Transformati balconul intr-o oaza de relaxare

Pentru cei care locuiesc si muncesc in mediul urban, este important sa aibe un spatiu relaxant in care sa se desprinda de agitatia zilnica a vietii. Daca apartamentul in care locuiti dispune de un balcon, este momentul sa il transformati intr-o oaza relaxanta. Majoritatea balcoanelor sunt de dimensiuni mici si medii, asa ca atunci cand amenajati zona balconului, va trebui sa gasiti modalitati creative de a va folosi spatiul intr-un mod eficient.
In acest articol impartasim cu voi 5 moduri de a va valorifica balconul, inclusiv sfaturi despre plante, mobilier de gradina si crearea unui spatiu care sa va ofere intimitate.

Plante si flori

Intr-un peisaj urban, plantele si iarba pot fi insuficiente. Deci, unul dintre primele lucruri pe care va recomandam sa le luati in considerare este sa plantati cat mai multe flori si plante care vor aduce natura in balconul vostru.
Incercati sa mentineti o gama cromatica restransa, astfel incat sa va limitati la una sau doua nuante complementare de plante si flori. Acest lucru va evita dezorganizarea si incarcarea balconului.

Atragerea faunei salbatice

Sunetul pasarilor poate face ca o balconul sa se simta mai aproape de natura, deci incercati sa atrageti pasarile in apropiere. Nu trebuie sa faceti lucruri complicate; este suficient sa montati un suport cu seminte pentru hrana acestora. Daca dispuneti de un balcon mai mare, puteti ca amenajare chiar sa construiti o casuta pentru pasari.

Economisiti spatiu cu mobilier compact si portabil

Indiferent daca este vorba de o ceasca de cafea, un mic dejun sau un pahar de vin seara, balconul va fi un spatiu valoros pentru mese, socializare si relaxare in timpul lunilor de vara. Deci, veti dori sa creati o zona de relaxare confortabila, unde puteti sa va debarasati de tot.
Mesele si scaunele pliante vor functiona cel mai bine pentru balcoanele de dimensiuni mici.

Creati intimitate

Pentru a va simti complet relaxati si linistiti, este important ca balconul sa beneficieze de intimitate. Pentru aceasta, adaugati un perete decorativ din bambus sau ratan – o solutie fixa care va ajuta la crearea unei zone mai private pentru relaxare si socializare.
Cei care dispun de balcoane mai mari sau terase pe acoperis, ar putea chiar sa aiba in vedere adaugarea de arbori, precum si plante, cum ar fi iedera sau caprifoi.
Acestea vor oferi un loc umbros, ideal pentru petrecerea timpului liber si vor adauga un plus de intimitate daca apartamentul vostru este umbrit de cladiri mai inalte.

Folositi orice spatiu disponibil

Daca aveti un spatiu limitat pe balcon sau un balcon inchis, atunci luati in considerare adaugarea de ghivece de flori pe balustrada balconului. De asemenea, daca aveti un perete neutilizat, puteti creste pe el plante cataratoare. Acestea vor da un aspect deosebit de frumos in jurul unei usi sau ferestre.


Timpul petrecut in aer liber este un excelent stimulator al bunei dispozitii, asa ca, daca sunteti destul de norocosi sa aveti un balcon sau o terasa pe acoperis, transformati-va spatiul intr-un primitor.
0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si