Tendinte in proiectarea casei: stilul industrial

Constientizarea mediului, precum si tendintele in renovare si reciclare s-au raspandit si asupra amenajarilor interioare, astfel incat acum, suntem martorii inspiratiilor industriale care permit transformarea lofturilor
Total
0
Shares

Constientizarea mediului, precum si tendintele in renovare si reciclare s-au raspandit si asupra amenajarilor interioare, astfel incat acum, suntem martorii inspiratiilor industriale care permit transformarea lofturilor, depozitelor si cladirilor vechi, in zone de locuit autentice si moderne.
Asadar, daca ati fost vreodata ingrijorati ca locuinta voastra este prea veche si are pereti nefinisati, spuneti la revedere acestor grijuri. De ce? Pentru ca stilul industrial este la moda iar acesta imbratiseaza interioarele asa cum sunt ele, din faza de productie. Iata cum puteti obtine un astfel de stil:

Integrati metalul

Ganditi-va la fabricile de industrie grea, cu aspect dur si incercati sa transferati un pic din acea atmosfera in casa voastra.
Pe langa faptul ca unele constructii metalice vor fi vizibile in unele parti ale casei, puteti opta, de asemenea, pentru rame de usi si ferestre din metal, decor din fier forjat sau mobilier pentru scaune din fonta.
Elementele din cupru si nichel sunt acceptabile, insa daca aveti case cu etaj, ar fi perfect sa instalati o scara metalica cu adevarat industriala.

Nu aruncati lemnul rustic

Daca va doriti ca locuinta voastra sa reflecte trecutul industrial impresionant, pastrati lucrarile si obiectele de lemn rustice; nu este necesar sa reparati nimic. De fapt, zgarieturile, piesele decojite si zonele ruginite sunt binevenite, indiferent daca acestea se regasesc pe mobilier, podele sau tavan.

Pardoseli din piatra si lemn

Stilul industrial nu este doar pentru interioare, de fapt, daca doriti ca locuinta voastra sa para cu adevarat autentica, este recomandabil ca exteriorul sa aiba si el elemente industriale. Puteti incepe cu placarea peretilor exteriori, unde combinatia de piatra si lemn este excelenta pentru realizarea fatadei moderne, dar de inspiratie industriala. Atat lemnul cat si piatra emana energie bruta si tocmai despre asta este vorba in proiectarea industriala.

Adaugati un touch mecanic

Chiar si cuvantul „industrial” este asociat cu utilajele grele, echipamentele mecanice si de fabricatie vechi. Orice de la mecanisme de ceasuri expuse, masini de cusut din metal, cutii metalice ruginite, becuri, pana la tevi metalice pot aduce o vibe industrial in spatiul tau de locuit.

Elemente de stil urban

Peretii din caramida si pardoselile din lemn vintage ar trebui sa fie elemente predominante, dar puteti personaliza si adaugand cateva detalii urbane eficiente.
Poate fi un o pictura murala indrazneata asezata pe perete de caramida, opere de arta graffiti sau orice altceva ce reflecta atmosfera urbana.

Reconditionati mobilierul in stil industrial

Designul industrial poate arata grozav daca este combinat cu piese de mobilier extrem de contemporane.

Adaugati patului un baldachin de fier simplu, alegeti nuantele metalice la candelabre sau montati masa cu picioare din fier forjat. Tapiteria din piele arata bine pe suprafetele de lemn ruginite, dar daca doriti cea mai simpla modalitate de a va reconditiona mobilierul, pur si simplu vopsiti-l in nuante gri, maro inchis si alb.

Dupa cum vedeti, lucrurile vechi nu sunt intotdeauna destinate aruncarii, mai ales ca tendintele industriale vor continua sa glorifice detaliile brute, ruginite si dure.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si