Sobele pe lemne – rustice si durabile!

Total
0
Shares

Daca esti in cautarea unui dispozitiv de incalzire, dar nu sti daca vrei sa te apuci de constructia unui semineu clasic, standard, iti prezentam o gama alternativa de produse – sobele pe lemne din fonta sau din teracota!

Sunt deosebit de fiabile, de obicei au un design minimalist, se comporta si functioneaza ca un semineu obisnuit, dar aspectul este unul deosebit – rusticitate la nivel inalt si durabilitate in timp gratie materialului din care acestea sunt fabricate.

In urmatoarele randuri, iti prezentam cele mai populare sobe pe lemne rustice, impreuna cu caracteristicile tehnice, deosebiri si particularitati, pentru ca tu sa fii in cunostinta de cauza daca vrei sa cumperi o astfel de soba pentru caminul tau. Sunt si cele mai cautate si mai apreciate sobe:

Modelul Wektor crem

Este o soba pe lemne captusita la interior cu samota, iar in exterior imbracata cu cahle decorative din teracota alba sau neagra. Este un model minimalist, fiind deosebit de facila si rapida instalarea acesteia in orice locuinta. Finisajul este clasic si totodata modern, imbinand stilul rustic cu cel contemporan.

Peretii exteriori ai camerei de ardere sunt fabricati din otel refractar de inalta calitate cu o compozitie ridicata de carbon pentru o rezistenta mare la temperaturi inalte. Se realizeaza astfel si un schimb termic mai bun multumita deflectorului amplasat in partea superioara a camerei de ardere, soba devenind foarte eficienta din punct de vedere caloric.

Produsul este confectionat doar din materiale de calitate, aflandu-se sub garantie de 5 ani de la producator, prezentand incredere si durabilitate in timp, avand un randament crescut.

Modelul BK-8 kw

E sora mai mare a sobei prezentate anterior. Reprezinta modelele cu cahle din teracota, ce ofera o vizibilitate mare asupra flacarii, fiind modele traditionale de sobe pe lemne, ideale pentru case cu design clasic, rustic sau chiar modern, cabane de munte sau case de vacanta.

Soba de teracota BK-8kw are o vizibilitate mare pe sticla, fiind captusita la interior cu samota pentru a mentine sticla cat mai curata in timpul arderii. Soba poate fi racordata la admisia de aer din exterior pentru a nu consuma oxigenul din casa si pentru a asigura o tragere mai buna. Este eficienta si incalzeste suprafete medii.

Modelul de soba vine in 2 culori: negru si alb, potrivindu-se oricarui stil de locuinta: clasic, vintage, sau chiar modern.

Modelul K8

Este modelul de soba din fonta care face parte din categoria celor cu pereti dubli, oferind o durata mare de viata si functionalitate optima. Are un aspect deosebit, cilindric, care o transforma intr-un dispozitiv de incalzire inovativ si, totodata, intr-o soba pe lemne cu valente decorative excelente!

Racordarea la cosul de fum se poate realiza atat in partea de sus cat si in partea din spate a sobei dupa preferinte. Focarul este echipat cu sticla ceramica rezistenta la temperaturi ridicate de pana la 800° C.

Modelul K10

Este o soba de fonta de putere foarte mare, dotata cu reglaj automat de admisie care reduce consumul de lemne cu pana la 30 %, prin care isi reduce singura aerul care intra in camera de ardere in functie de temperatura din incapere. Astfel, aceasta are un randament ridicat si este foarte economica!

K10 este soba care imbina perfect designul modern dat de decoratiile speciale sub formă de arcade frontale transversale, cu utilizarea traditionala a fontei pentru o acumulare mai buna a caldurii. Racordarea la cosul de fum se poate realiza atat in partea de sus cat si in partea din spate a sobei, dupa preferinte.

Soba poate fi doatata in partea superioara cu plita. In cazul racordarii pe partea din spate, in partea de sus se poate amplasa suplimentar un al doilea set de plite.

Soba aceasta are o adancime mare (aprox. 50 cm), fiind foarte generoasa, o forma rectangulara, putand fi inclusa atat intr-un design traditional, cat si intr-o locuinta clasica. Beneficiaza de un dublu reglaj de aer, atat in partea de jos, cat si in partea de sus si poate fi regasita in 3 variante: standard, cu reglaj automat sau cu ventilator.

