Piata imobiliara in timpul Coronavirus-ului. Arta de a cumpara o casa in pandemie

Coronavirusul a adus odata cu el multe temeri, dar cei dispusi sa intre pe piata imobiliara au avantajul unor preturi mai mici si intelepciunea celor care au cumparat in ultima criza.

Coronavirusul a adus odata cu el multe temeri, dar cei dispusi sa intre pe piata imobiliara au avantajul unor preturi mai mici si intelepciunea celor care au cumparat in ultima criza. Deoarece pandemia creeaza in continuare o economie incerta, tendinta actuala in randul achizitiilor are de suferit. Expertii comenteaza ca acesta este un eveniment pe termen scurt si chiar daca preturile locuintelor scad, acesta se vor stabiliza.
Multi cumparatori si vanzatori sunt ingrijorati sa faca o miscare chiar acum, insa, desi unii proprietari se gandesc sa amane investitiile imobiliare acest lucru se va dovedi a nu fi cea mai buna decizie. Din contra, astfel de perioade si situatii pot fi foarte propice pentru investitii imobiliare. Pandemia ar putea insemna o oportunitate pentru investitorii imobiliari. Care sunt avantajele unei investitii imobiliare in aceste vremuri?

Investitie si perspectiva pe termen lung
Atunci cand privim spre viitor, orice investitie devine una care isi merita banii. La fel este si in cazul imobiliarelor. Va recomandam sa faceti o astfel de investitie avand o perspectiva de minim 5 ani si ideal 10 ani de zile. O perspectiva pe termen scurt si “frica” ce poate aparea gandindu-va ca valoarea investitiei poate scadea cateva procente, nu este benefica pentru investitii.


Profitati de oportunitate
Avand in vedere aceste circumstante, preturile imobiliare pot trece printr-o scadere. Este deci momentul potrivit pentru o astfel de investitie. Cauta proprietatea sau proiectul care se potriveste nevoilor tale si profita.

Tine cont de trenduri


In aceste vremuri, noul trend adoptat de tot mai multe companii este lucrul de acasa asa ca, daca privim spre viitor, credem ca acest trend se va mentine si dupa trecerea pandemiei. Prin urmare, exista posibilitatea cererii unui nou tip de locuinte, cele cu birou; adica, o camera de birou separata de celalalte, in care angajatii sa isi poata desfasura activitatea in liniste si pace.
Acestia pot dovedi sefilor lor ca nivelul de productivitate este mai mare, fara distragerea colegilor nevoiasi si a conversatiilor „inutile”. De asemenea, companiile pot recunoaste economiile financiare intrucat nu vor mai fi nevoite sa plateasca chirie pentru spatii de birou.

Un alt trend de asteptat este cererea ridicata a locuintelor cu gradina si terasa, atat pentru case, cat si apartamente situate la parter.
Aceste tipuri de proprietati vor avea o valoare mai mare pe termen mediu si lung.

Coronavirus a distrus tot felul de planuri, de la vacante la nunti, petreceri si multe altele. Asta nu inseamna ca trebuie sa va puneti planurile de cumparare a unei case in asteptare.
Daca va puteti permite confortabil achizitia si venitul dvs. nu este amenintat de instabilitatea economica, ratele dobanzilor favorabile pot face din acest moment un bun moment pentru a cumpara o casa noua.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si