O casa mai calduroasa fara sa cresti temperatura in termostat?

Fie ca ne place sau nu, pe langa bucuria zapezii, iarna vine si cu temperaturi scazute, frig si gheata. Scaderea temperaturii poate insemna o crestere a cheltuielilor la incalzire in urmatoarele cateva luni.
Total
0
Shares
Hand turning a home thermostat knob to set temperature on energy saving mode. fahrenheit units. Composite image between a photography and a 3D background.

Fie ca ne place sau nu, pe langa bucuria zapezii, iarna vine si cu temperaturi scazute, frig si gheata. Scaderea temperaturii poate insemna o crestere a cheltuielilor la incalzire in urmatoarele cateva luni.
Cu toate acestea, facturile uriase la utilitati nu sunt singurul raspuns pentru a mentine casa calduroasa si confortabila pe timpul iernii. Am pus laolalta cele mai bune modalitati de a va mentine casa calda si confortabila, fara a fi nevoie sa cheltuiti o avere.

Optati pentru perdele si draperii groase si de calitate

Perdelele subtiri, de culoare deschisa pe care le folositi in lunile de vara, transforma locuinta intr-o incapere rece si neprimitoare atunci cand temperaturile incep sa scada. Va sfatuim ca pe timpul iernii, sa le schimbati cu draperii mai groase. Acest lucru ajuta la pastrarea aerului cald si mentinerea unei atmosfere calduroase.

Deschideti/trageti perdelele pe timpul zilei

Profitati de cel mai eficient incalzitor natural existent: soarele. Deschideti jaluzelele si perdelele in timpul zilei pentru a lasa lumina soarelui sa creasca temperatura casei si sa o incalzeasca.

Dar inchideti-le noaptea

Daca va doriti ca frigul sa nu patrunda in locuinta, trageti perdelele si draperiile si acoperiti ferestrele cu ele atunci cand apune soarele. Draperiile pot reduce pierderea de caldura dintr-o camera calda cu pana la 10%.

Luati in considerare utilizarea unui termostat inteligent

Termostatul potrivit este prioritar atunci cand vine vorba de mentinerea calda a locuintei pe timpul iernii. Recomandam instalarea unui termostat inteligent programabil, care sa va permite sa setati termostatul la temperaturi mai calde chiar inainte de a va trezi si inainte de a va intoarce acasa, sporindu-va confortul. Si evitati schimbarea temperaturii pe orice termostat cu mai mult de 10 grade de odata.

Valul brusc de caldura nu va incalzi casa mai repede; va face caloriferele sa incalzeasca mai mult timp. Asadar, desi poate fi tentant sa ridicati termostatul atunci cand este frig afara, nu este cea mai buna miscare pe termen lung.
Recomandam sa cresteti temperatura casei intre 7 si 10 grade.

Folositi covoare pufoase in camerele cu pardoseli cu suprafata dura

Mentinerea caldurii la nivelul pardoselii inseamna mai mult decat sa investiti intr-o pereche buna de papuci – alegerea unor covoare pufoase poate fi de ajutor. Nu numai ca va vor ajuta sa va mentineti camera mai calda, ci va pot izola si mai bine casa.

Infasurati conductele pentru a nu ingheta

Daca doriti sa va mentineti casa calda si sa evitati o spargere a tevilor iarna aceasta, acoperiti-le inainte ca temperatura sa scada prea mult. Acest lucru poate fi realizat folosind banda termica care poate fi infasurata in jurul conductelor pentru a le izola.
Cu toate acestea, daca nu aveti la indemana aceasta optiune sau daca aveti un buget restrans, ziarul poate ajuta la prevenirea inghetarii tevilor.

Acoperiti hota de bucatarie atunci cand nu este utilizata

Desi poate curata aerul atunci cand gatiti, hota de bucatarie poate actiona, de asemenea, ca o cale prin care aerul rece va intra in casa. Pentru a evita acest efect secundar, recomandam acoperirea hotei atunci cand nu este folosita pentru a atenua scurgerile si a mentine aerul cald in interior.

Izolati mansarda

O cantitate surprinzatoare de caldura poate fi pierduta prin mansarda daca nu este izolata corespunzator, o problema care poate duce si la baraje de gheata, scurgeri si alte daune. Cu toate acestea, chiar daca nu doriti sa va izolati mansarda complet, adaugati pur si simplu vata de izolatie sau spuma de etansare cu aplicare prin pulverizare in mansarda, ceea ce va poate ajuta sa mentineti pierderea de caldura la minimum.

Schimbati filtrele de aer

Intretinerea regulata a filtrelor de aer nu numai ca reduce alergenii – inclusiv mucegaiul, care se poate acumula si raspandi in toata casa, dar poate ajuta si la evitarea unui potential blocaj in sistemul de climatizare. Daca nu este curatat, un blocaj ar putea deteriora echipamentul si ar putea reduce eficienta acestuia, ajungand sa platiti mai mult pentru mai putina caldura.

Investiti intr-un recuperator de caldura

Aceasta este o alta completare a sistemului de incalzire existent, care poate face o diferenta majora cand vine vorba de mentinerea caldurii in casa. Recuperatorul de caldura preincalzeste aerul rece care vine din exterior, folosind aerul cald care altfel s-ar pierde.

Exista multe metode ingenioase prin care puteti mentine caldura in interiorul casei; acestea sunt doar cateva idei pe care le puteti adapta si aplica in functie de spatiul vostru. Speram ca va vor fi de folos.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si