Cum reparam parchetul care scartaie?

Total
0
Shares

Aceasta este o intrebare pe care multi proprietari de casa sau de apartament si-o pun, mai ales daca cel putin odata in viata, au fost nevoiti sa mearga pe varfuri ca sa nu trezeaca ceilalti membrii ai casei.
Cititi mai departe pentru a vedea daca aceasta problema se poate rezolva pe cont propriu sau daca aveti probleme mai grave.

Pardoselile care scartaie sunt enervante, insa fixarea lor este una relativ simpla.

Desi orice parchet poate scartai, parchetul din lemn de esenta tare si scarile sunt cei mai comuni vinovati. Scartaitul apare in timp, pe masura ce lemnul se usuca, se contracta si se indoaie, creand un zgomot iritant.
Acest lucru face ca placile de parchet sa se frece una impotriva alteia sau impotriva substratului.

Depistarea problemei

Este foarte important ca inainte de a trece la repararea parchetului, sa depistati cauza care a dus la aceasta defectiune. Printre cele mai comune motive sunt montajul realizat incorect sau umiditate peste limita recomandata.

Examinati zona

Indepartati mocheta sau covorul si examinati placile de parchet in special zonele in care se aude scartaitul.

Daca zona este situata la mansarda, ar putea exista o problema cu grinzile de sustinere din lemn. Daca placile nu se freaca una impotriva alteia, problema este mai mult decat probabil rezultatul unui decalaj intre parchet si grinzi. In acest caz, merita sa cereti sfatul unui profesionist, deoarece pot fi necesare unele reparatii interioare extinse.

Pudra de talc

Cu toate acestea, daca placa de parchet este fixata ferm, incercati sa remediati fisurile cu pudra pulbere de talc sau lubrifiant cupudrade grafit. Acestea ar trebui sa rezolve problema.

Daca spatiul este prea strans pentru a permite pudrei sa patrunda intre placi, utilizati o cartela subtire de plastic pentru a-i forta patrunderea. Daca nu este suficient si parchetul inca scartaie, adaugati mai multa pudra pana cand placile sunt fixate. Faceti acelasi lucru cu toate placile problema.

Fixarea placilor

Uneori, placile de parchet se pot desprinde usor, permitand miscare intre acestea. In acest caz, scoateti placile vechi si incercati reasamblarea lor, umpland spatiile dintre placi cu ajutorul unui chit special sau cu adeziv pentru parchet.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si