Inaltimea blatului de lucru din bucatarie – Informatii si sfaturi

In acest articol, voi explica care este inaltimea standard a blatului de lucru, motivele din spatele acesteia si de ce aceasta conteaza atat de mult.
Interior cabinets in modern kitchen, Contemporary wooden furniture with sugar, tea and coffee bowls

Ce inaltime trebuie sa aiba blatul de lucru din bucatarie?

Este o intrebare pe care ne-o punem atunci cand amenajam o bucatarie, iar raspunsul este ca acesta poate varia usor in functie de stilul mobilei de bucatarie pe care o aveti si de grosimea blatului de lucru pe care il alegeti.

Cu toate acestea, exista o inaltime standard a blatului de lucru pe care o puteti folosi ca ghid.

In acest articol, voi explica care este inaltimea standard a blatului de lucru, motivele din spatele acesteia si de ce aceasta conteaza atat de mult.

Care este inaltimea standard a blatului de lucru pentru bucatarie?

Inaltimea standard a blatului de lucru pentru bucatarie este de 91 cm de la podea pana la partea superioara.

Aceasta inaltime este alcatuita din urmatoarele dimensiuni standard ale bucatariei:

  • 150 mm plinta
  • 720 mm dulap de baza
  • 40 mm blat de lucru
  • TOTAL: 910 mm

Inaltimea poate varia usor in functie de grosimea blatului de lucru pe care il alegeti. Blaturile de lucru mai subtiri de 20 mm devin mai populare in bucatariile moderne, ceea ce ar insemna ca inaltimea blatului de lucru ar fi de 890mm.

Inaltimea blatului de lucru poate varia, de asemenea, in functie de tipul de dulap de bucatarie si de stilul de bucatarie ales. Multe bucatarii contemporane pot avea dulapuri inferioare si dulapuri mai inalte, care pot sau nu sa se ridice la aceeasi inaltime ca o bucatarie standard, mai traditionala.

De ce conteaza inaltimea blatului de lucru?

Este posibil sa nu va ganditi prea mult, dar inaltimea blatului de lucru al bucatariei poate avea un impact mare asupra utilizarii zilnice de bucatarie.
Nu toti oamenii au aceeasi inaltime. Deci, daca esti mai inalt, un blat de lucru ceva mai ridicat poate fi mult mai confortabil si practic.

De asemenea, poate ajuta la prevenirea problemelor de sanatate, cum ar fi durerile de spate.
Daca sunteti mai scunzi, este posibil sa preferati un blat de lucru ceva mai jos. In acest fel, lucrul in bucatarie este mai confortabil.

Cum stabiliti care este inaltimea corecta a blatului de lucru pentru bucatarie?

Nu exista o stiinta exacta, dar una dintre cele mai bune si mai simple metode de a stabili inaltimea corecta a blatului de lucru este sa o testati cu incheietura mainii. Daca stati in pozitie verticala cu mainile, incheietura mainii ar trebui sa fie la nivel cu blatul de lucru. Acesta este un nivel bun de lucru al bucatariei, in functie de inaltimea si ergonomia voastra. Daca exista persoane cu inaltimi diferite care utilizeaza bucataria, luati in considerare sa alegeti inaltimea medie ca un compromis confortabil.

Cu toate acestea, stilul de bucatarie pe care il aveti va determina daca puteti modifica inaltimea blatului de lucru. Si, daca da, in ce masura puteti face schimbari.

Care este grosimea standard a blatului de lucru pentru bucatarie?

Pe piata, exista o gama uriasa de materiale de lucru pentru bucatarie, fiecare avand optiuni multiple de grosime.

Astfel, alegerea unui anumit material si grosime va permite sa va modificati inaltimea blatului de lucru in bucatarie pentru a se potrivi nevoilor voastre.

Ghid standard pentru grosimea blatului de lucru:

  • Cuart – 20mm / 30mm ocazional 12mm
  • Granit – 30mm / 40mm
  • Cherestea – 40mm
  • Laminat – 40mm
  • Acrilic – 20-100mm

Care este inaltimea blatului de lucru pentru scaunele de bar?

Scaunele de bar in bucatarie devin din ce in ce mai popular. Ajuta la crearea unui mediu social mai relaxat in jurul bucatariei.
Scaunele de bar sunt mai usor de acomodat decat scaunele obisnuite deoarece inaltimea de lucru este potrivita pentru acest stil de mese. Exista cateva moduri de a crea o zona de relaxare cu scaune de bar in bucataria voastra, folosind diferite inaltimi ale blatului de lucru.
Cel mai obisnuit mod este sa folositi aceeasi inaltime ca blatul de lucru existent.

Aceasta inaltime a blatului de lucru va fi, de obicei, cuprinsa intre 890 mm si 930 mm. In acest caz, ar trebui sa alegeti scaune cu o inaltime cuprinsa intre 580 si 720 mm

Concluzie

Dupa cum vedeti, nu exista o singura dimensiune care sa se potriveasca tuturor inaltimilor. Cu toate acestea, exista un standard inaltime ce poate fi folosit ca ghid care actioneaza ca o medie buna pentru majoritatea oamenilor.

Inaltimea blatului de lucru din bucatarie poate fi modificata folosind factori precum stilul plintei, dulapul si blatul de lucru. In cele din urma, este vorba despre confort, compromis si crearea bucatariei perfecte pentru familia ta.

0 0 votes
Article Rating
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evoldew
Evoldew
1 year ago

who owns stromectol que es viagra y para que sirve

binance referral code
2 months ago

Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

създаване на профил в binance

I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Citeste si