Epoxidul – vopseaua minune pentru pardoselile tale!

Cautati mai multa stralucire cand vine vorba de pardoselile voastre? Vopseaua epoxidica este o alegere excelenta pentru acoperirea pardoselilor din garaj, subsol si terasa.

Ce este epoxidul?

Epoxidul este un polimer termosetat care este produs dintr-o reactie a unei rasini, cu un intaritor specific. Epoxidul este utilizat ca adeziv in mai multe forme, cum ar fi amorsa si vopsea epoxidica.

For a healthy, durable and attractive commercial fast dry epoxy floor see https://www.everlastepoxy.com/everlast-floor

Se utilizeaza pentru pardoseli epoxidice si alte aplicatii. Vopseaua epoxidica este un amestec de solventi si alcooli destinati utilizarii in majoritatea acoperirilor epoxidice.
Are caracteristici de rezistenta la coroziune, aderenta puternica si rezistenta la substante chimice.

Vopseaua epoxidica utilizeaza un amestec chimic de 2 componente lichide, rasina epoxidica si intaritor, pentru a crea un finisaj rezistent la solventi.

Formula acrilica poate permite personalizarea colorarii, iar acest tip de vopsea epoxidica se usuca precum vopseaua obisnuita. Componenta epoxidica este atribuita rezistentei vopselei la petele chimice de pe pardoseala, cum ar fi benzina sau uleiul, deci este adesea folosita in garaj si in incaperi de lucru.

Caracteristici ale epoxidului si vopselei epoxidice

  • Vopselele epoxidice sunt utilizate pe scara larga datorita rezistentei chimice exceptionale, porozitatea scazuta, durabilitatea si forta de aderenta.
  • Epoxizii contin un agent de intarire si o baza. Aceste elemente sunt amestecate intr-un raport specific. Caldura este generata datorita unei reactii chimice, iar amestecul este intarit pentru a produce un plastic inert.
  • Isi pot pierde stralucirea atunci cand sunt expuse la lumina directa a soarelui. Acest efect de ingalbenire este o problema valabila care poate fi rezolvata prin adaugarea de uretan sau latex.
  • Epoxizii se intaresc intr-un timp scurt, insa intarirea completa are loc dupa cateva zile. Dupa ce se obtine intarirea completa, este posibila slefuirea stratului.
  • Dupa o intarire epoxidica adecvata, aceasta poate rezista la temperaturi sub zero. Temperaturile ridicate scad viscozitatea epoxidica si, de asemenea, scad timpul de aplicare a epoxidului.
  • Sunt prin natura lor, fragile si dure. Le sunt adaugati aditivi care reduc fragilitatea, dar, de obicei, reduc rezistenta chimica.
  • Au fost dezvoltati epoxizi cu o rezistenta sporita la temperaturi, substante chimice, ingalbenire si capacitatea de aplicare subacvatica.

Dupa amestecarea epoxizilor intr-un recipient, acestia sunt transferati in alt container inainte de aplicare. Acest proces este practicat pentru a asigura o amestecare adecvata care poate sa nu fie la fel de eficienta daca se utilizeaza numai un singur recipient. Aceasta deplasare a epoxizilor dintr-un recipient in altul, asigura o amestecare completa inainte de aplicare.

Epoxizii si vopselele nu se recomanda sa fie aplicate direct pe suprafetele galvanizate. Galvanizarea este un strat de protectie care formeaza un strat protector. Epoxizii care se aplica suprafetelor galvanizate se pot indeparta repede. Suprafetele galvanizate pot fi acoperite numai cu un primer superior.

In mod similar, galvanizarea nu este recomandata pentru suprafetele de aluminiu, deoarece aceste suprafete au tendinta de a se indoi, datorita carora stratul poate fi indepartat.

Cum functioneaza epoxidul?

Epoxizii au proprietati adezive excelente datorita legaturii polarice, in contact cu diferite suprafete.

Pe suprafetele uscate, epoxidul disloca aerul. Performanta epoxidului nu depinde mult de mediul inconjurator.

0 0 votes
Article Rating
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

stromectol tablets buy online Surfaceexposed calreticulin in the interaction between dying cells and phagocytes.

Citeste si