Cat costa cu adevarat constructia unui semineu pe lemne?

Daca va ganditi sa construiti sau sa instalati un semineu, printre primele intrebari pe care vi le veti pune este cat va costa? De aceea, dorim sa va raspundem acestei intrebari privind costurile montarii unui semineu pe lemne.
Total
2
Shares

Nimic nu trezeste mai multe emotii decat atmosfera confortabila a unui foc de semineu. Acesta creeaza o atmosfera calda si primitoare, imposibil de reprodus. Semineele sunt solutia ideala pentru toti cei care nu numai ca vor sa simta caldura si confort termic, dar si sa experimenteze frumusetea focului si flacarii adevarate ale lemnelor.
Construirea unui semineu poate, pe langa acestea, sa ofere si alte avantaje majore, demne de luat in considerare:

Adauga valoarea de piata casei cu 6-12 % (conform unui studiu din 2016 realizat de National Center for Real Estate)
Economii la factura electrica

Asadar, daca va ganditi sa construiti sau sa instalati un semineu la gata, printre primele intrebari pe care vi le veti pune este cat va costa? De aceea, dorim sa va raspundem acestei intrebari privind costurile montarii unui semineu pe lemne.
Impartim semineul pe lemne in 3 dimensiuni pentru o analiza a costurilor usor de inteles: cosul de fum, sistemul de semineu si designul acestuia.

Cosul de fum

Cosul de fum reprezinta o componenta extrem de importanta si are un rol major in functionarea corecta si sigura a semineului. De aceea, nu este loc de improvizatii cand vine vorba de cosul de fum.
In ceea ce priveste costul constructiei cosului de fum, aflati ca acesta este influentat de inaltime, diametru si calitatea materialului ales. Pentru un sistem complet de cos de fum puteti plati in jur de 700-1500 de Euro, iar pentru manopera, undeva la 150-160 de euro

Costurile exacte aferente instalarii cosului de fum vor fi stabilite in urma unei evaluari la fata locului, pentru a exclude aparitia elementelor neprevazute ce pot duce la cresterea pretului.
In pretul cosului de fum sunt incluse de obicei si componente si accesorii esentiale, inclusiv colectorul de condens, elementele de siguranta, etc.
Important de retinut este faptul ca montarea cosului de fum se face doar de catre un personal specializat si autorizat, cu experienta in domeniu, respectandu-se astfel toate standardele de calitate si siguranta.

Semineul

In cazul constructiei semineului in sine, pretul este influentat de dimensiunea dar si de forma acestuia. Iar daca luam in calcul si finisajul atunci cu siguranta, pretul va creste. Pentru un focar semineu pretul poate varia intre 400 si 3000 Euro, iar materialele undeva intre 600 si 1300 de euro.

Costul manoperei poate ajunge undeva de la 600 si pana la 2000 Euro, insa in stabilirea costului exact trebuie sa aveti in vedere folosirea materialelor de inalta calitate, care sa nu dauneze sanatatii pe termen lung si sa asigure o buna functionalitate a intregului sisstem. Intrucat sistemul semineului este supus temperaturilor inalte, este foarte important ca acesta sa poata asigura rezistenta pe termen lung, fara sa emane substante nocive.

Designul semineului

Ultimul element care influenteaza pretul total al constructiei semineului la gata este designul si integrarea semineului in spatiul vostru. Pentru aceasta trebuie realizat un proiect cu detaliile necesare, tinand cont de nevoile, dorintele si preferintele clientilor. Exista o multime de modele si stiluri de seminee din care puteti alege. Si in acest caz, recomandarea noastra este sa apelati la profesionisti, eliminand astfel orice problema si situatie neplacuta.

In cazul finisarii semineului, preturile pot varia in functie de materialele alese, de marime si de alte detalii preferentiale. Spre exemplu, un semineu la gata placat cu marmura presupune costuri mai mari decat unul imbracat in caramida aparenta.
Alegeti materiale de calitate ridicata pentru un finisaj aspectuos si durabil; acestea la randul lor, vor influenta costul final al finisajului, a carui manopera poate fi intre 200 la 1000 Euro in functie de complexitatea modelului de semineu.

Pentru o functionare sigura si durabila a semineului, specialistii Pefoc recomanda:

1. Folosirea lemnelor de esenta tare cu umiditate de maxim 20%

2. Curatarea cosului de fum si semineului cu produse profesionale si ustensile uzuale

3. Curatarea periodica a cenusarului, verificarea si curatarea grilei de aer proaspat si grilelor de aer rece si cald, verificarea cosului de fum de doua ori pe an si curatarea acestuia o data pe an.

Dupa cum puteti observa, pretul final al constructiei unui semineu variaza destul de mult, fiind influentat de o serie de factori, iar pentru o estimare cat mai corecta este necesar ca echipa de meseriasi sa se deplaseze la fata locului. In cazul in care nu stiti la cine sa apelati pe teritoriul orasului sau judetului in care va aflati, nu ezitati sa apelati la echipa Pefoc. Vor fi mai mult decat bucurosi sa va asiste si sa va ajute sa intelegeti costul real al amenajarii si constructiei unui semineu.

2
Lasa un comentariu

avatar
Ardeleanul
Musafir
Ardeleanul

de ajutor ca sa stiu cat costa un semineu la gata

Cracana Vasile
Musafir
Cracana Vasile
Citeste si

Cos de fum pentru casa de lemn? Afla care e cel mai bun horn!

Cand cosul nu este instalat corespunzator sau gresit ales, acesta poate provoca incendii, pierderi materiale insemnate si poate pune in pericol siguranta celor dragi. Pentru a evita astfel de probleme si a avea un sistem de incalzire si un cos de fum care functioneaza ca la carte, noi recomandam proprietarilor de case de lemne urmatoarele solutii profesionale:
Vezi articol