Modelul K7

Este unul dintre cele mai compacte modele, avand un design minimalist, ce dezvolta o putere calorica de 7kw, putand fi amplasat in orice spatiu datorita dimensiunilor reduse de gabarit. Soba este este dotata cu deflector, maner detasabil, reglaj de aer si posibilitate de racordare pe partea din spate.

Este prevazuta cu picioare de sustinere, iar consumul de lemne este unul foarte scazut (pe masura marimii ei). In plus, diametrul de evacuare este de 130 mm, reprezentand un avantaj, putand fi racordata la cosuri de fum mici dimensionate, chiar pe care a functionat o soba veche, de teracota, ori alte surse termice traditionale.

Acest model de soba ofera un plus de eleganta in orice tip de locuinta sau cabana ori casa de vacanta, instalarea ei putand fi facuta intr-un timp foarte scurt si cu mare usurinta.

Poate fi echipata cu ventilator turbo pentru o rapida incalzire a incaperii casei sau cabanei unde este amplasata, precum si cu reglaj automat de admisie, pentru o optimizare functionala pe partea de utilizare redusa a combustibilului (lemnului). Modelul K7 prezinta cele mai accesibile preturi din toata gama de sobe traditionale din fonta. De asemenea, este echipata cu sticla ceramica termorezistenta de calitate.

Modelul K6

Este sora cea mai mica a modelor de sobe din fonta din Gama K, avand un aspect minimalist, dotata tot cu pereti dubli, dar prezinta avantajul spatiului si al pretului mai scazut, fiind mai ieftina ca celalalte modele, insa calitatea este la fel de ridicata!

Aceasta beneficiaza de o calitate superioara, atat in ceea ce priveste materialul (fonta clasa 200), grosimea acestuia, cat si in privinta modului in care este conceputa, atentia la detalii, s.a.m.d. De asemenea, exista o multime de dotari, elemente si optiuni suplimentare cu care sobele (din gama K) pot fi prevazute si comandate din catalogul de produse, astfel incat sa corespunda dorintelor oricarui client!

Si acest model beneficiaza de reglaj automat al admisiei de aer, exista si varianta tip centrala (pe apa) a sobei, ce poate fi racordata la sistemul de incalzire al casei (calorifere). De asemenea, pot fi optional adaugate: un decor (motive rustice de design) pe sticla frontala, plite in partea superioara, care dau un aer traditional sobei sau sticla/tabla de protectie sub picioarele de sustinere etc.

Varianta cu ventilator turbo pentru sobe de fonta este una dintre cele mai fiabile:

Modelul K9

Este cel mai popular si mai cautat model pe piata de sobe de fonta pe lemne. Soba de fonta cu putere foarte mare de 13KW. Soba este complet fabricata din fonta de inalta calitate avand pereti dubli, putand astfel sa incalzeasca suprafete mari de pana la 120 mp. Ea imbina motivele traditionale (prezente la exteriorul fontei) cu tehnologia moderna de fabricare, cat si datorita formelor sale rotunjite, oferind un plus de eleganta caminului.

Pe langa avantajul peretilor dubli, fiecare astfel de strat are grosimea de 80 mm, crescand durabilitatea, dar si greutatea sobei (aceasta ajungand la 160 kg). Designul special permite o vizibilitate mai buna a focului si din lateral, datorita celor doua sticle aditionale pe partea laterala, astfel incat sa poti vedea flacara din orice unghi al incaperii.

Motive ce pot reprezenta avantaje: posibilitatea racordarii la cosul de fum atat sus, cat si prin spate, reglajul dublu de aer, posibilitatea detasarii manerului pentru reducerea riscului de arsuri si o utilizare facila a acestei surse termice.

Datorita cererii mari pe piata termicelor a acestui model, el a fost prevazut in diferite variante, care sa indeplineasca cerintele si nevoile clientilor: varianta cu ventilator, varianta cu reglaj automat al admisiei de aer, varianta cu decor, varianta pe apa (tip centrala, care se racordeaza la instalatia de incalzire a locuintei prin calorifere), etc.

Asadar, o soba pe lemne pastreaza aspectul unui semineu, dar ii ofera si o nota rustica, este mai compacta, mai usor de amplasat in locuinta si este deosebit de trainica! Daca te-ai decis, dar nu esti hotarat ce model ti se potriveste, acceseaza portofoliul: sobe pe lemne si ia cea mai buna decizie pentru tine si familia ta!

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si