De ce crapa peretii la casa noua?

Old cracked concrete wall. Black and white background

Se poate ca tocmai ce ai terminat de tencuit si sa observi ca unii din peretii casei tale incep sa crape. Cauzele acestui lucru pot fi multiple, insa majoritatea tin de respectarea sau nerespectarea procesului de lucru in construirea locuintei. Se stie ca in constructii, fiecare etapa are rolul ei, iar timpul de finalizare poate varia, la fel si uscarea unor materiale. Daca acestea nu sunt respecta pot aparea fisuri de adancime sau de suprafata. Sa vedem, asadar, care sunt cateva dintre cauzele exacte pentru care s-ar putea sa observi crapaturi in pereti.

Este un fenomen des intalnit in cazul noilor constructii

Oricat de mult ne-am dori sa nu se intample, adevarul este ca fisurile si crapaturile apar in foarte multe cazuri dupa ce o constructie a fost finisata. Asta poate fi din cauza umiditatii si a timpului de constructie prea rapid. Practic, lucrarea n-a avut timp indeajuns sa “se aseze” si, astfel, peretii au inceput sa crape.

perete-crapat

Nu s-au folosit materialele corespunzatoare

Un alt motiv pentru care tencuiala a inceput sa crape sau chiar sa cada, este folosirea unor materiale nu tocmai calitative in procesul de constructie sau a manoperei slabe. De aceea, cel mai recomandat ar fi ca atunci cand vrei sa-ti construiesti viitorul camin sa apelezi la o echipa de profesionisti care sa cunoasca foarte bine piata materialelor de constructii!

Materialele au fost aplicate gresit

O alta greseala des intalnita in constructii si facuta din graba este aplicarea gletului inainte ca tencuiala sa se matureze. In felul acesta, practic gletul nu are cum sa “se prinda” de tencuiala, care probabil inca este umeda, si de aici fisurile in perete. Multi “meseriasi” fac acest lucru – dau tencuiala si gletul fara pauza, desi stiu ca in final ambele materiale vor crapa.

constructor

Cum sa eviti fisurile?

Iata cateva aspecte pe care daca le respecti, poti evita aparitia unor fisuri serioase:

  • Ai grija ca fundatia casei sa fie bine facuta si armata cu fier beton adecvat
  • Zidaria trebuie sa fie executata corect si nu imediat dupa decofrare;
  • Terenul pe care construiesti casa trebuie sa fie cat mai drept si stabil;
  • Tencuiala trebuie aplicata corect si sa fie data cu tinci;
  • Inainte de a gletui tencuiala trebuie asteptat cateva saptamani ca aceasta sa se usuce;
living-in-constructie

Constructia unei case este o misiune destul de dificila, care trebuie luata in serios, pentru ca tu si familia ta sa va simtiti in siguranta. In ceea ce priveste crapaturile sau fisurile din pereti, trebuie sa stii ca acestea pot aparea atunci cand fie nu se respecta timpul de uscare al materialelor, fie materialele alese nu sunt de calitate buna sau echipa care s-a ocupat de lucrare nu a respectat pasii si etapele in procesul de constructie.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si