Cele mai bune optiuni de placare a peretilor din baie

Total
0
Shares

Peretii baii sunt diferiti de peretii din alte parti ale casei. In dormitoare, holuri si alte zone complet uscate, orice tip de acoperire va functiona. Chiar si bucatariile, care sunt in mare parte uscate, pot avea aproape orice tip de acoperire a peretilor. In bai insa, apa vine din toate directiile.
Umiditatea, atat din cada, precum si din dus, cat si din aerul incarcat de umezeala, sunt devastatoare pentru peretii baii. Ventilatoarele de baie ajuta, dar chiar si baile bine aerisite pot avea probleme de umiditate.

Tapet de vinil

Tapetul de vinil este una dintre optiunile mai bune pentru peretii baii din punct de vedere al functionalitatii (toate optiunile de tapet de hartie se vor degrada in mediul umed).

Inainte de a cumpara acest produs insa, asigurati-va ca suprafata actuala poate accepta tapetul de vinil.
Deoarece este mai putin lipicios decat tapetul permanent, tapetul de vinil exfoliabil nu se va lipi de suprafetele mate, plane sau dure. De asemenea, tapetul de vinil functioneaza cel mai bine in mediile cu umiditatea indirecta, ambientala. Un beneficiu al tapetului de vinil este ca il puteti incerca efectiv inainte de a-l aplica. Cumparati un sul, apoi lipiti-l in camera. Modelele mari vor reduce vizual dimensiunea baii tale. Modelele verticale vor face camera sa para mai inalta, in timp ce orizontalele o vor largi.

Vopsea interioara

Vopseaua pentru baie este vopsea obisnuita de interior, insa cu proprietati care o fac mai potrivita pentru bai. Cu o vopseaua interioara obisnuita, principalul lucru de evitat este obtinerea unei vopsele plane sau mate pentru suprafata, deoarece porii vopselei capteaza apa. O modalitate clasica de a evita acest lucru este de a folosi semi-luciu sau chiar un luciu stralucitor; Vopselele premium cu aditivi care sa omoare mucegaiul va permit sa aveti acel luciu dorit in baie.
Cel mai mare avantaj pe care il ofera utilizarea vopselei pentru peretii baii este costul, intrucat vopseaua interioara este ieftina.

Faianta

Placile ceramice sunt o alegere clasica pentru acoperirea peretilor baii. Atat timp cat este aplicata corect, umiditatea nu va fi niciodata o problema. Inca din zilele vechilor romani, faianta a fost folosita chiar si pentru suprafete cu apa statatoare, precum partile interioare ale cazilor si bazinelor.
Principalul aspect este designul. Toate placile de faianta trebuie montate cu ajutorul chitului iar chituirea inseamna linii. Liniile creeaza modele care pot spori sau distrage aspectul baii.
Prea multe placi pot face o camera sa se simta aglomerata si chiar deprimanta. Placarea partiala a peretelui este un compromis bun.

Lambriu

Lambriul ofera doar o acoperire partiala a peretelui: jumatatea inferioara. Insa aceasta sectiune inferioara este partea cea mai importanta cand vine vorba de probleme de umiditate. Lambriul poate fi vopsit cu vopsea semi-lucioasa sau lucioasa, care protejeaza minutios partile inferioare ale peretilor impotriva umiditatii.
Lambriul ofera baii tale un aspect clasic, care poate fi un atu sau un dezavataj. Pentru baile in stil traditional, lambriul se potriveste corect. Pentru baile moderne, lambriul este neobisnuit.

Placi decorative

La prima vedere, placa decorativa arata ca o gresie ceramica; suprafata de uzura este captusita, astfel incat respinge umezeala. Panoul de gresie ieftin si usor de instalat este cel mai bine utilizat pentru o baie de oaspeti sau o baie din subsol, datorita aspectului sau economic.
Placa decorativa este un material ieftin care rezolva rapid problemele de acoperire a peretilor, dar care adauga valoare pe termen lung baii.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si