Apometrele – cat de mult economisim daca le instalam?

Oamenii au presupunerea ca apa trebuie sa fie gratis, deoarece provine din cer. Dar, apa potabila curata presupune costuri – costuri de colectare, costuri de filtrare si costuri de livrare.
Total
0
Shares

Oamenii au presupunerea ca apa trebuie sa fie gratis, deoarece provine din cer. Dar, apa potabila curata presupune costuri – costuri de colectare, costuri de filtrare si costuri de livrare.
Ca si energia electrica si combustibilul pentru incalzire, apa este un lucru fara de care nu putem trai. Desi instalarea unui apometru nu este obligatorie, multi oameni apeleaza la aceste contoare deoarece in functie de dimensiunea gospodariei si de consumul de apa, pot economisi bani.
Apometrele pot ajuta gospodariile sa faca economii semnificative in contul lor anual de apa.

In general, instalarea unui apometru merita luata in considerare in casele in care sunt mai putini ocupanti decat dormitoare si cand consumul de apa nu este exceptional de ridicat.
Daca aveti insa indoieli privind economiile pe care le puteti face, incercati unul dintre calculatoarele online furnizate de catre companiile de apa pentru a vedea ce facturi va puteti astepta sa platiti odata ce montati un apometru.

Platesti doar cat consumi, iar pentru unii consumatori asta reprezinta cea mai corecta optiune. Daca nu sunteti inca hotarati sa va achizitionati unul sau nu, va recomandam sa cititi aceste avantaje si dezavantaje, pentru a va putea face o imagine clara asupra lor:

Beneficii

O gospodarie cu consum redus, constienti de cantitatea de apa pe care o utilizati

Daca locuiti intr-o gospodarie mica, cu o gradina de mici dimensiuni sau fara gradina, si sunteti deja atenti la utilizarea apei, atunci un apometru inteligent ar putea sa va ajute in economiserea banilor.
Daca sunteti genul de familie care opreste apa atunci cand se spala pe dinti si face doar dus (fara bai lungi in cada), atunci un apometru ar putea fi o optiune excelenta pentru voi.
De asemenea, daca sunteti deja atent cu apa din motive de mediu, atunci un apometru va poate constientiza si incuraja sa fiti si mai atenti, intrucat s-a raportat ca cei care au un apometru tind sa ia in considerare mai mult consumul de apa odata ce trebuie sa plateasca pentru fiecare picatura consumata!

Puteti economisi bani pe alte facturi

Pe langa faptul ca foloseste cu 10-15% mai putina apa, un gospodar mediu se poate astepta sa economiseasca si bani pe facturile de energie, intrucat aproximativ 40% din costurile de energie sunt aferente incalzirii acesteia – fie ca este vorba de robinete, baie, dus, precum si de masina de spalat haine si de spalat vase.

Detectarea timpurie a scurgerilor

Daca aveti o scurgere undeva in sistemul de apa, atunci acest lucru poate fi depistat din timp daca aveti un apometru instalat.

Dezavantaje

Veti plati pentru scurgeri

Deoarece factura medie a apei este o estimare, se vor lua in considerare scurgerile. Prin urmare, spre deosebire de cele contorizate, veti plati indirect pentru orice scurgere de apa.

Nu permite schimbarea circumstantelor viitoare dupa doi ani

Daca aveti un contor de apa instalat pe baza unui numar de 2 persoane, dar urmeaza sa aveti copii in viitor, este probabil ca acest consumul de apa sa creasca considerabil, asa ca merita sa luati in considerare cu atentie daca aveti nevoie de un apometru.

2
Lasa un comentariu

avatar
Evoldew
Musafir
Evoldew

Propecia Con Masa stromectol price philippines Tinidazole

admipse
Musafir
admipse
Citeste si