Remediul unui somn mai bun? Patul potrivit!

Total
0
Shares

Dormitorul este locul in care ne odihnim dupa o zi agitata. Dupa cum sugereaza si numele, dormitorul este camera in care dormim. Pentru a avea insa un somn de calitate, trebuie sa avem un pat potrivit, care sa ne ofere relaxare si odihna, ajutandu-ne sa fim pregatiti pentru ziua urmatoare si provocarile sale.

Alegerea patului nu a fost niciodata o sarcina dificila pentru unii dintre noi, deoarece exista dimensiuni standard disponibile pe piata, iar majoritatea aleg una dintre aceste optiuni.

Acest lucru poate parea simplu, dar confuzia loveste atunci cand mergem cu adevarat sa cumparam un pat potrivit pentru dormitor. Exista multi parametri care guverneaza decizia, iar dimensiunile standard pentru un pat sunt, de asemenea, multe. Iata cativa dintre lucrurile de care trebuie sa tineti cont inainte de a alege patul:

Dimensiunea camerei si suprafetei

Acesta trebuie sa fie intotdeauna primul lucru pe care il luati in considerare la alegerea patului potrivit. Verificati dimensiunea camerei si apoi continuati cu alegerea modelului de pat pe care vi-l doriti. Dimensiunea camerei nu este singurul parametru, deoarece exista multe alte lucruri care vor ocupa spatiul camerei. Pentru a cunoaste suprafata disponibila pentru amenajarea patului, trebuie sa aflati si dimensiunea suprafetei disponibile.
Suprafata disponibila nu este acelasi lucru cu dimensiunea camerei, iar intr-un dormitor, va trebuie sa instalati si alte piese de mobilier precum dulapul, noptierele, masa machiaj si altele.
Suprafata disponibila se refera la locul ramas liber si alocat exclusiv patului.

Exista multe lucruri, impreuna cu patul, care fac din dormitor, locul ideal pentru odihna si relaxare. Prin urmare, asigurati-va ca le aranjati inteligent, astfel incat patul sa ocupe locul de cinste.

Dispunerea camerei

Dispunerea camerei trebuie luata in considerare inainte de a decide dimensiunea si designul patului. Daca aveti un designer care sa va ajute, el va veni cu o schita detaliata care va va ajuta.

Daca o faceti pe cont propriu, luati o hartie grafica si marcati pozitia mobilierului in dormitor. Acest lucru va clarifica intreaga imagine.

Dimensiunea patului, designul si utilizarea

Dupa ce ati terminat planificarea suprafetei si alte detalii, puteti porni in cautarea patului potrivit, explorand diverse modele, pentru a-l gasi cel potrivit cerintelor voastre. Exista numeroase modele si dimensiuni disponibile pe piata.

Pat Queen

Acesta este unul dintre cele mai populare tipuri de pat pentru cupluri. Patul poate fi folosit si de un singur ocupant, dar dimensiunea acestuia este potrivita pentru 2. Latimea de 150 cm si lungimea de 203 cm, fac ca acest pat sa fie suficient de incapator. Nu ocupa mult spatiu si poate fi, de asemenea, ideal pentru o camera de oaspeti.

Pat King size

Dupa cum sugereaza si numele, acest pat este destinat regilor. Este mare si luxos. Daca dormitorul si spatiul vostru va permit, atunci acest tip de pat ar fi cea mai buna alegere.

Pat twin

Acest pat este destinat sa gazduiasca o singura persoana si este suficient de compact pentru a se potrivi in spatii mici. Latimea este de 90 cm si lungimea este 190 cm. De asemenea, este alegerea perfecta pentru dormitorul copilului.

Pat dublu

Acest pat este mai mare decat twin si mai mic decat cel queen.

In afara de dimensiunile standard, puteti gasi si modele personaliza la dimensiunile, dar va trebui sa platiti in plus si sa gasiti o saltea potrivita pentru el.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si