Cum adaugam mai multa lumina intr-o incapere?

Exista situatii in care ne dorim mai multa lumina in camera de zi, in dormitor, ori in bucatarie. Vorbesc aici despre lumina naturala, caci cea artificiala este usor de integrat. Probabil v-ati gandit ca una dintre solutii ar fi schimbarea ferestrelor cu unele mai mari, insa stim ca asta este o cheltuiala majora.

Cand incearca sa lumineze un spatiu intunecat, multi oameni se gandesc la oglinzi pentru a reflecta lumina in jurul unei incaperi. Dar, de fapt, acesta este un mit al designului.
Haideti sa vedem cateva moduri inteligente la care puteti apela, pentru a oferi mai multa luminozitate unei camere.

[powerkit_toc title=”Cuprins:”]

Renuntati la plasele si jaluzelele de interior

Folositi plase pentru tantari la ferestre? Este timpul sa renuntati la ele, daca vreti ca incaperea sa arate mai mare si mai luminoasa. Poate sunteti sceptici; incercati doar sa indepartati una dintre ele si veti vedea cum camera se va lumina instant. Acelasi lucru este valabil si pentru jaluzele. De asemenea, zabrelele verticale obtureaza mult lumina.

Rearanjati galeriile

Daca ferestrele dispun de galerii, atunci lasati ca lungimea acestora sa se extinda peste latimea geamurilor, deci sa fie mai mare. Acest lucru va face ca fereastra sa para mai mare si sa nu blocheze lumina. O astfel de idee este ilustrata in imaginea de mai sus.

Culorile peretilor

Poate una dintre cele mai bune modalitati de a lumina o camera, este prin utilizarea multor culori deschise, neutre, atunci cand vopsiti peretii. Va sfatuim sa alegeti culorile neutre, deoarecere acestea vor reflecta lumina. Veti vedea cu ochii vostri ce mare diferenta vor face.

Inlocuiti usile

Inlocuiti usile din lemn cu usi de sticla. In timp ce raportul dintre lemn si sticla este mai mare, acestea vor permite mult mai multa lumina in camera, ceea ce ne si dorim.

Adaugati elemente naturale

Includerea unor elemente de lemn decorative de design poate sa lumineze mult un spatiu. Adaugati o planta, poate chiar doua, si veti vedea cum camera va avea un aer mai natural, chiar si fara alte surse de lumina.

Echilibru


Este important ca intr-o incapere, sa existe o oarecare interactiune naturala intre lumina si umbra, intrucat punctele de interes si luminile sunt atractive pentru ochi. Deci, sunt bine venite si umbrele; aceasta inseamna ca spatiul are adancime si ofera un sentiment de viata, ceea ce ofera si mai mult sentimentul unei CASE.

0 0 votes
Article Rating
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lica
Lica
5 years ago

O casa luminoasa e alceva..

Ionut
Ionut
5 years ago

O casă luminoasă e altceva!

Ionut
Ionut
5 years ago

Lasa sa intre soarele!

Ionut Chirita
Ionut Chirita
5 years ago

Un articol exceptional!

Iulian
Iulian
5 years ago

E frumos sa ai casa luminoasa dar e nevoie s ainvestesti in geamuri foarte bune…

Citeste si

Gazeificarea si arderea cu dubla combustie – la seminee si centrale

In cazul semineelor cu gazeificare, acestea sunt mai rare si foarte costisitoare. Multi client intampina probleme de confuzie atunci cand se gandesc sa aleaga un semineu cu gazeificare, deoarece nu se cunoaste diferenta dintre arderea ce se produce in urma realei gazeificari (prezenta la centrale si cazane) si arderea cu dubla combustie (prezenta la seminee).
Vezi articol