Cum alegem draperiile potrivite pentru dormitor?

Alegerea draperiilor potrivite este esentiala si poate face o mare diferenta atunci cand vine vorba despre dormitorul vostru.
Total
0
Shares

Alegerea draperiilor potrivite este esentiala si poate face o mare diferenta atunci cand vine vorba despre dormitorul vostru. O draperie cu lungimea, culoarea si materialul potrivit va adauga mai mult ca sigur o nota de sofisticare si in acelasi timp intimitate locului destinat pentru relaxare si un somn linistit.
In acest articol va vom oferi cateva aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand va alegeti draperiile pentru dormitor si va vom ajuta sa luati o decizie pe care nu o veti regreta!

1. Intimitatea 
Primul lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere este acela de a va asigura ca draperiile dormitorului vostru sa nu va compromite intimitatea. Niste draperii de calitate au menirea sa va lumineze in mod corespunzator dormitorul iar in acelasi  timp sa mentina o anumita intimitate. 

Unele dintre cele mai bune variante care intrunesc aceste conditii ar fi draperiile opace, draperiile semi-opace, sau cele stratificate.

2. Materialul din care sunt confectionate
Va doriti niste draperii care sa atarne si sa se aseze frumos astfel incat sa ofere o anumita eleganta si stil dormitorului. Daca materialul este unul prea greu sau prea plin, sunt sanse sa va dea dureri de cap atunci cand doriti sa le inchideti sau sa le deschideti. Daca acesta este insa prea usor, riscati ca draperiile sa nu se aseze drept si cu usurinta. 

Asadar, puteti testa acest lucru inainte de a cumpara un anumit set de draperii prin a tine o bucata din materialul acestora – aproximativ 2 metri de material – deasupra fereastrei pentru care alegeti draperiile. Adunati-o la capatul de sus asemeni unui acordeon si lasati-o sa cada in jos . In cazul in care este rigida, asemeni crinolinei, atunci nu va avea o cadere lina.

3. Stilul de spalare

Pe langa frumusetea si sofisticarea draperiilor de dormitor, ar trebui sa considerati de asemenea modul de spalare si curatare al acestora atunci cand luati o decizie. Cea mai practica alegere ar fi draperiile ce pot fi introduse in masina de spalat sau  cele ce necesita curatare doar uscata. In general, draperiile cu o calitate mai superioara presupun un mod mai diferit si mai dificil de a fi spalate sau curatate.

4. Culoarea potrivita pentru draperiile de dormitor 
Ar fi foarte multe de spus atunci cand vine vorba despre alegerea culorii potrivite pentru draperiile de dormitor insa cel mai important lucru este ca nuanta draperiilor sa fie in conformitate cu restul incaperii.
Daca peretii, patul si celelalte corpuri de mobila sau obiecte decorative sunt in culori intense, vii, atunci, cel mai intelept ar fi sa alegeti niste draperii in tonuri neutre pentru a oferi un anumit contrast de culori dormitorului. In caz contrar, daca restul dormitorului este decorat in culori neutre, atunci ati putea alege niste draperii mai intens colorate.

5. Lungimea potrivita
Lungimea potrivita pentru draperiile dormitorului depinde in cea mai mare masura de dimensiunile incaperii, ale ferestrei si  decorul camerei. Trebuie sa aveti in vedere cat de mult doriti ca draperiile sa depaseasca rama geamului astfel incat acestea sa nu micsoreze dormitorul si de asemenea sa nu se creeze fanta de lumina.
Asadar, dormitorul este inainte de toate un loc de relaxare si recreere, in care ar trebui sa aveti parte de toata intimitatea si linistea iar in acelasi timp sa va puteti bucura de un spatiu elegant, sofisticat si estetic. Alegerea draperiilor potrivite poate juca un mare rol in amenajarea dormitorului ideal si va poate ajuta sa aveti un somn mai linistit si mai odihnitor.


3
Lasa un comentariu

avatar
Pixa
Musafir
Pixa

Foarte interesant! Daca vrei sa alegi cele mai bune si frumoase draperii Vivre intra pe Pixa.ro si alege din multitudinea de variante pe care le ai la dispozitie.

https://pixa.ro/perdele-draperii/14-vivre/

Vanessaknoft
Musafir
Vanessaknoft

A month ago, when a 37-year-old unimpassioned of a Singapore boarding surreptitious release after people with allowable coherence disorders was diagnosed with a coronavirus, the continual of the organization did not raise a panic. Likeable into account the specifics of the keystone given, all its chastening and most of the slight haleness inhabitants were vaccinated against Covid-19 as being at stake lodged with someone in February-March. In any delivery, surely recently in crate, the boarding devotees was closed in support of the objectives quarantine, and all employees, patients and other people who recently communicated with the ruthless handmaiden or her… Read more »

Joshuabic
Musafir
Joshuabic

Hey,

Download flac music https://0dayflac.blogspot.com/
Style: Pop, Rock, Rap Club, Dance, Trance, Techno, House…

Citeste si