La casă sau la bloc – unde e mai bine??

Total
0
Shares

Unde este mai bine: la casa sau la bloc? Te-ai saturat de: program si ore de liniste, administratorul blocului, episoade de cearta din vecini?? Muta-te la prima casa sau la casa “de Papel”, ca e la moda… Vezi cat e un pret manopera casa la rosu si poate te razgandesti!

Multi locatari de bloc se plang de viata cotidiana traita intr-un apartament, de galagia unor vecini, de scuturatul covoarului chiriasului de deasupra direct la tine in balcon, de bromasina care nu se mai opreste seara sau de certurile interminabile ale proaspatilor casatoriti de alaturi care se descriu prin “nepotrivire de caracter”…

Viseaza la o casa (“casuta” zic ei), unde sa traiasca singuri, retrasi: la gradina si umbra copacilor, la dormitoare largi, unde sa ai loc, la spatii de depozitare (sub scari, debara, garaj) unde sa poti sa iti pui una-alta, la libertatea de a putea sa amenajezi si sa decorezi, interior si exterior – cand vrei tu si cum vrei tu, s.a.m.d.

In schimb, pe cei de la case ii auzi bocind mereu: vara ca trebuie sa intretina peluza, iarna ca trebuie sa incalzeasca 140 mp si le vine gazu’ 6 milioane! Ca nu stiu de ce au vrut la casa: sa plateasca triplu utilitatiile, sa aiba toata ziua cate ceva de reparat sau de schimbat, sa tot faca naveta, ca – de – casele nu le poti tranti in centrul orasului, ca li s-au casatorit copiii si a ramas casa goala… Nu mai bine un apartament acolo, de 50mp, totu’ la comun – curatenia de oe scara si n-ai treaba…?!?

Ei bine, pe acest pamant imperfect, cu oameni imperfecti, chiar si formele de locuinta sunt imperfecte: au avantajele si dezavantajele lor fiecare. Ca asa, invers, poti sa stai la bloc si sa ai liniste si pace si niste vecini amabili si silentiosi, iar la un duplex sa te certi non-stop cu babanul de peste gard: ca pruncii tai dau mingea la el in curte, ca tuia ta ii tine umbra florilor lui, ca nu ii convine cum ti-ai parcat masina la poarta, etc…

Totul tine de oameni, situatii si imprejurari. Eu, impreuna cu sotia si piciul, am ales sa locuim la bloc, pentru simplul fapt ca la noi sambata nu e “zi de curatenie”, noi nu stam acasa, ne place sa iesim, sa mergem intr-un parc, pe munte, sa facem excursii. Si atunci nu ne trebuie spatiu rezidential exterior (curte, gradina, terasa).

Pentru mine, locuinta nu e un loc unde sa “stai” cat mai mult! Tu ce parere ai, cum e mai bine – la casa sau la bloc? Lasa-ne un comentariu mai jos cu optiunea ta!

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si