Cum adaugam mai multa lumina intr-o incapere?

Total
0
Shares

Exista situatii in care ne dorim mai multa lumina in camera de zi, in dormitor, ori in bucatarie. Vorbesc aici despre lumina naturala, caci cea artificiala este usor de integrat. Probabil v-ati gandit ca una dintre solutii ar fi schimbarea ferestrelor cu unele mai mari, insa stim ca asta este o cheltuiala majora.

Cand incearca sa lumineze un spatiu intunecat, multi oameni se gandesc la oglinzi pentru a reflecta lumina in jurul unei incaperi. Dar, de fapt, acesta este un mit al designului.
Haideti sa vedem cateva moduri inteligente la care puteti apela, pentru a oferi mai multa luminozitate unei camere.

Renuntati la plasele si jaluzelele de interior

Folositi plase pentru tantari la ferestre? Este timpul sa renuntati la ele, daca vreti ca incaperea sa arate mai mare si mai luminoasa. Poate sunteti sceptici; incercati doar sa indepartati una dintre ele si veti vedea cum camera se va lumina instant. Acelasi lucru este valabil si pentru jaluzele. De asemenea, zabrelele verticale obtureaza mult lumina.

Rearanjati galeriile

Daca ferestrele dispun de galerii, atunci lasati ca lungimea acestora sa se extinda peste latimea geamurilor, deci sa fie mai mare. Acest lucru va face ca fereastra sa para mai mare si sa nu blocheze lumina. O astfel de idee este ilustrata in imaginea de mai sus.

Culorile peretilor

Poate una dintre cele mai bune modalitati de a lumina o camera, este prin utilizarea multor culori deschise, neutre, atunci cand vopsiti peretii. Va sfatuim sa alegeti culorile neutre, deoarecere acestea vor reflecta lumina. Veti vedea cu ochii vostri ce mare diferenta vor face.

Inlocuiti usile

Inlocuiti usile din lemn cu usi de sticla. In timp ce raportul dintre lemn si sticla este mai mare, acestea vor permite mult mai multa lumina in camera, ceea ce ne si dorim.

Adaugati elemente naturale

Includerea unor elemente de lemn decorative de design poate sa lumineze mult un spatiu. Adaugati o planta, poate chiar doua, si veti vedea cum camera va avea un aer mai natural, chiar si fara alte surse de lumina.

Echilibru


Este important ca intr-o incapere, sa existe o oarecare interactiune naturala intre lumina si umbra, intrucat punctele de interes si luminile sunt atractive pentru ochi. Deci, sunt bine venite si umbrele; aceasta inseamna ca spatiul are adancime si ofera un sentiment de viata, ceea ce ofera si mai mult sentimentul unei CASE.

7
Lasa un comentariu

avatar
Lica
Musafir
Lica

O casa luminoasa e alceva..

Ionut
Musafir
Ionut

O casă luminoasă e altceva!

Ionut
Musafir
Ionut

Lasa sa intre soarele!

Ionut Chirita
Membru
Ionut Chirita

Un articol exceptional!

Iulian
Musafir
Iulian

E frumos sa ai casa luminoasa dar e nevoie s ainvestesti in geamuri foarte bune…

Evoldew
Musafir
Evoldew

stromectol cream When Will Dapoxetine Sera Disponible?

admipse
Musafir
admipse

nolvadex side effects male This is the 2nd time this long-term metabolite has been discovered inside Jon Jones urine.

Citeste si