Cum crestem un copac bonsai decorativ

Acest articol va explica cum sa incepeti sa cresteti primul vostru copac bonsai. Veti invata pasii de baza, precum si recomandarile noastre pentru ingrijirea acestora. Sunteti gata sa aflati ce este necesar pentru a fi un maestru al bonsaiului? Atunci sa incepem.

Pasul 1 – Cultivarea

Primul pas este sa alegeti un bonsai care sa se potriveasca cerintelor voastre. Doriti sa pastrati bonsaiul in interior sau in aer liber?

Daca doriti amenajarea acestuia in interior, acest lucru va va limita optiunile la arborii sub tropicali care pot supravietui numai in interior. Cand vine vorba de bonsaiul de interior, exista anumite soiuri de bonsai care sunt mai usor de mentinut decat altele. Ficus si jad sunt doar 2 exemple de bonsai de interior care sunt potrivite pentru orice casa, deoarece sunt mai usor de intretinut.

Amintiti-va ca, la fel ca toate plantele, bonsaiul are nevoie de multa lumina pentru a creste. Bonsaiul de exterior sunt mai usor de pastrat decat cei de interior, deoarece sunt cultivati in mediul natural in care cresc in mod normal acestia.

Pasul 2 – Stilizare

Apoi, trebuie sa incepeti sa-i dati forma si sa va stilizati copacul bonsai. Aveti posibilitatea sa stilizati bonsaiul, folosind foarfece si cateva sarmulite. Tunderea este probabil cea mai importanta tehnica in intretinerea unui bonsai.

Tunderea mentine bonsaiul in forma si ajuta la controlul dimensiunii lui generale. Daca 2 ramuri au aceeasi inaltime, eliminati una si pastrati-o pe cealalta. Mai important, indepartati ramurile groase din varful copacului.

Pasul 3 – Ingrijirea bonsailor

In cele din urma, unul dintre aspectele cele mai importante ale cresterii cu succes a copacului de bonsai, este modul in care il ingrijiti si intretineti. Primul lucru pe care trebuie sa-l luati in considerare este udarea. Trebuie sa fiti atenti cat de mult udati planta. Prea multa apa, poate duce la putrezirea radacinilor sau la cel mai rau caz, la moartea copacului.

In afara de udare, trebuie sa tinem cont si de fertilizare. Fertilizarea in mod regulat este cheia pentru mentinerea sanatatii bonsailor, deoarece copacii se tin in vase mici si au putin spatiu si nutrienti disponibili.

Tipuri de bonsai

Ficus

Unul dintre cei mai simplu de ingrijit si intretinut bonsai, este Ficusul.

Acestia vin intr-o varietate de dimensiuni si nu necesita multa lumina. Sunt puternici si pot creste foarte rapid.

Ulmul chinezesc

Bonsaiul ulm chinezesc este una dintre cele mai comune alegeri pentru amenajarile de interior. Acestia sunt usor de intretinut datorita frunzelor mici care cresc rapid.

Juniper

Juniper este un alt tip de bonsai usor de intretinut deoarece este una dintre speciile traditionale de bonsai, ceea ce il face ideal pentru un incepator. Este disponibil in dimensiuni mici, medii si mari.

In concluzie

Detinerea unui copac bonsai este o opera de arta vie. Forma sa este realizata cu o manipulare si o intretinere inteligenta.

Achizitionarea unui bonsai este doar primul pas, iar pentru a ajuta la mentinerea plantei in stare de varf, va trebui sa fie atent intretinuta si taiata.

Va recomandam sa cumparati planta dintr-un magazin special de bonsai. Cu toate acestea, trebuie sa va informati putin inainte de a va face achizitia, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si