Cand ne dorim o biblioteca…

Total
0
Shares

O biblioteca da eleganta oricarei case si ofera un stil aparte. Nu are fiecare locuinta una, dar acolo unde este dorinta, se gasesc si solutii. Unele mai creative ca altele!

Atunci cand ne gandim la o biblioteca pentru caminul nostru, cel mai important este locul unde dorim ca ea sa fie amplasata si din ce material sa fie. Restul sunt detalii.

Va prezentam in cele ce urmeaza cateva idei de pozitionare a unei biblioteci la tine acasa.

Biblioteca clasica

Este de mult cunoscut faptul ca modelul clasic de biblioteca nu este cel pe tot peretele, de sus pana jos, ci cel in care biblioteca, sau mai bine spus, sectiunile de biblioteca sunt despartite de un semineu sau chiar de un TV.

Biblioteca pe colt

Daca se doreste optimizarea unui spatiu mai intunecat sau a unei zone aflata la intersectia a doi pereti, atunci modelul pe colt este cel potrivit.

Biblioteca din structura metalica

Pentru cei care isi doresc un loc de asezare al cartilor mai practic si mai ieftin in acelasi timp, dar care sa nu fie incorporat, exista varianta bibliotecilor cu rame metalice pentru design de apartament. Sunt usor de montat si usor de mutat, daca e necesara deplasarea bibliotecii in alta incapere.

Biblioteca suspendata

De fapt, este vorba de rafturi suspendate. Locurile ideale pentru o astfel de mini-biblioteca sunt dormitorul sau biroul pentru studiu. Acest tip de biblioteca nu ocupa spatiul, etajerele suspendate putand fi amplasate oriunde si la o inaltime care nu impiedica plasarea altor corpuri la sol in camera respectiva.

Biblioteca estetica, pe perete

Este tipul de biblioteca decorativa, care are dublul scop: depozitarea cartilor pe rafturi si infrumusetarea livingului, camerei de zi sau a sufrageriei. Inlocuieste tablourile si alte obiecte de decor cu o astfel de biblioteca.

Biblioteca cu trecere in alta incapere

Este stilul anglo-saxon de biblioteca. Necesita o investitie mai mare decat in cazul unei biblioteci obisnuite, dar rezultatul estetic este de nepretuit. Practic, usa de acces catre camera alaturata este incadrata intre ramele acestei biblioteci, de cele mai multe ori, chiar in centrul acesteia.

Biblioteca sub scari

Pentru cei care au o casa cu etaj sau apartament cu mansarda si nu au loc pentru plasarea unei biblioteci pe niciunul dintre etaje, ar putea gasi aceasta idee geniala! A plasa o biblioteca chiar sub scari este o metoda de folosire utila a spatiului, care altfel s-ar pierde. Un mini birou sub trepte!

Biblioteca in spatii de depozitare

Cei mai multi oameni aleg sa foloseasca golurile dintre tocurile usilor pentru spatii de depozitare. De asemenea, exista portiuni pe holurile mai largi unde exista diferite spatii moarte. Toate acestea se pot utiliza pentru a crea o…biblioteca.

Biblioteca cu spatiu de lectura

Sunt bibliotecile cele mai comode. Prevazute cu o mini canapea, care este de fapt o banca de lectura (reading bench), acestea imbina frumosul cu placutul. Si cu utilul! Nu mai trebuie sa iti gasesti un loc confortabil pentru lectura dupa ce ai ales cartea – il ai chiar in dreptul bibliotecii!

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si

Gazeificarea si arderea cu dubla combustie – la seminee si centrale

In cazul semineelor cu gazeificare, acestea sunt mai rare si foarte costisitoare. Multi client intampina probleme de confuzie atunci cand se gandesc sa aleaga un semineu cu gazeificare, deoarece nu se cunoaste diferenta dintre arderea ce se produce in urma realei gazeificari (prezenta la centrale si cazane) si arderea cu dubla combustie (prezenta la seminee).
Vezi articol