Avantaje cheie ale iluminarii cu LED

Iluminatul cu LED-uri reprezinta cea mai recenta dezvoltare din industria iluminatului.
Total
0
Shares


Ce este iluminarea cu LED?
LED-ul reprezinta o dioda care emite lumina. Un LED este un dispozitiv semiconductor, care genereaza lumina printr-un proces numit electroluminescenta. Cand treceti un curent electric prin material semiconductor, acesta emite lumina vizibila.
Ca atare, un LED este in contrast exact cu celula fotovoltaica, care este celula folosita in tablourile solare pentru a converti lumina vizibila in electricitate.

Iluminatul cu LED-uri reprezinta cea mai recenta dezvoltare din industria iluminatului. Eficienta energetica si durata de viata considerabila a tehnologiei cu LED-uri asigura tot potentialul pentru schimbarea modului in care organizatiile isi lumineaza instalatiile prin reducerea costurilor de energie electrica si consumul general de energie. Iluminarea cu LED ofera multe avantaje. Mai jos vi le prezentam pe cele mai importante:

Iluminarea cu LED este eficienta din punct de vedere energetic

Corpurile de iluminat cu LED sunt mult mai economice decat becurile cu halogen sau incandescente si astfel pot realiza economii enorme. De exemplu, un bec LED de 450 de lumeni necesita doar 4 pana la 5 W, in timp ce un bec incandescent necesita 40 W.

Iluminarea cu LED este ecologica
Pe langa faptul ca iluminatul cu LED-uri este mai durabil si mai eficient din punct de vedere energetic, la producerea lor nu sunt utilizate substante nocive, cum ar fi mercurul si sulful.

Ciclul de viata mult mai lung
In medie, becurile LED au un ciclu de viata de 50.000 ore de lumina, in timp ce un bec incandescent, 1.000 ore.
Deci nu trebuie sa inlocuiti becurile atat de des. Pentru cladiri mari si spatii inalte, cum ar fi birouri sau cinematografe, inlocuirea becurilor poate fi foarte dificila si mai ales costisitoare.

Nu necesita timp de incalzire

Becurile LED nu necesita timp de incalzire. Aceasta inseamna ca te poti bucura imediat de lumina produsa de acestea.

Rezistente la soc

Becurile cu LED sunt rezistente la socuri in comparatie cu sursele de lumina traditionale. Iluminatul cu LED-uri este construit mai ferm decat becurile incandescente, becurile cu halogen si alte tipuri de becuri si, prin urmare, nu se ard atat de repede.

Capacitatea de a functiona in conditii reci
Sursele de iluminat traditionale nu agreeaza vremea rece. Cand temperatura scade, sursele de iluminat, in special lampile fluorescente, necesita o pornire mai mare a tensiunii, iar intensitatea luminii lor se diminueaza.
Pe de alta parte, luminile cu LED-uri au o performanta mai buna cu aproximativ 5%. Acesta este motivul pentru care luminile cu LED sunt o alegere mai buna pentru iluminarea necesara la congelatoare, frigidere, spatii de depozitare la rece sau vitrine frigorifice.
Capacitatea lor de a performa atat de eficient pe vreme rece le fac, de asemenea, alegerea perfecta pentru parcari, pentru a ilumina perimetrele cladirilor si a zonele de semnalizarea in aer liber.

Flexibilitate deosebita in design

Lumina LED poate fi plasata si combinata intr-un numar infinit de moduri pentru a produce o iluminare eficienta, dar si controlabila.
Culoarea, umbra, luminozitatea si distributia luminii pot fi controlate la perfectiune, ceea ce face iluminarea LED utila nu numai din punct de vedere tehnic, ci si linistitoare sau energizanta.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si