Cum se utilizeaza o oala de gatit sub presiune

Total
0
Shares

Uneori, presiunea in bucatarie poate fi un lucru bun.
Sunteti un fan al gatitului preparatelor delicioase dar in acelasi timp va place comoditatea in bucatarie?
Urmati ghidul nostru pentru a invata cum sa folositi o oala sub presiune, un dispozitiv cu ajutorul caruia puteti gati mancarea preferata intr-un timp mult mai scurt si mai comod.

Ce este o oala sub presiune?

O oala sub presiune este un vas care foloseste presiunea aburului pentru a gati mancarea mai fierbinte si mai rapid decat prin alte metode. Acestea sunt utilizate in principal pentru preparate pe baza de apa, cum ar fi ciorbe, dar pot fi folosite si pentru a prepara orez sau legume sauté. In functie de reteta, in oala se adauga o cantitate specifica de apa impreuna cu ingredientele.
Oalele sub presiune sunt echipate cu capace bine fixate cu garnituri de cauciuc care se inchid ermetic pentru a crea o etansare perfecta. De asemenea, au una sau mai multe supape care permit eliberarea aburului sub presiune. Indicatorul de presiune, de obicei sub forma unui manometru, va anunta cand vasul este presurizat la setarea initiala.

Tipuri de oale sub presiune

Electrice

Oalele electrice sub presiune sunt incredibil de usor de utilizat, asa ca le recomandam pentru incepatori. Au propriile sisteme de incalzire incorporate alimentate cu electricitate. Sunt destul de dure, cu un corp din otel inoxidabil, un capac echipat cu maner si una sau mai multe supape de eliberare a presiunii.
De obicei, pentru o curatare usoara, vasul din interiorul oalei poate fi indepartat. Majoritatea vaselor electrice au placute de control care va permit sa setati presiunea, temperatura si timpul de gatire dorit.
Unele au setari care mentin mancarea calda sau butoane prin care se automatizeaza gatirea unei varietati de preparate, de la orez la peste.

Oala sub presiune plita

Daca sunteti in cautarea unui aparat sub presiune care sa produca mancare bogata si aromata, si care necesita mai putina abilitate si atentie, o oala sub presiune pentru plita poate fi cea mai potrivita pentru voi. Spre deosebire de oalele cu presiune electrica, vasele de plita trebuie incalzite extern.
Sunt adesea confectionate din otel inoxidabil gros si rezistent si au un singur maner care se fixeaza pe capac in timpul gatitului. Oala sub presiune plita se incalzeste si se presurizeaza mai repede decat oalele cu presiune electrica, deci sunt excelente pentru a rumeni ingredientele si a dezvolta arome mai bogate.

Cum se utilizeaza o oala sub presiune

In ciuda stiintei complexe care sta in spatele unei oale sub presiune, acestea sunt de fapt, destul de simplu de utilizat.

Pasul 1: Umpleti oala cu cantitatea de apa specificata in reteta

Cele mai multe oale au un nivel minim (de 1 cana de apa) care trebuie sa fie umplut numai cu apa si ingrediente. Unele vase vor avea linii de masurare in interior, dar altele nu.

Pasul 2: Adaugati ingredientele, inchideti capacul si aplicati setarile de presiune.

Pasul 3: Eliberati presiunea

Multicooker or pressure cooker isolated on white background

Dupa ce oala a atins perioada de timp programata, reteta pe care o preparati trebuie sa solicite fie o eliberare rapida a presiunii, fie o eliberare naturala a presiunii.

Eliberarea rapida: presiunea trebuie eliberata imediat ce preparatul este gata, inainte ca vasul sa se raceasca. Trebuie deschis capacul pentru a elibera aburul. Va recomandam sa folositi o manusa, deoarece acesta poate fi fierbinte.

Eliberarea naturala: Permiteti oalei sa se raceasca si sa se depresurizeze natural. Pur si simplu opriti oala (modelul electric ar trebui sa faca acest lucru automat) si lasati-o sa se raceasca.

Electric multi cooker isolated on white

Ce alimente puteti gati intr-o oala cu presiune?

Raspunsul este cam orice s-ar putea gati folosind apa! Puteti face orez, tocana, supa, chili si chiar oua fierte intr-o oala sub presiune. Incercati orice reteta care are o lunga perioada de gatit doar pentru a vedea cat de mult o puteti scurta timpul cu ajutorul oalei de presiune.

O oala de presiune este un must-have in bucatariile aglomerate, care necesita un volum mai mare de gatire, intr-un timp scurt. Acestea incurajeaza gatitul sanatos deoarece pastreaza aromele si nutrientii ingredientelor. Sunt eficiente din punct de vedere energetic, deci nu aveti nici un motiv pentru care sa nu le adaugati colectiei de electrocasnice.

Lasa un comentariu

avatar
Citeste si