Diferite tipuri de robinete pentru baie

Total
0
Shares

Identificarea tipului de robinet este un prim pas esential inainte de orice proiect de baie. Acest articol va va oferi o imagine de ansamblu a celor mai comune 4 tipuri de robinete utilizate in bai.

Un robinet de calitate va adauga un aspect placut designului baii.

Robinete centrale

Un robinet central este unul dintre tipurile mai comune de robinete de baie pe care le puteti achizitiona. Aceasta prezinta un corp de robinet mic care ofera control de apa calda si rece. Designul deosebit prezinta un aspect confortabil. De obicei, este realizat doar dintr- o singura bucata.

Robinet cu 1 singur brat/ maner

Robinetul cu 1 singur brat este exact ceea ce sugereaza numele sau. Este un robinet care foloseste doar un singur brat pentru transferul apei calde si reci. Aceasta poate fi miscat la stanga sau la dreapta pentru a regla temperatura apei. Manerul se gaseste, de obicei, chiar in spatele tubului.

Acesta necesita un spatiu de montare mult mai mic. Se poate incadra intr-un loc care are aproximativ 2 sau 3 centimetri latime.

Robinet tip pod

Un robinet tip pod este realizat cu un racord situat pe suprafata chiuvetei. Functioneaza cu doua controale separate de apa calda si rece, sunt montate la suprafata in timp ce gura de scurgere este chiar la mijloc. Are un design frumos. Este un tip clasic de robinet.

Robinet incastrat

In functie de modul in care este organizata baia, puteti avea nevoie de un robinet montat pe perete. Aceasta functioneaza atunci cand corpurile de iluminat sunt fixate pe peretii proprietatii. Acest tip de accesoriu poate fi atasat chiar deasupra bazinului chiuvetei. Ar trebui sa folositi acest tip de robinet atunci cand corpurile de iluminat sunt organizate in jurul peretilor, desi le puteti reorganiza in functie de nevoile personale.

Robinet cascada

Un robinet cu scurgere tip cascada utilizeaza un tip unic de scurgere. In loc de scurgerea traditionala cilindrica, se foloseste o configuratie in care apa se scurge printr-un model dreptunghiular.

Materiale

1. Alama

Alama este un material foarte popular pentru modul in care combina cuprul si zincul intr-un aliaj. Ofera un ton galben stralucitor.

In alama se poate adauga aluminiu pentru a o face mai puternica si capabila sa reziste la coroziune. Pot fi de asemenea adaugate materialele din staniu pentru a preveni dezincificarea, un proces in care alama isi pierde proprietatile de zinc, deoarece este expusa apei.

2. Inox

Materialele din inox pot adauga un aspect elegant robinetului atunci cand sunt utilizate corect. Este mai greu decat alama si prezinta nichel si crom pentru a crea un ton lucios argintiu.

Aceasta poate avea o textura destul de dura si nu se va uza cu usurinta. Poate afisa petele rapid, asa ca asigurati-va ca il spalati in mod regulat daca intentionati sa mergeti cu aceasta optiune.

3. Zinc

Zincul este o alta alegere buna pentru nevoile voastre. Zincul a fost folosit de mult timp ca inlocuitor al aramei, deoarece nu este la fel de scump. De obicei are o culoare gri, dar poate fi acoperit cu crom pentru a-l face atractiv. Zincul are o greutate usoara si poate rezista la coroziune destul de bine.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si