori de perdele va deschide si lumina spatiul.

Alegeti gama de culori monocromatica

Mentinerea unei scheme de culori monocromatice sau cel putin in cea mai mare parte monocromatica, poate contribui la crearea unei camere aerisite, atat de necesara intr-o camera.
Avand o mare varietate de culori in aceeasi incapere, vor determina focalizarea pe prea multe puncte, creand un mediu nelinistit.

Pastrati pardoseala vizibila

Indiferent de materialul din care este pardoseala trebuie sa va asigurati ca acesta este expusa. Covorasele de mici dimensiuni asezate in fata semineului sau sub masuta de cafea sunt o idee foarte buna, dar nu uitati ca spatiu sa exprime continuitate.

Concentrati-va pe colturi

Plasarea unor piese mai mari si mai atragatoare in colturile camerei poate ajuta la atragerea ochilor in aceste locuri, facand camera sa para mai mare. Asezati lampi mari in picioare si in coltul camerei.

Oglinzi

Acesta este unul dintre cele mai vechi trucuri, dar unul dintre cele mai bune. Incercati sa atarnati pe perete oglinzi mari, rectangulare (sau circulare), pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare.

Maximizati spatiul de stocare

Exista o multime de modalitati inteligente de a maximiza spatiul dintr-o camera, cum ar fi alegerea mobilierului multifunctional. De exemplu, rafturile cu sertare si tablite care servesc ca piese de depozitare pot fi optiuni excelente. In plus, asigurati-va ca eliminati orice dezordine inutila din spatiul vostru.

Utilizati iluminarea cu intelepciune

Luminile cu accent catre tavan si colturi va creste senzatia de aerisire. Partea buna este ca in general, nu costa niciun ban in plus – in mod normal, poti rearanja doar iluminatul deja prezent in camera.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si