Frumusetea placilor ceramice in dormitor

Total
0
Shares

Dormitorul este unul dintre putinele spatii interioare in care placile ceramice (gresia) nu se gasesc in mod obisnuit. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste spatii sunt adesea “rezervate” pardoselilor mai moi si mai productive, cum ar fi mocheta, pluta si vinilul.
Cu toate acestea, exista o serie de caracteristici pe care placile ceramice le au, care le permit sa fie amenajate cu success, oferind o eleganta aparte dormitorului.

Placi ceramice pentru dormitoare curate si sanatoase

Calitatea aerului interior: Ceramicele au suprafete perfect netede, compacte, care nu pot fi incorporate in murdarie, praf si alergeni. Mai degraba, aceste substante raman pe suprafata placilor, asteptand sa fie sterse cu o carpa sau mop si indepartate complet din mediul inconjurator. Acesta poate fi un pas important pentru mentinerea calitatii aerului in dormitor, in special pentru persoanele care au probleme de respiratie.

Usor de intretinut: Intretinerea gresiei in dormitor este relativ simpla. Acestea sunt fabricate pentru a putea face fata situatiilor de trafic intens, astfel incat calmul si aerul linistit unui dormitor nu ar trebui sa reprezinte o mare provocare. In general, tot ce trebuie sa faceti este sa maturati sau sa aspirati in mod regulat pentru a mentine suprafata curata. In cazul in care apar pete, atunci pot fi folosite produse de curatare puternice, fara a afecta placile.

In conditii normale, bine ingrijite, intr-un dormitor cu trafic scazut, pardoseala ceramica poata dura zeci de ani.

Apa: Faptul ca gresia este impermeabila la umezeala nu este, de obicei, atat de importanta intr-un dormitor. Cu toate acestea, multe dormitoare au bai invecinate cu dusuri si cazi.

In aceste situatii, o pardoseala din ceramica sau chiar o mica zona placata cu gresie poate ajuta la prevenirea scurgerilor de tranzitie de la o camera la alta.

Placi ceramice versus mocheta in dormitor

Mocheta este o alegere foarte populara si comuna pentru dormitoare. Problema este ca aceasta este dificil de curatat in comparatie cu placile de ceramica. Adesea, murdaria, scurgerile de lichide si petele se pot afunda in fibrele covorului, care se pot patrunde adanc in captuseala, cauzand pete greu de indepartat.

Poate, de asemenea, sa atraga praful si polenul care pot fi transmise mai tarziu in aer.
Gresia, dimpotriva, este usor de curatat si intretinut. O pardoseala din gresie va dura mult mai mult decat mocheta si nu va avea probleme cu scurgerile care pot proveni din camere adiacente sau scurgeri accidentale.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si