Tipuri de termostate pentru centrala

Pentru a controla temperatura casei dumneavoastra, aveti nevoie de un termostat de centrala. Dar cum functioneaza acesta? Vom afla impreuna.
Termostatul va permite sa setati cantitatea de incalzire dorita in casa sau spatiul dvs.
Exista 3 tipuri de aparate pentru controlul incalzirii – termostate simple, termostate de ambient si termostate programabile – fiecare difera in modul in care functioneaza, precum si in ceea ce privesc capacitatile acestora.

Un termostat porneste si opreste incalzirea atunci cand temperatura din camera scade sub valoarea setata pe termostat. Apoi se opreste odata ce temperatura atinge setarea dorita. Cu un termostat, tot ce trebuie sa faceti este sa il setati la cea mai mica temperatura la care va simtiti confortabil.

Cu un termostat ambiental aveti oportunitatea de a sincroniza temperatura centralei electrice cu mediul ambient al camerei in care este instalat.

Cu un termostat programabil, puteti selecta orele la care ar trebui sa fie pornita caldura, precum si temperatura pe care ar trebui sa o aiba camera. Acest lucru ofera mai multa flexibilitate, deoarece puteti seta diferite temperaturi pentru diferite momente ale zilei sau timpul saptamanii.

Un termostat sau un programator de incalzire centrala poate fi digital sau analog, dar ambele functioneaza in acelasi mod. Cele digitale utilizeaza afisaje LCD, in timp ce tipurile analogice au cadrane. Asigurati-va ca cititi instructiunile producatorului pentru a le utiliza in mod corespunzator.

Control asupra cheltuielilor de energie

Va ganditi care este scopul unui termostat de centrala? Fara un termostat sau alt tip de control asupra incalzirii, veti pierde o tona de energie si bani.

Cu un termostat de incalzire, veti fi mai eficient in ceea ce privesc cheltuielile dvs. de energie. In loc sa difuzati incalzirea pe parcursul intregii zile, veti putea sa o opriti ori de cate ori aceasta nu este necesara. Termostatele controleaza incalzirea prin detectarea temperaturii aerului, oprindu-se pentru a impiedica incalzirea camerei. Termostatele programabile va permit sa setati orarele dorite pentru incalzire.

Aceasta inseamna ca economisiti bani – nu are nici un rost sa incalziti o camera daca nimeni nu o foloseste, astfel incat oprirea incalzirii este cea mai economica si mai ecologica cale. De asemenea, veti reduce emisiile de dioxid de carbon, deoarece veti utiliza incalzirea mai eficient sau mai putin frecvent.

Termostatele inteligente va permit sa va controlati incalzirea direct si indirect prin intermediul unui computer, tableta sau telefon. Aceste termostate sunt capabile sa functioneze automat si chiar sa va invete stilul de viata pentru a ajuta la economisirea energiei.

De exemplu, acestea pot simti cand ajungeti acasa si va porni incalzirea centralei, fara a trebui sa o faceti manual.

Pentru mai multe informatii, accesati cu incredere blogul de design InfoCasa.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si