Ce tevi alegem pentru instalatiile sanitare ale casei?

Total
0
Shares

Exista multe tipuri de tevi pentru instalatii sanitare utilizate in cladirile rezidentiale sau comerciale. Tevile din PEX, cupru si PVC sunt cel mai frecvent utilizate, in functie de aplicatia lor si de locul in care sunt instalate. Haideti sa vedem mai jos cea mai buna aplicatie pentru cele mai uzuale tevi de instalatii sanitare.

Tevi din inox (otel inoxidabil)

Otelul inoxidabil poate arata foarte bine, dar este mai costisitor. Tevile din otel inoxidabil sunt utilizate in zonele supuse coroziunii. Acest tip de teava este disponibil atat in variante flexibile cat si rigide si va avea nevoie de niste cuplaje speciale cu care sa fie atasate altor tipuri de tevi. Nu confundati tevile din otel inoxidabil cu tevi galvanizate. Acestea sunt disponibile in diverse dimensiuni si lungimi.

Tevi PEX

Tevile din PEX sunt tevi din plastic flexibil care au devenit o selectie populara in aplicatiile rezidentiale si de business-uri mici. Desi costul initial este usor mai ridicat, intretinerea minima si procesul de instalare rapida, le fac cea mai buna alegere pentru distributia apei in instalatia unei cladiri. Tevile din PEX ofera un produs fara scurgeri care ofera avantaje fata de tevile din cupru. Unul dintre cele mai importante neajunsuri este ca nu pot fi folosite in aplicatii in aer liber deoarece razele UV pot deteriora stratul plastic din exterior.

Tevi din cupru

Tevile din cupru sunt probabil cele mai traditionale tipuri de tevi folosite datorita duratei si fiabilitatii lor extinse. Acestea ofera o rezistenta superioara la coroziune, un material excelent pentru a fi utilizat pentru apa calda si rece, putand fi usor de gestionat.
Cu toate acestea, cel mai important factor de luat in considerare inainte de a utiliza tevile de cupru este ca trebuie sa fie lipite si ar putea necesita accesorii suplimentare.

Tevi din PVC

Tevile din PVC sunt utilizate pentru apa potabila si rece, precum si pentru aplicatii de canalizare. Tevile din PVC variaza in functie de grosimea si configuratia acestora, in functie de aplicatia unde vor fi utilizate.

Produsele sanitare din plastic destinate aplicatiilor de apa potabila sunt desemnate de obicei cu “NSF-PW” sau “NSF-61” pentru a indica faptul ca produsul respecta cerintele privind efectele asupra sanatatii ale NSF/ANSI Standard 6.

Tevi galvanizate

Tevile galvanizate au fost folosite acum cativa ani ca standard pentru proiectele rezidentiale. Cu toate acestea, cu timpul, sunt folosite mai putin, deoarece rugina se poate acumula in interiorul tevilor cu diametru mic.

Tevi de alama

Tevile din alama ofera o buna rezistenta la rugina, daca sunt fabricate din cupru de 67% pana la 85%. Cea mai buna calitate a alamei este obtinuta atunci cand aliajul contine 85% cupru si se numeste teava de alama rosie. Acestea asigura un material de lunga durata care nu rugineste in interior si nu cauzeaza pierderi prin frecare in interiorul conductei.
Tevile din alama sunt mai usor de filetat decat otelul si sunt excelente pentru sistemele de apa calda si de distributie de mari dimensiuni, cum ar fi pompe, rezervoare de apa si fantani.
Tind in mod normal sa dureze mai mult decat orice alt material sanitar.

Tevi de fonta

Aceste tevi sunt mai grele decat orice alte tevi folosite in mod normal pentru sistemele de distributie a apei sau instalatiile subterane ca si conducte principale in sistemul de drenaj sau canalizare. Tevile de fonta sunt grele si trebuie sustinute in timp ce sunt imbinate.

Pentru mai multe informatii in domeniul instalatii, si nu numai, acceseaza blogul nostru aici.

4
Lasa un comentariu

avatar
Evoldew
Musafir
Evoldew

order generic accutane stromectol дё­ж–‡ Lasix Order

baltien
Musafir
baltien

cialis 5mg online Welcome to the World of Menopause

Jackror
Musafir
Jackror
Elwoodtet
Musafir
Elwoodtet
Citeste si