Tipuri de gresie: optiuni populare si caracteristicile acestora

Total
0
Shares
Tipuri de gresie
Tipuri de gresie

Cu optiuni de materiale, aplicatii si modele aparent nesfarsite, procesul de alegere a gresiei pentru baie, dormitor sau bucatarie, poate fi anevoios. Ghidul de mai jos va va ajuta sa intelegeti ce tipuri de gresie pot fi utilizate in spatiul dvs. in functie de nevoile aferente.

Tipuri de gresie

Iata cele mai populare tipuri de gresie pe care le veti vedea in case.

Ceramica: Gresia ceramica este o alegere populara pentru proprietarii care tin strans la bugetul lor si aleg proiectele DIY. Este accesibila si usor de instalat si vine intr-o varietate de modele, texturi si culori. Gresia ceramica cea mai populara este cea alba cu un finisaj lucios.

Portelan: Portelanul este mai rezistent decat ceramica si, prin urmare, este mai scump. Prezinta o durabilitate crescuta datorita impermeabilitatii ridicate si rezistentei la alunecare. Acest tip de gresie este, de asemenea, deosebit de compact, asa ca daca trebuie sa taiati portelan pentru proiectul dvs., va recomandam sa apelati la un profesionist.

interior view of a classic living room the whose floor is made of stone tiles in foreground a ancient dresser and a ancient chair

Piatra naturala: aceasta varianta populara este realizata din materiale naturale pentru a crea un aspect uimitor, organic. Exista o varietate de placi din piatra naturala dintre care puteti alege, inclusiv granit, ardezie, calcar, marmura si multe altele. Gresia din piatra naturala este in general aderenta, dar se poate zgaria usor.

Sticla: se gaseste de obicei in bai si dusuri, deoarece este rezistenta la apa si usor de curatat. Dezavantajul insa este ca tinde sa coste mai mult decat celelalte variante.

Ciment: Placile din ciment sunt extrem de rezistente la caldura si pete. Acest lucru le fac o optiune excelenta pentru subsoluri, garaje si spatii de depozitare. Nu sunt rezistente la apa, asa ca evitati utilizarea acestora in bai sau in aer liber, unde se pot uda.

Caracteristici ale placilor de gresie ca optiune de pardoseala

Durabilitatea: Durabilitatea tipurilor de placi de gresie prezice cat de mult trafic pot suporta pe o perioada de timp. Cand selectati un tip de gresie, cititi descrierea produsului pentru a determina evaluarea PEI, o evaluare care determina duritatea unei placi. Cu cat este mai mare evaluarea, cu atat mai mult trafic poate suporta o placa.
PEI reprezinta rezistenta placilor ceramice glazurate la actiunea unor factori in miscare, pe suprafata acestora.

Aceasta clasificare este stabilita de norma EN ISO 10545-7 a  Porcelain Enamel Institute (PEI) unde testarea rezistentei la abraziune se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv cu role abrazive care efectueaza un anumit numar de rotatii pe suprafata placii ceramice, rezultand clasificarea in functie de intensitatea urmelor de uzura.

Rezistenta la apa: Luati in considerare aceasta caracteristica atunci cand doriti amenajarea baii. Pardoselile rezistente la apa sunt avantajoase in orice camera.

Rezistenta la pete: Gresia rezistenta la pete, resturi si alte uzuri in decursul anilor. Luati in considerare o gresie rezistenta la pete pentru camerele care necesita curatare frecventa, precum baile.

Rezistenta la caldura: Pardoselile rezistente la caldura sunt perfecte pentru spatii precum bucatariile, spatiile exterioare in lumina directa a soarelui si spatiile comerciale care sunt supuse caldurii mari. Exemple excelente de placi rezistente la caldura sunt portelanul, cimentul si piatra naturala.

Rezistenta la inghet: se aplica in special pentru pardoselile exterioare, rezistenta la inghet este o caracteristica importanta. Daca traiti in climate mai reci, alegeti gresia rezistenta la inghet, precum sticla sau portelanul.

Aplicatii ale gresiei

Aplicatii rezidentiale: aplicatiile rezidentiale, cum ar fi baile, bucatariile, dormitoarele si camerele de zi trebuie sa fie durabile, potrivite pentru traficul intens. Exista diferite recomandari de gresie in functie de tipul de pardoseala specific, dar de obicei ceramica, portelanul, piatra naturala si cimentul sunt optiuni adecvate.

Dusuri: tipul de gresie in baie pe care o aveti in vedere pentru zona de dusuri trebuie sa acorde prioritate tractiunii. Este pericol de siguranta sa selectati o gresie de dus care nu este rezistenta la apa. Evitati alunecarea alegand placi de pardoseala precum portelan, sticla si piatra naturala.

Aplicatii in aer liber: Atunci cand alegeti gresie pentru un spatiu exterior, mai intai determinati daca spatiul respectiv va fi protejat de elemente.
Daca aveti un spatiu de bucatarie in aer liber, cu o copertina de protectie, alegeti gresia din ciment ca o optiune rezistenta la pete si rezistenta la caldura, care va dura ani de zile.
Daca spatiul va fi vulnerabil la precipitatii, alegeti optiuni precum portelanul sau sticla.

Comercial: Pardoseala comerciala include spatii de birouri si afaceri, cum ar fi restaurante, magazine si magazine. Durabilitate pardoselilor comerciale de obicei au prioritate fata de estetica.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si