Motive pentru curatarea tevilor de scurgere
Desi nu este o sarcina obisnuita, curatarea conductelor de apa potabila ale locuintei este ocazional necesara. Cateva motive comune pentru acest lucru includ:
- Fixarea problemelor de scurgere
- Nefolosirea pe timp de iarna (cazul cabanelor sau caselor de vacanta)
- Pentru a efectua reparatii majore in instalatii sanitare.
Socul hidraulic
Este o situatie in care tevile pentru instalatia de apa trosnesc cand robinetii sunt porniti sau opriti sau atunci cand un dispozitiv porneste brusc sau opreste curgerea apei.
Problema apare din cauza aerului din conductele de apa, care permit ca apa sa se deplaseze inainte si inapoi si sa loveasca conductele.
Chiar daca sistemul dvs. are camere de aer pentru a absorbi acest soc, aerul prins in sistem va face ca problema sa persiste. Raspunsul este acela de a evacua sistemul si de a-l reumple, astfel incat golurile de aer sa fie limitate la camerele de aer desemnate.
Inchiderea sezoniera
Scurgerea conductelor de apa potabila este unul din multe elemente ce trebuie verificate inainte de sezonul de iarna. Acestea sunt deosebit de importante atunci cand o proprietate intr-un climat rece va fi nefolosita pe timp de iarna, deoarece tevile inghetate care plesnesc pot inunda casa si provoaca multe daune usturatoare.
Reparatii sanitare majore
Desi curatarea intregului sistem nu face subiectul fiecarei reparatii majore sau imbunatarire la sistemul sanitar de acasa, uneori poate fi necesara; cum ar fi atunci cand se instaleaza o baie la subsol, iar tevile situate deasupra instalatiei trebuie sa fie curatate atunci cand noile tevi sunt conectate la sistemul existent.
Exista o cantitate substantiala de apa in conductele de alimentare din interiorul casei si in momentul in care conductele sunt taiate pentru a conecta noile conducte de alimentare, aceasta apa poate curge daca nu a fost prima data drenata. Curatarea conductelor de alimentare cu apa ale casei dvs. este un proces foarte usor.
Pentru a evacua sistemul sanitar, procedati dupa cum urmeaza:
- Opriti supapa principala de apa de la contorul de apa.
- Incepand de sus in jos, (daca aveti o casa cu etaj) deschideti toate robinetele de la chiuveta. Acest lucru va permite patrunderea aerului in sistem, ceea ce va ajuta la scurgerea apei in timp ce curatati sistemul.
- Mergeti la subsol sau la nivelul cel mai de jos al casei, si deschideti robinetul de la chiuveta cea mai joasa si lasati toata apa de la etajele de sus sa se scurga.
- Acum mergeti inapoi la etaj sau la cel mai inalt nivel al casei si deschideti robinetele de dus.
- Trageti apa de la toaleta, golind rezervoarele. In acest moment, nu ar trebui sa mai existe apa care se scurge din robinet, cu exceptia unor eventuale picaturi reziduale usor de la robinetul inferior, pe masura ce orice apa ramasa in conductele de pe instalatii se scurge.
- Asta-i tot.
Pentru a activa sistemul sanitar si a-l umple cu apa, procedati dupa cum urmeaza:
- Inchideti robinetul de la subsol sau robinetul inferior din casa.
- Acum, inchideti toate robinetele superioare. Inchiderea robinetelor permite ca aerul sa ramana in tevi pentru a reincarca camerele de aer pe care le aveti in sistemul sanitar al locuintei.
- Deschideti supapa de apa principala pentru a permite apei sa curga.
- Acum, unul cate unul, incepand cu robinetele de sus, porniti robinetii si lasati aerul/apa sa se scurga pana cand din robinet curge doar apa curata.
- Este posibil sa apara mai intai apa decolorata, dar acest lucru este normal.
- Deschideti robinetele de dus.
- Trageti apa de la toaleta pentru a reumple rezervoarele.
- Dupa ce apa este limpede si curata, opriti robinetele, incepand de la cel mai inalt nivel.
I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.
Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?