Ce flori e bine sa ai in casa? 

flori-de-apartament

Plantele de apartament nu sunt doar elemente decorative pentru casa ta, ci pot avea si efecte benefice asupra sanatatii si starii de bine a intregii tale familii. Pe langa faptul ca purifica aerul si il umidifica, aceste plante pot contribui la reducerea stresului, imbunatatirea concentrarii si chiar la cresterea productivitatii.

In acest articol, iti vom prezenta sase plante de apartament recomandate pentru a-ti imbunatati sanatatea si starea de bine.

Cateva dintre plantele benefice de pus in casa sau apartament sunt aloe vera, bonsaiul, orhideea si ficusul.

1. Aloe Vera

Aloe Vera este o planta populara datorita proprietatilor sale de vindecare si hidratare a pielii. Aceasta are, de asemenea, o capacitate incredibila de absorbtie a substantelor chimice nocive din aer. Plaseaza planta de Aloe Vera in bucatarie sau oricare alta incapere unde aerul e uscat, pentru a purifica aerul.

In plus, Aloe vera poate fi si un obiect decorativ datorita formei si culorilor sale, care se va incadra perfect intr-un apartament sau casa in stil minimalist!

Planta-aloe-vera

2. Limba soacrei (Sansevieria)

Limba soacrei este o planta rezistenta si usor de intretinut. Aceasta este cunoscuta pentru capacitatea sa de a absorbi dioxidul de carbon si a elibera oxigen in timpul noptii, ceea ce o face potrivita pentru dormitor. De asemenea, limba soacrei poate filtra benzenul si formaldehida din aer, substante chimice regasite in produsele de curatenie.
Sanseviera este usor de recunoscut datorita aspectului unic. Frunzele acesteia sunt serpuite si au un colorit deosebit.

Planta-de-interior-sansevieria

3. Bonsai

Bonsaiul este una dintre cele mai apreciate plante de apartament, imbinand in mod armonios elementele pamantului si lemnului, care sunt fundamentale in filosofia feng-shui. Datorita longevitatii sale remarcabile, se crede ca bonsaiul stabileste o conexiune profunda cu proprietarul sau, reprezentand o legatura directa intre om si natura. Aceasta planta in miniatura aduce o energie pozitiva in locuinta si favorizeaza sentimente de liniste interioara si calm.

bonsai-pe-pietre-albe

4. Orhidee

Aranjamentele cu orhidee au fost apreciate de-alungul timpului pentru eleganta si frumusetea lor, fiind purtatoare de semnificatii profunde. Pe langa valoarea estetica pe care o aduc, aceste plante au numeroase beneficii pentru sanatatea si bunastarea ta si a familiei tale.

Prezenta frumoaselor flori exotice intr-o camera iti poate imbunatati calitatea somnului, stimula relaxarea si induce un sentiment de liniste interioara. In plus, orhideele uscate sunt utilizate in renumite ceaiuri medicinale, recunoscute pentru capacitatea lor de a reduce stresul si oboseala.

orhidee-alba-de-interior

5. Ficus

Ficusul este o planta comuna in casele oamenilor, avand diferite forme si dimensiuni. Indiferent ca optezi pentru Ficusul Ginseng, Ficusul Elastica sau Ficusul Lyrata Bambino, toate specii au capacitatea impresionanta de a purifica aerul datorita sucului unic prezent in frunzele lor. Ficusul contribuie semnificativ la reducerea stresului si a oboselii, facandu-l potrivit atat pentru living, cat si pentru dormitor.

planta-ficus

6. Crinul Pacii

Crinul Pacii sau Spathiphyllum a fost desemnata de catre specialisti drept una dintre cele mai potrivite plante pentru casa sau apartament. Asta nu numai datorita aspectului si mirosului placut pe care-l emana, dar si datorita capacitatii de a elimina porii de mucegai din aer, care iti pot provoca usturimi sau mancarimi la nivelul ochiilor.

In plus, Crinul Pacii este si o planta extrem de eleganta, datorita florilor albe si a coloritului de un verde deschis.

planta-crinul-pacii

Plantele de apartament nu sunt doar decorațiuni frumoase, ci și parteneri loiali în promovarea sănătății și bunăstării familiei tale. Adăugarea acestor plante în diferite camere ale casei tale vor avea un impact pozitiv asupra calității vieții tale și a întregii familii prin purificarea aerului, reducerea stresului și crearea unei atmosfere relaxante și echilibrate. In plus, aceste plante vor schimba si decorul incaperilor, adaugand o nota de eleganta, frumusete si o pata de culoare. 

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si