Este necesar sa renovam inainte de a ne vinde casa?

Renovarea casei este metoda obisnuita de a reimprospata aspectul si de a face imbunatatiri intr-o casa.
Total
0
Shares

Renovarea casei este metoda obisnuita de a reimprospata aspectul si de a face imbunatatiri intr-o casa.
Aceasta se poate concentra fie pe modernizarea exteriorului si interiorului locuintei, fie prin amenajarea gradinii si altor lucruri care ajuta la imbunatatirea valorii proprietatii voastre. Unii proprietari de case isi renoveaza casele pentru a le face sa fie mai atragatoare pentru potentialii cumparatori.

Pe langa renovarea casei lor, proprietarii de case care intentioneaza sa-si vanda proprietatile solicita ajutor si companiilor de investitii imobiliare, pentru a grabi procesul vanzarii.
Dar de ce este necesara renovarea inainte de a va vinde casa? Renovarea locuintei se traduce cu adevarat in venituri mari pe piata imobiliara?

Cititi mai departe pentru a afla de ce ar trebui sa va renovati casa inainte de a o vinde.

Cumparatorii isi doresc case renovate

Case recent renovate sau case care necesita reparatii – pe care le prefera cumparatorii? Aceasta este o intrebare comuna pe care multi proprietari o au in vedere cand isi pun casa spre vanzare.
Daca obiectivul vostru principal este de a vine casa la un pret mai mare si de a accelera vanzarea, atunci trebuie sa aveti o casa renovata si pusa la punct.

Iata motivele pentru care locuintele renovate sunt la mai mare cautare decat cele care necesita reparatii:

– Majoritatea cumparatorilor nu doresc sa cumpere o casa care necesita renovare imediata. Acesta este motivul pentru care trebuie sa renovati casa inainte de a o pune la vanzare. Asigurati-va ca faceti eforturi de renovare atat estetice, cat si economice. Daca o casa pare ca are nevoie de o renovare urgenta, cumparatorii tind sa se ingrijoreze ca reparatiile implicate vor costa mai mult decat se asteapta.

– Majoritatea cumparatorilor care isi pot permite o locuinta mai scumpa doresc o proprietate aflata in stare buna, gata sa se mute in ea.

– Cumparatorii vor sa fie intelepti cu deciziile si cheltuielile lor. Casele nerenovate poate avea un pret mai mic, insa proprietatile renovate ofera mai mult confort si costuri suplimentare mai mici.

Si renovarile minore atrag cumparatorii

Cine spune ca renovarea necesita imbunatatiri majore in casa ta? Nu este intotdeauna cazul. Atragerea cumparatorilor nu inseamna ca trebuie sa cheltuiti multi bani pentru a face o renovare majora. S-ar putea sa nu fie intelept sa faceti o renovare majora baii sau bucatariei daca veti vinde casa curand. In schimb, puteti incepe cu reparatii mai putin costisitoare.

O casa veche care necesita renovare nu se va vinde

Dupa cum am mentionat mai sus, reparatiile minore sunt suficiente pentru a va vinde rapid proprietatea. Mai mult, astfel de renovari cresc si valoarea proprietatii.
Din acest motiv, este esential pentru proprietarii de case sa abordeze zonele care necesita reparatii, mai ales daca sunt usor sesizate.

Verificati daca locuinta voastra are una dintre aceste probleme mai jos:

Ventilatie slaba: asigurati-va ca aveti casa izolata. Economisirea de energie este o idee buna, dar nu ar trebui sa fie la un nivel in care ventilatia casei sa fie compromisa.

Defectiuni exterioare: verificati daca exteriorul, inclusiv zidurile, usile si ferestrele prezinta defecte. Defectele de pe aceste parti ale locuintei pot duce la probleme cu penetrarea aerului si a apei.

Probleme de instalatii sanitare: Cum este starea sistemului de instalatii sanitare? Verificati daca exista materiale incompatibile si vechi. De asemenea, verificati daca exista si instalatii defecte.

Probleme electrice: verificati daca exista probleme electrice in casa voastra. Daca gasiti conexiuni potential periculoase sau prost realizate, reparati-le cat mai curand posibil. Siguranta este valoroasa pentru orice casa.

Acoperis deteriorat: verificati daca sindrelele acoperisului prezinta daune care ar putea provoca scurgeri.

Concluzie

Renovarea proprietatii pentru a face mai placuta si functionala merita intotdeauna, mai ales daca intentionati sa puneti casa la vanzare pe piata imobiliara.

Renovarea casei nu inseamna intotdeauna ca trebuie sa renovati fiecare parte a casei sau sa faceti o renovare completa. Uneori, tot ce trebuie este un nou strat de vopsea pentru a ii creste sansele de vanzare.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si