Metode simple de indepartare a petelor de apa de pe mobilierul sau pardoseala din lemn

Pentru ca unele incidente sunt inevitabile, va puteti trezi adesea cu aparitia petelor de apa pe mobilierul sau pardoseala din lemn. Ce faceti in aceste cazuri?
Total
0
Shares
85048914 – water drops on wooden board closeup

Lemnul este un material de constructie excelent. Indiferent daca este utilizat pentru acoperisul caselor, mobilier de exterior, punti, garduri sau alte constructii, lemnul are o rezistenta crescuta impotriva intemperiilor, atat timp cat este intretinut.
Ori de cate ori apa intra in contact cu lemnul, exista posibilitatea aparitiei petelor de apa. Aplicarea in prealabil a produselor de sigilare pe baza de ulei si apa si intretinerea regulata a lemnului este cea mai buna modalitate de a evita patarea acestuia. Dar pentru ca unele incidente sunt inevitabile, va puteti trezi adesea cu aparitia petelor de apa pe mobilierul sau pardoseala din lemn. Ce faceti in aceste cazuri?

Consideratii de siguranta

Este posibil ca lemnul nevopsit sa fi fost tratat anterior cu substante de conservare a lemnului. Substantele mai noi, desi toxice, sunt mult mai putin toxice decat cele mai vechi.
Intrucat toate sunt fungicide si pesticide care pot fi daunatoare sanatatii voastre, trebuie sa aveti grija atunci cand lucrati cu lemnul pe care suspectati ca ar putea contine aceste substante de conservare.
In plus, inalbitorul casnic este caustic, iar acidul oxalic este extrem de caustic, asa ca purtati intotdeauna protectie de siguranta atunci cand lucrati cu aceste materiale in interior.

Cand sa indepartati petele de apa din lemn?

Lemnul patat cu apa este cel mai bine curatat in perioada cea mai uscata a anului. Multe dintre aceste metode de indepartare a petelor necesita timp de uscare, astfel incat apa suplimentara precum ploaia, nu va face decat sa va complice eforturile.

Cum se indeparteaza petele de apa?

Uscator de par

Puneti uscatorul de par pe cea mai joasa treapta si directionati-l spre petele de apa. Asigurati-va ca nu tineti uscatorul prea mult intr-un loc in asa fel incat sa nu existe caldura directa si lemnul sa nu se supraincalzeasca.

Pasta de dinti

Cautati una care nu contine gel si care nu albeste, apoi aplicati-o pe lemn. Indepartati pasta, apoi folositi un lac de lemn pentru a stralucirea suprafatei la final.

Mix de otet si ulei de masline

Intr-un bol mic, amestecati parti egale otet si ulei de masline. Aplicati amestecul pe pata de apa folosind o carpa. Stergeti pana cand pata a disparut. Otetul va ajuta la indepartarea petei in timp ce uleiul de masline actioneaza ca un lac de mobilier. Finalizati prin stergerea cu o carpa curata si uscata.

Fier de calcat

Pentru a indeparta inelele de apa cu un fier de calcat, incepeti prin a pune o carpa curata peste pata de apa. Va recomandam sa folositi o carpa de bumbac fara imprimeuri pentru a evita transferul de modele pe suprafata de lemn. Preincalziti fierul la o temperatura scazuta. Odata incalzit, asezati scurt fierul pe carpa, peste pata de apa. Dupa cateva secunde, ridicati fierul si carpa pentru a verifica pata. Daca este inca acolo, repetati pasii pana cand pata dispare.
Aceasta metoda de indepartare a petelor de apa functioneaza cel mai bine pentru petele care sunt inca umede deoarece astfel se indeparteaza umiditatea.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si