Cum decoram o camera de zi de dimensiuni mici

Daca sunteti in cautarea unor idei pentru amenajarea unui living de mici dimensiuni sau a unei camere de zi, inspirati-va din galeria noastra pentru a maximiza potentialul camerei dvs.
Cand redecorati, una dintre cele mai usoare cai de a face o camera de zi mica mai spatioasa, este sa adaugati nuante soft pentru a mentine camera calda si primitoare, chiar si daca e vorba de un design de apartament.

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

Schimbati-va canapeaua cu un fotoliu dublu

O canapea mare poate ocupa rapid spatiul din camera, deci, daca aveti o camera deosebit de mica, solutia este sa optati pentru un fotoliu dublu, care va fi la fel de confortabil, dar mult mai putin invaziv.

Un alt truc genial pentru spatiile mici sunt accentele de decor botanic – plante si flori. Acestea sunt perfecte pentru estomparea liniilor dintre interior si exterior. Crearea acestei legaturi vizuale va atrage vizual si va face camera sa para mai mare.

Evitati efectul de coridor cu ajutorul unui coltar

Optarea pentru o canapea in forma de L ca mobilier al livingului (in schimbul canapelelor clasice populare), va crea un spatiu deschis si confortabil. In plus, un coltar va oferi mai mult loc pentru sedere.

Utilizati tabureti in locul scaunelor

Primul lucru pe care nu ar trebui sa-l evitati daca aveti un spatiu de locuit mic, este incarcarea lui cu prea mult mobilier. In schimb, alegeti o canapea proportionala cu dimensiunea spatiului si, daca aveti nevoie de mai multe scaune, utilizati tabureti. Vor ocupa mult mai putin spatiu decat fotoliile voluminoase si pot fi mai usor de manevrat. Daca va place ca livingul sa fie o camera de zi draguta si confortabila, incercati gruparea pieselor de aceeasi culoare pentru a crea un aspect coerent.

Investiti in mobilier multifunctional

Cand vine vorba de camere de zi mici, piesele de mobilier multifunctionale, sunt prietenii tai. De exemplu alegeti o masuta de cafea, care poate fi folosita si ca un compartiment de depozitare, permitandu-va sa evitati orice aglomeratie.

Adaugati lemn

Ganditi-va la alternative pentru mobilierul traditional, cum ar fi seturile de 3 piese. Este posibil sa aveti o zona confortabila pentru relaxare si citire si cu mobilier mai putin spatios.
Schimbati fotoliul tapitat cu un balansoar din lemn si bibliotecile cu rafturi in stil scara.

Utilizati iluminatul in avantajul dvs.

Profitati la maxim de lumina naturala din camera optand pentru perdele si draperii simple. Marcati spatiu de locuit cu o lumina pendanta si pozitionati cu atentie o masa rotunda de cafea.

Cele doua piese lucreaza impreuna pentru a crea un punct focal in jurul caruia puteti aranja scaunele si tabureti atunci cand aveti musafiri.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si